Kötelező indulás Valenciában

Eredményei alapján szinte kötelező az indulás Gender Tamás Junior számára a hétvégi valenciai versenyen, amelyre teljesen felkészülten nevezett.

Rekord nevezés, hiszen 5 kontinens több mint 40 nemzetének közel 200 sportolója rajtol Spanyolországban, az OKJ kategóriában több, mint 100 gokartos versenyez.
A HUMDA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége az OKJ kategóriában 113 fős mezőnyben méretteti meg magát a hétvégén, ahol már utolsó olaszországi versenye után néhány napot tesztelt. Így rövid felkészülés után méretteti meg magát a Champions of the Future szezonnyitó versenyén, az általa már jól ismert Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán, mely csak néhány kilométerre van a világhírű Moto GP pályától.

Nem ez az első alkalom, hogy rajthoz áll a magyar tehetség az RGMMC által 2020-ban elindított versenysorozatban, melyben a legjobb nemzetközi versenyzők és csapatok számára kötelezővé vált. A Forza Racing versenyzőjének tapasztalata is van az 1428 méter hosszú és 9 méter széles versenypályáról, amely kiváltképp jó versenyhelyszín a technikás vezetéshez, de számos olyan egyenese is van, ahol a motor fordulatszáma magas tartományba emelkedik, s nagy sebességgel lehet csatázni az ellenfelekkel.

A versenyhétvége azért is fontos Gender Tamás Junior számára, hiszen a mostani nyitófordulót négy további verseny követi majd Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban, s végül Nagy-Britanniában.

Az is kihívás lesz számára, hogy új gumikkal, a MAXXIS TIRES fejlesztésével rajtol. A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Ötcsillagos EURO NCAP minősítést szerzett az új Honda CR-V

• A vadonatúj CR-V a legújabb, továbbfejlesztett Honda SENSING, illetve SENSING 360 rendszerrel kerül a szalonokba, mely egyebek mellett hangradarrendszer és széles látószögű első kamera segítségével szavatol 360˚-os biztonságot • A CR-V karosszériaszerkezetének új nyúlványai a frontális, a ráfutásos és az oldalirányú ütközéseknél is nagyobb védelmet garantálnak • A Honda célja, hogy 2050-ben már ne […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Veszprémben kezdődik a Peugeot Kupa hetedik szezonja!

Hetedik szezonját kezdi meg idén a Peugeot magyarországi forgalmazója és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által létrehozott Peugeot Rally Cup Hungary sorozat. Ami nem változott: a Tagai Racing Technology, a Peugeot Sport hazai disztribútora biztosítja a megfelelő technikai hátteret, PIRELLI versenyabroncsok lesznek a Peugeot 208 Rally4 autókon és a hétszeres magyar bajnok, ifjabb Tóth János […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Tatabányán épült fel a jövő Toyota márkakereskedésének prototípusa

A világszintű és a magyarországi újautóértékesítések tekintetében egyaránt piacvezető, nem mellesleg a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota új kiskereskedelmi koncepció hirdetett meg, amelynek jegyében megújulnak és gyökeresen átalakulnak a környezettudatosságot a high-tech megoldásokkal ötvöző japán autógyártó márkakereskedései. Az első magyarországi Toyota márkakereskedés, amely már e szerint a koncepció szerint került kialakításra a tavaly […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom