Ken Block felesége és lánya is rajthoz áll a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón Lia Block, Ken Block lánya is részt fog venni. A 16 éves leányzó édesapja Porsche 911 versenyautóját vezeti majd. Szó sincs rekordkísérletről, csupán egy stílusos tisztelgésre kell majd számítani a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai sztár előtt.

Most viszont kiderült, hogy még egy Block rajtrácshoz áll majd. Nem másról van szó, mint az özvegyről, Lucy Block-ról, aki viszont a megemlékezés mellett az eredményre is ráhajt majd az Unlimited kategórián belül. Lucy ehhez egy elektromos Sierra Echo Buggy versenygépet használ majd, melynek villanyos motorja több mint 300 lóerő leadására képes, amivel képes elérni a 200 kilométeres óránkénti sebességet.

“A Pikes Peak lehetőséget ad arra, hogy tovább vigyük Ken szellemiségét, és valami olyat tegyünk, amit ő maga is szeretettel csinált. Az eddigi legnagyobb eredményem az volt, hogy gyermekeim édesanyja és az ő erős, támogató felesége lehettem. Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam, hogy az emlékét szem előtt tartva a Pikes Peak csúcsára törjek”- hangzik a család közleményében.

További érdekesség, hogy az elektromos Buggy gyártója hét példányt gyárt le és értékesít az elkövetkező hetekben olyan megjelenéssel és specifikációval, melyet Lucy használ majd. Az ebből befolyt bevételt pedig Ken Block halála után létrehozott “43 Institute” szervezet kapja majd, melynek célja a feltörekvő autóversenyző-növendékek támogatása globális szinten.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom