Június 8-án mutatkozik be a vadonatúj Mitsubishi Colt

  • Az ASX márciusi bevezetését követően a COLT is színre lép az európai B-szegmensben, ahol előddei hosszú sikertörténetet írtak.
  • Az Európában kifejlesztett autóban a legújabb technológiák és hajtásláncok működnek, köztük a hibrid (HEV) hajtásmód.

A Mitsubishi Motors Europe ma megerősítette, hogy a vadonatúj COLT júniusban mutatkozik be, és az autó forgalmazása ősszel kezdődik a kontinensen. Az európai vásárlók számára fejlesztett, és fejlett technológiákkal felszerelt COLT teljessé teszi a márka ajánlatát a B-szegmensben, ahol a Mitsubishi március óta az új ASX B-SUV modellel képviselteti magát.

Az először a ’60-as években bemutatkozó, és azóta a világon mindenütt forgalmazott COLT a Mitsubishi Motors egyik legismertebb, Európában különösen népszerű modellje, amelynek legutolsó generációjából több mint 400.000 darab* kelt el a régióban 2004 és 2014 között.

“Az új COLT a Mitsubishi Motors második, idén bemutatott vadonatúj modellje az ASX után, és ez a termékoffenzíva jövőre is folytatódik majd az új Outlander PHEV érkezésével,” mondta el Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója. “Örülünk, hogy a Mitsubishi Motors visszatér az európai B-szegmensbe, és hogy a COLT nevével újra egy rendkívül versenyképes modellt kínálhatunk vásárlóinknak.”

A vadonatúj Mitsubishi COLT többféle fejlett hajtásmóddal is kapható lesz, illeszkedve ahhoz a piaci trendhez, hogy a szegmens autóinak mintegy 80 százalékát benzinmotorral vagy hibrid (HEV) hajtással rendelik meg a vásárlók.**

A belépő szintű erőforrás egy innovatív, háromhengeres, 1,0 literes benzinmotor lesz 49 kW*** teljesítménnyel, ami ötfokozatú manuális sebességváltóhoz csatlakozik. A nagyobb teljesítményre vágyó vevők egy háromhengeres, 1,0 literes, 67 kW-os*** benzines turbómotort is választhatnak hatfokozatú manuális sebességváltóval. A kínálat csúcsán a takarékos, mégis 105 kW teljesítményű*** hibrid (HEV) hajtás áll, amelyben az 1,6 literes benzinmotorhoz két elektromotor és egy több üzemmódú automata sebességváltó kapcsolódik.

Az autó 2023 őszi piacra lépése idején már mindegyik hajtáslánc kapható lesz.

  • 1.0L MPI***: háromhengeres, többpontos befecskendezéses benzinmotor, ötfokozatú manuális sebességváltóval. Teljesítmény: 49 kW. CO2: 119-122 g/km.
  • 1.0L MPI-T***: háromhengeres, turbótöltésű, többpontos befecskendezéses benzinmotor, hatfokozatú manuális sebességváltóval. Teljesítmény: 67 kW. CO2: 118- 121 g/km.
  • 1.6L Hybrid (HEV)***: 1,6 literes benzinmotor, két elektromotor és egy 1,2 kWh teljesítményű akkumulátor, több üzemmódú automata sebességváltóval. Teljesítmény (kombinált): 105 kW. CO2: 95-101 g/km.
  • A vadonatúj Mitsubishi COLT a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség CMF-B padlólemezére épül, és az autó a legújabb passzív és aktív biztonsági megoldásokkal óvja utasait .
  • A COLT modern utastere a technológiák valóságos tárháza, amelyben a vezető a saját ízléséhez igazíthatja a vezetés élményét, miközben a fejlett infotainment rendszeren keresztül mindvégig kapcsolatban maradhat a külvilággal.
  • A vadonatúj COLT a Renault törökországi Bursa üzemében készül majd, és az autó 2023 őszétől lesz kapható.

* COLT kiskereskedelmi értékesítés Európában 2004-2014: 403 957 darab.

** Kiskereskedelmi értékesítés EU18/CY2022
*** A kínálat piaconként eltérő lehet; az előzetes teljesítményadatok még homologizációra várnak.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom