Kedvező áron és széles választékkal tért vissza az új Mitsubishi Colt

Az autózás világában nem ritka, hogy bizonyos gyártók hasznosítják másik márka modelljeit komoly üzleti együttműködések vagy közös cégcsoport megléte miatt. Most a Renault és a Mitsubishi megegyezésének legújabb gyümölcsét látjuk kialakulni, ami nem más, mint a Mitsubishi Colt legújabb generációja.

Az előbb felvázolt helyzetből fakadóan talán nem is szabadna meglepődni azon, hogy az új Colt lényegében egy az egyben egy Renault Clio, csak az emblémák mások rajta. Olyannyira változások nélkül veszik át a japánok a francia modellt, hogy még a szóban forgó logó környezetét is át kellett minimálisan rajzolni, hogy pontosan passzoljon a Renault embléma helyére.

A Mitsubishi sokat vár a kisautók szegmensétől továbbra is, így felszereltség tekintetében a Clio drágább változatait kínálja a saját szalonjában. Alapáron járnak a LED-es fényszórók, a digitális műszeregység és a 10 colos infotainment kijelző is, a vezeték nélküli telefontöltés lehetőségéről nem is beszélve.

A hajtásláncok tekintetében is ismerős lehet a kép. A belépő szintet az 1 literes motor szívó és turbós változata jelenti 67 és 91 lóerős teljesítménnyel, de az 1,6 literes benzines erőforrás és két elektromos motor házasításából összeálló 143 lóerős hibrid rendszer is elérhető.

Az új Colt árát egyelőre nem ismertették a gyáriak, de annyi már biztos, hogy a gyártás szeptemberben kezdődik meg Törökországban, így várhatóan az első példányok már októberben megérkezhetnek az európai szalonokba.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom