Huszonötezer eurós támogatásban részesült egy debreceni alapítvány a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója a Karl Monz Alapítvány nevében 25 000 eurós támogatási hozzájárulást adott át a debreceni Gyermekklinikán a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány részére.

A BMW Group Gyár Debrecen kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak egészségének megvédésére és megőrzésére, emellett több, a helyi lakosságot érintő szociális és egészségügyi kezdeményezést támogat.

A BMW AG által kezelt, jótékonysági és szociális projekteket pályázati eljárást követően felkaroló müncheni székhelyű Karl Monz Alapítvány figyelmébe a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának csapata ajánlotta a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítványt, mely el is nyerte a támogatást.

A megítélt 25 ezer eurós összeg hozzásegítheti az Alapítványt céljaik megvalósításához a daganatos, I. típusú cukorbetegségben, endokrin betegségben, illetve egyéb krónikus betegségben szenvedő gyermekek életminőségének, gondozásának, testi-lelki felüdülésének javításában, valamint a beteg gyermekek családjainak támogatásában.

A támogatási hozzájárulást a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány nevében Dr. Felszeghy Enikő, a szervezet kuratóriumi tagja vette át Hans-Peter Kemsertől Papp László, Debrecen polgármestere, Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, Johannes Trauth, alelnök és a BMW Group Gyár HR-vezetője, Szabóné dr. Tamás Hajnalka, a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának vezetője, valamint Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs igazgatója társaságában.

„Fontos számunkra, hogy aktívan tegyünk a közösségért. Megtisztelő, hogy egy nemes cél támogatásával többek között közösségi tér fejlesztése, illetve krónikus beteg gyermekek és családjaik támogatása is megvalósulhat” – emelte ki Hans-Peter Kemser az eseményen.

A Karl Monz Alapítványt Karl Monz, a BMW AG korábbi igazgatósági tagja alapította és indította útjára vagyona felajánlásával az Alapítvány számára. A szervezet többek között a közegészségügyet és a jólétet célzó kezdeményezéseket támogatja Németország határain belül és kívül. Az alapítvány kuratóriumának tagja Ilka Horstmeier (elnökasszony), Ernst Baumann (alelnök) és Heike Schneeweis, a projektek támogatásáról az alapítványi tanács dönt. A Karl Monz Alapítvány megközelítőleg 45 különböző projektet támogatott 1996-os alapítása óta és több mint 1 millió eurónyi összeget ajánlott fel. A kedvezményezett szervezetek között ugyanúgy megtalálható a dél-afrikai HIV fertőzötteket és AIDS betegeket segítő közösségi központ, mint a németországi autistákat támogató intézmény.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI Aceman

Kreatív helykihasználás – újraértelmezve: a MINI a prémium kisautók szegmensébe érkező első crossover modell világpremierjét ünnepli. Az új MINI Aceman a kompakt külső méreteket a lehető legnagyobb utastérrel és tisztán elektromos meghajtással párosítja. Az eredmény a Sir Alec Issigonis klasszikus Minijéhez is alapul szolgáló vízió kortárs értelmezése: maximális helykihasználás minimális alapterületen, modern hajtáslánc-technológiával felvértezve. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Szórakoztató futamokkal ért véget a hétvége a Balaton Park Circuiten

Eseménydúsan zárult a 2024-es Laptiming Kupa a Balaton Park Circuiten. A tavalyi év gokartos világbajnoka, Kirill Kutskov meglepetés győzelmet aratott az F4-esek között, a Twingók ismét látványos versenyt futottak, míg a horvát TC-seknél az utolsóból lett az első. A F4 közép-európai zónájának harmadik versenyén az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon Ethan Ischernek sikerül-e triplával […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Jelentős elismerést kapott az új Peugeot E-3008

A Peugeot immár tizenegyedik alkalommal nyerte el a nagy presztízsű Red Dot formatervezési díjat. Ezúttal a vadonatúj Peugeot E-3008 kapta az elismerést kreatív formatervéért és lendületes sziluettjéért. A neves Red Dot formatervezési díj ismételt megszerzése is bizonyítja, hogy a Peugeot a formatervezés területén is folyamatosan képes a megújulásra. A Peugeot E-3008 azzal nyűgözte le a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom