Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki.

A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, az ORB3-ban 30, míg a Historic géposztályban, ahol klasszikus versenyautók állnak rajthoz, 18 páros méretteti meg magát.

“Miskolc és Diósgyőr utoljára négy éve szerepelt az ORB1 versenynaptárában, és sajnos akkor egy tragikus baleset árnyékolta be a futamot. Lelkileg minden bizonnyal nehéz lesz újra itt versenyeznünk és rossz érzésekkel fogunk rajthoz állni a mályinkai szakaszon, ugyanis itt veszítettük el Tóth Zsolti navigátor barátunkat”

“A pályák jók, bár a térképek szerint sok lassító lesz, ami a szakaszok szépségéből ugyan elvesz, de a nézők biztonsága miatt elengedhetetlen. A szép környezet és a miskolci szurkolók szeretete minden bizonnyal kárpótolni fog bennünket. A murvás veszprémi futamból kiindulva most is erős csatára számítok, – annak ellenére, hogy néhányan hiányoznak, mert épp külföldön versenyeznek – szoros az élmezőny, hat-hét páros is esélyes a dobogós helyezésekre. Ahogy mindig, most is optimistán várjuk a szombati rajtot, szeretnénk jól autózni, tempósan versenyezni és kihozni magunkból a maximumot” – kezdi Turán Frici.

“Egy hosszabb teszttel melegítettünk, ami azért is fontos volt, mert sok idő után újra aszfalton versenyzünk majd és ehhez mérten a Polo beállításain is változtattunk. Az aszfalt mindig gyorsabb és pontosabb vezetést követel meg mint a murva, de sokat autóztunk ezen a felületen, mondhatjuk, hogy nagy rutinnal rendelkezünk. A Diósgyőr Rallye pályái között csupa legendás gyorsasági szakaszt találunk, tempós, kanyargós utak váltogatják egymást” – teszi hozzá Zsiros Gabi.

Turán Friciék a murvás Veszprém Rallye-t abszolút második helyen zárták és ezt a jó formát szeretnék megőrizni az első aszfaltos futamon is.

“A szezonkezdet jól sikerült, de itt nem állunk meg, hosszú a bajnokság és egy pillanatig sem érezhetjük, hogy megnyugodhatunk. Kiélezett küzdelemre számítok, ahol akár másodperceken, sőt olykor tizedmásodperceken is múlhat a siker. Mi mindent beleadunk, a csapatunk és a Polo felkészült, hétvégére az időjárás is tisztának ígérkezik” – zárja Frici.

A verseny központja a DVTK Stadion lesz, ahol a szervizpark, valamint a pénteki rajt- és célceremónia is helyet kap. A versenyzőknek szombaton 6 gyorsasági szakaszt és több mint 64 versenykilométert kell teljesíteniük, míg vasárnap szintén 6 gyorsasági szakasz és közel 79 versenykilométer vár rájuk. A szervezők több kiegészítő, családi programmal is készülnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom