Huszonötezer eurós támogatásban részesült egy debreceni alapítvány a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója a Karl Monz Alapítvány nevében 25 000 eurós támogatási hozzájárulást adott át a debreceni Gyermekklinikán a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány részére.

A BMW Group Gyár Debrecen kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak egészségének megvédésére és megőrzésére, emellett több, a helyi lakosságot érintő szociális és egészségügyi kezdeményezést támogat.

A BMW AG által kezelt, jótékonysági és szociális projekteket pályázati eljárást követően felkaroló müncheni székhelyű Karl Monz Alapítvány figyelmébe a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának csapata ajánlotta a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítványt, mely el is nyerte a támogatást.

A megítélt 25 ezer eurós összeg hozzásegítheti az Alapítványt céljaik megvalósításához a daganatos, I. típusú cukorbetegségben, endokrin betegségben, illetve egyéb krónikus betegségben szenvedő gyermekek életminőségének, gondozásának, testi-lelki felüdülésének javításában, valamint a beteg gyermekek családjainak támogatásában.

A támogatási hozzájárulást a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány nevében Dr. Felszeghy Enikő, a szervezet kuratóriumi tagja vette át Hans-Peter Kemsertől Papp László, Debrecen polgármestere, Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, Johannes Trauth, alelnök és a BMW Group Gyár HR-vezetője, Szabóné dr. Tamás Hajnalka, a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának vezetője, valamint Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs igazgatója társaságában.

„Fontos számunkra, hogy aktívan tegyünk a közösségért. Megtisztelő, hogy egy nemes cél támogatásával többek között közösségi tér fejlesztése, illetve krónikus beteg gyermekek és családjaik támogatása is megvalósulhat” – emelte ki Hans-Peter Kemser az eseményen.

A Karl Monz Alapítványt Karl Monz, a BMW AG korábbi igazgatósági tagja alapította és indította útjára vagyona felajánlásával az Alapítvány számára. A szervezet többek között a közegészségügyet és a jólétet célzó kezdeményezéseket támogatja Németország határain belül és kívül. Az alapítvány kuratóriumának tagja Ilka Horstmeier (elnökasszony), Ernst Baumann (alelnök) és Heike Schneeweis, a projektek támogatásáról az alapítványi tanács dönt. A Karl Monz Alapítvány megközelítőleg 45 különböző projektet támogatott 1996-os alapítása óta és több mint 1 millió eurónyi összeget ajánlott fel. A kedvezményezett szervezetek között ugyanúgy megtalálható a dél-afrikai HIV fertőzötteket és AIDS betegeket segítő közösségi központ, mint a németországi autistákat támogató intézmény.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom