Huszonötezer eurós támogatásban részesült egy debreceni alapítvány a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója a Karl Monz Alapítvány nevében 25 000 eurós támogatási hozzájárulást adott át a debreceni Gyermekklinikán a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány részére.

A BMW Group Gyár Debrecen kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak egészségének megvédésére és megőrzésére, emellett több, a helyi lakosságot érintő szociális és egészségügyi kezdeményezést támogat.

A BMW AG által kezelt, jótékonysági és szociális projekteket pályázati eljárást követően felkaroló müncheni székhelyű Karl Monz Alapítvány figyelmébe a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának csapata ajánlotta a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítványt, mely el is nyerte a támogatást.

A megítélt 25 ezer eurós összeg hozzásegítheti az Alapítványt céljaik megvalósításához a daganatos, I. típusú cukorbetegségben, endokrin betegségben, illetve egyéb krónikus betegségben szenvedő gyermekek életminőségének, gondozásának, testi-lelki felüdülésének javításában, valamint a beteg gyermekek családjainak támogatásában.

A támogatási hozzájárulást a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány nevében Dr. Felszeghy Enikő, a szervezet kuratóriumi tagja vette át Hans-Peter Kemsertől Papp László, Debrecen polgármestere, Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, Johannes Trauth, alelnök és a BMW Group Gyár HR-vezetője, Szabóné dr. Tamás Hajnalka, a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának vezetője, valamint Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs igazgatója társaságában.

„Fontos számunkra, hogy aktívan tegyünk a közösségért. Megtisztelő, hogy egy nemes cél támogatásával többek között közösségi tér fejlesztése, illetve krónikus beteg gyermekek és családjaik támogatása is megvalósulhat” – emelte ki Hans-Peter Kemser az eseményen.

A Karl Monz Alapítványt Karl Monz, a BMW AG korábbi igazgatósági tagja alapította és indította útjára vagyona felajánlásával az Alapítvány számára. A szervezet többek között a közegészségügyet és a jólétet célzó kezdeményezéseket támogatja Németország határain belül és kívül. Az alapítvány kuratóriumának tagja Ilka Horstmeier (elnökasszony), Ernst Baumann (alelnök) és Heike Schneeweis, a projektek támogatásáról az alapítványi tanács dönt. A Karl Monz Alapítvány megközelítőleg 45 különböző projektet támogatott 1996-os alapítása óta és több mint 1 millió eurónyi összeget ajánlott fel. A kedvezményezett szervezetek között ugyanúgy megtalálható a dél-afrikai HIV fertőzötteket és AIDS betegeket segítő közösségi központ, mint a németországi autistákat támogató intézmény.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Még mindig a Toyota a villamosítás királya

Miközben az autóipari és gazdasági szaksajtó tavaly év vége felé a Tesla és a BYD versenyét leste, a küzdelemből egy harmadik szereplő: a Toyota jött ki győztesként. Jean de La Fontaine, a példamesék nagyszerű írója is ihletet meríthetett volna abból az ádáz küzdelemből, ami az autóiparban zajlott 2023-ban. Két fiatal, ambiciózus szereplő – a mesében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom