Martin a főfutamon is nyert, Bagnaia 3. lett

Nagyjából ugyanúgy kezdődött a főfutam, mint a sprint. Jorge Martin eljött, mögötte Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Brad Binder és Dani Pedrosa haladtak. Az első körökben úgy tűnt, hogy Bagnaia gyorsabb Martinnál, de ekkor még nem történt helycsere köztük.

Kicsit hátrébb a hatodik helytől lefelé Maverick Vinales, Miguel Oliveira, Marc Marquez, Alex Marquez és Luca Marini volt a sorrend az ötödik kör kezdetén a top 10-ig. Bezzecchi bebújt Bagnaia mellé, de ez csak pár kanyarig tartott, ez pedig pont arra volt jó, hogy Martin egy kis lélegzethez jusson az élen.

A 8. körben Binder hibáját figyelhettük, aki elcsúszott a negyedik szektorban. A dél-afrikai versenyző még vissza tudott állni a versenybe, de csak a pontszerzésben reménykedhetett. Az élen teljesen együtt motorozott a három ducatis, Martin, Bagnaia és Bezzecchi közül még bárki megnyerhette ezt a futamot.

Michele Pirro és Jack Miller is kiálltak a futamból, valószínűleg összeakadtak egymással. Millerre továbbra is rájárt a rúd. Féltávnál Dani Pedrosa közeledett az első hármasra, és elkezdhetett harcolni a dobogóért. Az előtte haladók azonban mintha megérezték volna Pedrosa jelenlétét, emeltek a tempón, és leszakították a KTM-est.

Az utolsó körökre Bagnaiának úgy látszott, hogy elfogyott az ereje. Bezzecchi megelőzte és Pedrosa is közeledett rá. Az utolsó 5 körre Marc Marquez lágy gumija is elfogyott, Oliveira előzte meg, és Raul Fernandez is üldözőbe vehette. Martin vezetett Bezzecchi, Bagnaia, Pedrosa, Vinales, Oliveira, Marc Marquez, Fernandez, Luca Marini és Alex Marquez előtt.

Martin végül megnyerte a futamot, és 36 pontra csökkentette hátrányát a pontversenyben Francesco Bagnaiával szemben. Bezzeccho befutott másodiknak, Bagnaia pedig harmadiknak. A fentebb felsorolt top 10-ben annyi változott, hogy Johann Zarco megelőzte Alex Marquezt, és végül 10. lett.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom