Kiss Norbert: nyolcból nyolc!

A Slovakia Ringen vasárnap is folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert azok után, hogy szombaton mindkét versenyt megnyerte, vasárnap is a leggyorsabb volt. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn fél másodperccel volt jobb a második Hahn-nál, és ezúttal is megszerezte az első rajthelyet.
A versenyen Kiss Norbert remekül jött el a start után, rögtön az élre állt, és végig magabiztosan haladva megnyerte az első futamot. A második helyen Hahn, a harmadikon Lenz ért célba.

– A tegnapihoz hasonlóan jól sikerült a rajt. Lenz próbált támadni minket a harmadik pozícióból, de inkább Hahn-nak kellett védekeznie, ez pedig adott nekem némi előnyt. A folytatásban vigyáztam a gumikra, és remekül ment az autó. A pénteki szabadedzéshez képest módosítottunk a beállításon, sokkal jobb lett az egyensúly, amit köszönök a csapatnak – értékelt a leintés után a MOL által is támogatott Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről rajtolhatott a magyar pilóta, és azonnal két helyet javított, majd fantasztikusan ment el Halm mellett is, így már dobogós helyen állt a címvédő. Taylor sem tudta sokáig tartani az ötszörös bajnokot, és az élre állva Kiss Norbert meglépett a többiektől, végül pedig megnyerte a második futamot is.

– Igazi csapatmunka a hétvégi újabb négy győzelem, amivel sporttörténelmet írtunk, mert korábban még senkinek sem sikerült az első két versenyen minden futamot megnyernie. Nagy köszönettel tartozom a Révész Racing-nek, remek autót vezethettem most is. Próbáltam türelmes maradni a versenyen, megvárni a tiszta előzési lehetőségeket, nem akartam feleslegesen kockáztatni, és sikerült ilyen remek eredményt elérni. Büszke vagyok az eddigi eredményeinkre – mondta Kiss Norbert.

A magyar pilóta a második versenyhétvégén is százszázalékos maradt, és az idei szezonban nyolc futamból nyolcat nyert meg, így maximális pontszámmal vezet összetettben.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom