Kezdődik az Európa-bajnokság

Gender Tamás Junior számára elkezdődött a 2024-es FIA Gokart Európa-bajnokság.

Összesen 48 ország 200 versenyzője indul a héten. A Valenciában, a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán megrendezett viadalon 109 fő áll rajthoz az OK Junior kategóriában a nemzetközi gokartozás csúcsát képviselő fiatalok mezőnyében.

A pálya másodszor ad otthont FIA gokartversenynek 2023-as sikeres bemutatkozása után. Az 1428 méter hosszú pálya gyors tempót, a számos előzési lehetőség pedig érdekes és kemény versenyszituációkat tesz lehetővé, kihívásokkal teli és izgalmas gokartozási élményt nyújt.
A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége motiváltan és felkészülten vág neki a megmérettetésnek az Európa-bajnokság nyitóversenyén, ahol a pálya a versenyzőktől precíz kormánykezelést követel és megfelelő gokart-beállítást a csapatok műszaki szakembereitől a maximális sebesség eléréséhez.

Valenciába most a világ minden tájáról a sportág legtehetségesebb fiatal versenyzőivel mérkőzik meg a Forza Racing versenyzője a 12-14 évesek mezőnyében. Gender Tamás Junior számára azért is jelent fontos állomást a hétvége, mert a nyitófordulót négy további verseny követi majd Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban, s végül Nagy-Britanniában.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

– Gender Racing Team –

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom