Kedvező áron és széles választékkal tért vissza az új Mitsubishi Colt

Az autózás világában nem ritka, hogy bizonyos gyártók hasznosítják másik márka modelljeit komoly üzleti együttműködések vagy közös cégcsoport megléte miatt. Most a Renault és a Mitsubishi megegyezésének legújabb gyümölcsét látjuk kialakulni, ami nem más, mint a Mitsubishi Colt legújabb generációja.

Az előbb felvázolt helyzetből fakadóan talán nem is szabadna meglepődni azon, hogy az új Colt lényegében egy az egyben egy Renault Clio, csak az emblémák mások rajta. Olyannyira változások nélkül veszik át a japánok a francia modellt, hogy még a szóban forgó logó környezetét is át kellett minimálisan rajzolni, hogy pontosan passzoljon a Renault embléma helyére.

A Mitsubishi sokat vár a kisautók szegmensétől továbbra is, így felszereltség tekintetében a Clio drágább változatait kínálja a saját szalonjában. Alapáron járnak a LED-es fényszórók, a digitális műszeregység és a 10 colos infotainment kijelző is, a vezeték nélküli telefontöltés lehetőségéről nem is beszélve.

A hajtásláncok tekintetében is ismerős lehet a kép. A belépő szintet az 1 literes motor szívó és turbós változata jelenti 67 és 91 lóerős teljesítménnyel, de az 1,6 literes benzines erőforrás és két elektromos motor házasításából összeálló 143 lóerős hibrid rendszer is elérhető.

Az új Colt árát egyelőre nem ismertették a gyáriak, de annyi már biztos, hogy a gyártás szeptemberben kezdődik meg Törökországban, így várhatóan az első példányok már októberben megérkezhetnek az európai szalonokba.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Még leharcolt állapotban is többet ér ez a veteránkorú Toyota Supra, mint amennyibe újonnan került

Már többször írtunk róla, hogy az 1993 és 2002 között gyártott, negyedik generációs (A80-as) Toyota Suprák manapság hihetetlen összegekért cserélnek gazdát, részben az örökzöld formaterv, a remek vezethetőség és megbízhatóság, részben pedig a Halálos iramban (Fast & Furious) c. mozifilm-franchise-ban játszott szerep miatt. Az első részben ugyanis az azóta már elhunyt Paul Walker hajtott egy […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom