Két új elektromos autót mutatott be a Toyota a Pekingi Autószalonon

A Toyota a Pekingi Autószalonon mutatta be a két új elektromos szabadidő-autóját, amelyekből tavaly a Sanghaji Autószalonon a bZ Sport Cross Concept és a bZ FlexSpace Concept adott ízelítőt. Alig térnek el a mostani szériaváltozatok a tavalyi tanulmányautóktól, még a színeiken sem változtatott a Toyota.

A bZ3C egy elegáns, kupé stílusú crossover, amely némi hasonlóságot mutat a világszerte értékesített bZ4X- és Prius-modellekkel, de valamivel kifinomultabb külsővel, rafináltabb vonalvezetéssel rendelkezik. Szembetűnő külső jellegzetességei közé tartoznak a „pörölycápás” LED-es nappali menetfények, a lankásan eső fekete tető, a kettéosztott hátsó tetőszárny, a csíkszerű hátsó lámpa, valamint az első sárvédők fekete díszbetétei.

A családi autónak szánt bZ3X jóval magasabb, mint a bZ3C, és hagyományosabb SUV-formával rendelkezik. Leginkább szemből érezhető a rokonság a testvérmodellel, no meg a hátsó keréknél megemelkedő övvonalon, egyébként a karosszéria teljesen máshogy, dobozszerűen végződik az ideális helykihasználás miatt, a tető mindvégig vízszintes marad. Sokkal tágasabb a bZ3X, mint a kupérokon, de nagy üvegtető és infotainment-kijelző mindkettőben található.

További fontos beltéri elemek az indukciós telefontöltők, a kétküllős kormánykerék, a digitális műszeregység és az ízléses hangulatvilágítás. A két modell minimalista belső terében a legtöbb kezelőszervet az érintőképernyőre helyezték, összhangban a kínai piac digitális funkcionalitás iránti igényével, valamint azzal, hogy az itteni vásárlók már nem rajonganak túlzottan a fizikai kezelőszervekért.

A Toyota kínai vegyesvállalati partnereivel fejlesztette ki az újdonságokat, amelyeket elsőként Kínában fog gyártani a helyi piac számára. A bZ3C fejlesztésében a FAW és a BYD, a bZ3X fejlesztésében pedig a Guangzhou Automobile Group (GAC Group) segédkezett a japán vállalatnak.

A Toyota azt állítja, hogy a bZ3C és a bZ3X „a legmodernebb vezetéstámogató rendszerekkel” rendelkezik, bár azt még nem tisztázta, hogy pontosan milyen szintű önvezetésre képesek az autók. De nem tudhattuk meg a bemutatón a pontos műszaki adatokat sem. Mivel a korábban bevezetett, Európában is kapható bZ4X, és a Kínában kapható bZ3 szedán is az e-TNGA platformra épül, valószínűsíthető, hogy az új modellek is ezt az alapot kapták meg, mégpedig a helyi beszállító, a BYD korszerű, lítium-vasfoszfát (LFP) akkumulátoraival.

A Kínában 2022 októberében bevezetett elektromos hajtású bZ3 egy 4,725 m hosszú négyajtós limuzin, amelynek a kínai mérési ciklus szerint 600 km a hatótávja, részben a rendkívül jó, 0,218-as alaktényezőjének köszönhetően. A Toyota szerint a bZ3 akkumulátorai 10 év után is az eredeti kapacitásuk 90 százalékát nyújtják, ami jócskán meghaladja az iparági átlagot.
Mind az új bZ3C, mind a bZ3X forgalmazása 2025-ben indul Kínában. A Toyota helyi szóvivője a brit Autocarnak elmondta Pekingben, hogy a bZ3X jelenleg „részletes értékelésen” esik át, amely során egy esetleges európai piaci bevezetésben rejlő potenciált vizsgálják.

Fotók: Toyota

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom