Íme a Lexus LX versenyautó, ami megjárta a legkeményebb sivatagot is

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy LX 600 modellel tért vissza a Lexus a BAJA 1000 sivatagi versenyre, most pedig az is kiderült, hogy pontosan milyen módosításokkal járta meg a homokdűnéket a modell.

Néhány héttel ezelőtt a Toyota második Dakar győzelmét ünnepelhettük, ahol a győztes Hilux mellett az LX 600 közvetlen testvére, egy Land Cruiser 300 is indult.
Ezt a gyártó is hangsúlyozta, amikor a Tokiói Autószalonon kiállították a Lexus LX 600 “Offroad” Team JAOS versenyautót, amely részt vett a 2022-es Baja 1000 versenyen, ahogy arról a közelmúltban mi is beszámoltunk.

A japán székhelyű, komplett átalakításokkal és terepjárós kiegészítőkkel foglalkozó cég egy hároméves tervvel indult neki az 1000 mérföldes, legendás észak-amerikai off-road futamnak, amelyen az első évben tapasztalatot szerezni, a második évben célba érni, a harmadik évben pedig nyerni szeretnének.

Mindez azonban közel sem kishitűség, még egy ekkora márkának sem szégyen ilyen szerényen állni a futamhoz, hiszen a Baja 1000 versenyen általában az induló autók kevesebb mint fele ér célba. 2022-ben a Team JAOS Lexus LX 600-asa is csak a terv első pontját tudta teljesíteni, sajnos egy váratlan műszaki hiba miatt meg kellett szakítaniuk a versenyt.

Mivel az előző ellenőrzőpont a hiba észlelésekor lényegesen közelebb volt a soron következőnél, ezért a visszafordulás mellett döntöttek. A csapat nem kockáztatott, az elhagyatott sivatagi szakaszokon az ilyesmi nem játék.

Ennek ellenére a csapattagok közel sem vereségként élték meg a versenyen való részvételt, a kellő tapasztalatokat ugyanis sikerült összegyűjteni a futam során. Így jövőre még nagyobb felkészültséggel fog tudni elindulni a csapat. Jól látszik a lelkesedés a JAOS hivatalos youtube-csatornáján közzétett videó-összeállításból is, a szomorúságtól távol áll a hangulat, amellyel a résztvevők hazatértek a versenyről.

Nem sokkal a megérkezés után a Tokiói Autószalonon, a Toyota Gazoo Racing hivatalos standjánál ki is állították a versenyautót, amit a pontos specifikációk ismeretében tekinthettek meg az érdeklődők. Nem kell komoly tuninggépre számítani, hiszen az autó a “Stock Full Class” kategóriában indult, amely elsősorban a gyári autókat csoportosítja a nívós sivatagi verseny szabályzata szerint. Így legnagyobb részben a sofőrök biztonságát szolgáló kiegészítőket találni az LX 600 versenygépen, leginkább ezekre helyezték a hangsúlyt a TEAM JAOS szakemberei.

Kívülről a látványos fóliázás alatt egy enyhén módosított Lexus LX karosszéria rejtőzik: szénszálas műanyag sárvédőíveket, alvázvédő lemezeket, méretes sárvédőgumikat és egy első, illetve egy hátsó utólagos lökhárítótoldatot kapott az autó. További módosítás a nagyteljesítményű IPF LED világítás.

Bár a hétköznapi terepezéshez a Lexus LX gyári futóműve és kerekei is kiválóak, a BAJA 1000 speciálisabb szettet kívánt. A sivatagi futamhoz JAOS Tribe Cross 17×8.0+20 terepfelnikre szerelt, 35×12.5 R17 méretű Toyo Open Country R/T abroncsok kerültek az autóra, erősített BATTLEZ Ti-W acélrugókkal és KYB BATTLEZ VF-R lengéscsillapítókkal. Ezek a módosítások az elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros futóművel együtt dolgozva nagymértékben emelték az LX 600 egyébként sem jelentéktelen terepjárási képességeit.

A beltérben az acélból készült Okuyama bukókeret tűnik fel elsőre, ám ennek ellenére érdekesség, hogy a gyári műszerfal megmaradt az autóban. Viszont az LX rendkívül kényelmes foteljeitől el kellett búcsúzni a versenyen, helyükre Toyota Boshoku sportülések kerültek. Műszaki vészhelyzet esetére egy új biztosítéktáblát és egy gyors áramtalanító kapcsolót is elhelyeztek az utastérben, míg egyéb vészhelyzetek megoldásáról különleges emelőkkel és a kerekek alá helyezhető úgynevezett kapaszkodólapokkal gondoskodtak.

A további módosítások közé tartozik a Project Mu fékrendszer, illetve a gyári helyett a Moty’s versenycélra fejlesztett motorolaja, ezek ugyanis jóval nagyobb hőterhelést bírnak ki, mint gyári megfelelőik. Figyelemre méltó tény, hogy a motortérben a kenőanyagon kívül minden gyári. A 3,5 literes, V35A-FTS kódú V6-os hengerelrendezésű turbómotor 415 lóereje és 650 newtonméteres maximális forgatónyomatéka ugyanis bőven elég még egy olyan extrém versenyre is, mint a BAJA 1000.

Az 1600 kilométeres sivatagi versenyen tavaly már szerencsét próbáló autó és csapata idén újult erővel vág neki a homokdűnéknek, hogy büszkén hirdesse a márka hírnevét a legendás versenyen. 2022 a tanulás éve volt, idén már a célba érés és egy értékes helyezés a legfontosabb, jövőre pedig a győzelem a cél a Lexus LX 600 “Offroad” Team JAOS számára.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom