Kedvező áron és széles választékkal tért vissza az új Mitsubishi Colt

Az autózás világában nem ritka, hogy bizonyos gyártók hasznosítják másik márka modelljeit komoly üzleti együttműködések vagy közös cégcsoport megléte miatt. Most a Renault és a Mitsubishi megegyezésének legújabb gyümölcsét látjuk kialakulni, ami nem más, mint a Mitsubishi Colt legújabb generációja.

Az előbb felvázolt helyzetből fakadóan talán nem is szabadna meglepődni azon, hogy az új Colt lényegében egy az egyben egy Renault Clio, csak az emblémák mások rajta. Olyannyira változások nélkül veszik át a japánok a francia modellt, hogy még a szóban forgó logó környezetét is át kellett minimálisan rajzolni, hogy pontosan passzoljon a Renault embléma helyére.

A Mitsubishi sokat vár a kisautók szegmensétől továbbra is, így felszereltség tekintetében a Clio drágább változatait kínálja a saját szalonjában. Alapáron járnak a LED-es fényszórók, a digitális műszeregység és a 10 colos infotainment kijelző is, a vezeték nélküli telefontöltés lehetőségéről nem is beszélve.

A hajtásláncok tekintetében is ismerős lehet a kép. A belépő szintet az 1 literes motor szívó és turbós változata jelenti 67 és 91 lóerős teljesítménnyel, de az 1,6 literes benzines erőforrás és két elektromos motor házasításából összeálló 143 lóerős hibrid rendszer is elérhető.

Az új Colt árát egyelőre nem ismertették a gyáriak, de annyi már biztos, hogy a gyártás szeptemberben kezdődik meg Törökországban, így várhatóan az első példányok már októberben megérkezhetnek az európai szalonokba.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom