Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál.

A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt várhatók apró módosítások.

„Nagy megtiszteltetés és egyben felelősség is, hogy idén a CEZ- és a magyar bajnokság mellett a lengyel tereprallye-sok is befogadták a rendezvényt éves értékelésükbe. Így azt gondoltam, – 25 éves pályafutásom alatt először – hogy nem próbálkozunk új ötletekkel, tervekkel, hanem a tavaly már jól bevált rendszert leporoljuk és csak kisebb finomításokkal, a közönség biztonságára még nagyobb figyelmet fordítva valósítjuk meg a futamot.” – mondta a verseny főszervezője,
Garamvölgyi Zoltán.

A Riverside Baja pályáján a hirtelen érkező gödrök, hullámok és vízzel teli nyomvonalak okozhatnak váratlan fordulatokat. Néhány kilométeren keresztül, olykor 40-50 cm mélységű “tavakat” kell átszelni a járművekkel, az első pocsolyából ölbe érkező 2-3 m3 víz meg tudja lepni főként a nyitott autós és motoros, quados versenyzőket. „Elképesztő ritmus- és felületváltások jellemzik a pályát, amitől kifejezetten nehéz a verseny, de mindig vannak olyan részek, amiket már nagyon vársz, hogy a legszebben vagy leggyorsabban oldd meg. A közönség is mindig nagyon hálás és kiemelten jó hangulatot szoktak varázsolni a nézői pontokon. A vadakra is nagyon figyelni kell ezen a környéken, hiszen sok nyúl, fácán, őz, szarvas, vaddisznó él itt és szerintem a mélyebb pocsolyákban egyebek is lehetnek…”- jegyezte meg Garamvölgyi Zoli.

Május 10-én, péntek délután negyed háromkor a prológ nyitja a tereprallye versenyt, melyet még két gyorsasági követ, szombaton pedig 4 szakasz vár a mezőnyre. Az útvonal Pápocon kívül érinti Szergényt, Vöncököt és a több mint 1000 éves Kemenesmagasi útjait is, ahonnan a versenyzők különdíjakat is kapnak. Pápoc központjában a művelődési ház különleges környezetet ad a Parc Fermének és a díjkiosztónak, az Idősek Klubja körüli tér pedig tökéletes szervizparkot biztosít a csapatoknak és helyszínt a versenyirodának. A versenyzők motor, quad, Ultimate, Stock, Challenger, SSV, T4Nat, TH, Truck, UP és RAID kategóriában tudnak nevezni április 26. este hat óráig.

A futamon kizárólag jó hangulatra és rengeteg kalandra lehet számítani, amit a versenyzők, nézők együtt átélhetnek. Van néhány könnyen megközelíthető és mára már ikonikussá vált nézői pont, amelyek nagyon látványosak és népszerűek, ezek a futam hetén csütörtökön válnak nyilvánossá. Ott mindenki hajlamos kicsit megszínezni vezetési stílusát a nézőket ámulatba ejtve, akár kicsit az idő rovására is. „Ezeknek a pontoknak különös figyelmet szentelünk, hogy biztonságban legyen mindenki és kulturáltan lehessen szurkolni, hiszen valamelyik irányban minden szelektív szakasznak részét képezik. Mivel nagyobb mezőnyünk lesz a megszokottnál, nincs miért mozognia a közönségnek, mert két napig szinte folyamatosan történni fog valami aktivitás a meghirdetett nézői pontokon.” – tette hozzá Garamvölgyi Zoli.

Ezen a tereprallye rendezvényen is kiemelt szerepet kap a biztonság kérdése, ehhez segítségül a szakági média készített egy biztonsági szabályokat összefoglaló kiadványt. Sok általános információ és kérés megtalálható benne, amelyeket a rendezők szeretnék, ha mindenki tanulmányozna, megfogadna. Kifejezetten kérik a rajongókat, hogy kizárólag a kijelölt nézői pontokra menjenek és segítsék a pályabiztosítók munkáját azzal, hogy betartják a kéréseiket, valamint figyeljenek oda embertársaikra, hogy senki se helyezkedhessen olyan helyre, ahol magát vagy a versenyzőket veszélybe sodorhatja!

„Csatlakozzon fejben mindenki ahhoz a “belső körhöz”, akik fenn akarjuk tartani a tereprallye-t és mindenkit épségben akarunk látni a verseny végeztével is! Segítsétek a Riverside Baját és a Magyar Autósportot, Motorsportot!” – kéri Garamvölgyi Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom