Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Kovács Ádám
Kermor Motorsport
Histo Cup
Autodrom Most
Formula Renault FR2.0
2024.05.19-21.

Jó látni téged a formula ülésben. Emlékeim szerint a gokart világából cseppentél bele. Mesélnél a korábbi gokaros múltadról?
– Természetesen. Nyolcéves koromban csöppentem bele először a gokartba, azóta szépen haladtunk fel a ranglétrán. 2016-ban ültem be először Rotax motoros gokartba. Junior kategóriában egészen 2019-ig versenyeztem, ahol két lépcsőfokot ugrottam, és DD2-be ültem át, a Rotax legerősebb kategóriájába. Számos jó eredményt értem el, többek között középkelet-európa bajnokságban, Cseh országos bajnokin, és Magyar országos bajnokin.

Végre elkezdődött a versenyszezon, elérkezett az első versenyhétvége számodra egy ismeretlen pályán. Oszd meg kérlek a portálolvasókkal a három nap történéseit.
– A pénteki napunk teljesen balszerencsés volt, az első edzésen a hideg aszfalton sokan megforogtak, ezáltal piros zászló miatt nem tudtunk menni. A második edzésen szintén volt egy piros zászló, amikor meg visszaengedtek a pályára elkezdett szakadni az eső és ki kellett jönni esőgumiért. A harmadik edzésen pedig a félig vizes, félig száraz pályán sok hasznos dolgot nem tudtunk tenni, így minimális tapasztalattal vágtunk neki az időmérőnek. Szombaton az időmérőn leesett az eső, a második helyre tudtam magam kvalifikálni. A versenyen egy tiszta előzéssel átvettem a vezetést és megnyertem a versenyt.

Vasárnap száraz körülmények között ismét a második helyet értem el, pár tized lemaradással. A verseny egy izgalmakkal teli esemény volt, volt itt kontakt, Safety car, kék zászló hiánya, kemény csaták a győzelemért.
A rajtnál sikerült egy jó előzéssel átvenni a vezetést, utána nem sokkal kaptunk egy Safety car-t és elbuktam az előnyöm, SC után meg ment az adok-kapok a pozícióért, öt tized híján a második helyen intett le a kockás zászló. A lényeg, hogy tudjuk, hogy abszolút versenyképesek vagyunk. A legközelebbi versenyhétvégére igyekszem még többet kihozni magamból.

Ha jók az infóim gyarapodtok a pilóták tekintetében.
– Igen, a következő versenyen már csapattársam is lesz Brono-ban, mégpedig a szintén korábbi gokartversenyző Stephan Christopher Oslanec. Vele felerősödve immár két versenyzőt állít ki a Kermor Motorsport.

Ha újra rajtolnál a versenyen mit és miért tennél másképp?
– Bátrabb lettem volna a kanyarokban, ugyanis ez egy ismeretlen pálya volt számomra és így talán megnyerhettem volna a versenyt

Leközelebb hol és mikor indulsz?
– A következő versenyem Brno-ban lesz, május 10-12-én.

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget édesapámnak, a Kermor Motorsport-nak és a premiumshop24.hu-nak!

Partnereink: Fornetti Kft., Delta-Sec Plusz Kft., Frozen Bakery Trans Kft., Starling-Sped Kft., premiumshop24.hu, Unilub Kft., alkossszabadon.com, Shell Card.

Fotó: Vladimir Jonas

– Hajósi Miklós –

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom