KTM – BRABUS 1300 R

A vezető európai motorkerékpár-gyártók élvonalába tartozó KTM egyesíti erőit a BRABUS-szal. A világhírű luxusmobil márka csúcskategóriás szuper autók és hajók készítésére specializálódott. Az együttműködés a két vezető márka között, iparági egyesülését jelent, jellegzetes márka identitásuk fenntartása mellett.

1977 óta a BRABUS név egyet jelent a luxussal, a kézi munkával készült exkluzivitással és teljesítménnyel. Világszerte ismert tény a nagy teljesítményű szuperautók és az egyénre szabott járművek terén négy évtizeden keresztül a BRABUS a piac vezető márkái közé tartozik, és azóta a vizen is megállja a helyét exkluzív hajó sorozatával.

Most a cég tovább terjeszkedik, a fókuszt a csúcskategóriás motorozásra irányítva, együttműködve a KTM-mel. A vadonatúj BRABUS 1300 R „fapados” megjelenése, exkluzív, csúcskategóriás eleganciája magabiztosságot sugároz. Ez az első BRABUS motorkerékpár – egy összetéveszthetetlen, csupasz modell a részletekre igényes rajongóknak.

Úgy fejlesztették, hogy a KTM és a BRABUS egyesíteni tudja a két cég különböző hovatartozását és megjelenésbeli különbségeit, hogy ezek ellenére a BRABUS 1300 R mindkét márka legjobb tulajdonságait képviselje.

A BRABUS „Black and Bold” kulcsfontosságú összetevői a két jellegzetes festésen kívül a kovácsolt BRABUS Monoblock Z kerekek, csúcskategóriás karbon karosszériaelemek és stílusos egyedi gyártású ülés, amelyet a BRABUS szakemberei megfelelő odafigyeléssel kezeltek, hogy meghatározzák a motor rendkívül egyedi és sportos karakterét.

Mindkét márka szakemberei egyetértettek abban, hogy alapként a KTM 1290 SUPER DUKE R EVO-t válasszák alapnak. A KTM legújabb fejlesztése a nagy teljesítményű motorok terén, figyelemre méltó vezetési élményt nyújt, kompromisszumok nélküli ergonómiát és a BRABUS 1300 R dobogó szíve – egy masszív, 1301 köbcentis V-Twin motor 180 LE-vel és 140 Nm nyomatékkal.

A küllős kovácsolt kerekek, az egyedi szénszálas légbeömlők, a jellegzetes fényszóró és az egyedi fűtött ülés a BRABUS szuperautók összetéveszthetetlen stílusjegyei.

A BRABUS 1300 R csak két színben – MAGMA RED és SIGNATURE BLACK kapható, mindkét változatból csak 77 db készül, ezzel emlékezve meg a BRABUS alapításának évéről. Műszaki részletek szempontjából a futómű a legújabb WP APEX félaktív felfüggesztést kapta.

Ez teszi lehetővé a tulajdonosok számára, hogy hat különböző beállítás (COMFORT, STREET, SPORT, TRACK, ADVANCED vagy AUTO) közül válasszanak. Az automatikus séma esetében a felfüggesztés alkalmazkodik az út és a vezetési körülményekhez. A fentieken túl kétcsöves kipufogó, a műszerfalon Brabus animáció és egyedi színséma jelenik meg.

A fekete váz, a fejidom és a különböző szénszálas alkatrészek tovább emelik a megjelenést. CNC marással készült bilincs, fék- és kuplungkar, lábtartók és hidraulikus alkatrészek záró kupakjai teszik teljessé a képet. A LED-es irányjelzőkbe integrálták a féklámpát, és az elektromos extrák közül a fűtött markolat sem hiányozhat. A biztos iránytartásról WP APEX PRO 7117 kormánycsillapító gondoskodik.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom