Martin a főfutamon is nyert, Bagnaia 3. lett

Nagyjából ugyanúgy kezdődött a főfutam, mint a sprint. Jorge Martin eljött, mögötte Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Brad Binder és Dani Pedrosa haladtak. Az első körökben úgy tűnt, hogy Bagnaia gyorsabb Martinnál, de ekkor még nem történt helycsere köztük.

Kicsit hátrébb a hatodik helytől lefelé Maverick Vinales, Miguel Oliveira, Marc Marquez, Alex Marquez és Luca Marini volt a sorrend az ötödik kör kezdetén a top 10-ig. Bezzecchi bebújt Bagnaia mellé, de ez csak pár kanyarig tartott, ez pedig pont arra volt jó, hogy Martin egy kis lélegzethez jusson az élen.

A 8. körben Binder hibáját figyelhettük, aki elcsúszott a negyedik szektorban. A dél-afrikai versenyző még vissza tudott állni a versenybe, de csak a pontszerzésben reménykedhetett. Az élen teljesen együtt motorozott a három ducatis, Martin, Bagnaia és Bezzecchi közül még bárki megnyerhette ezt a futamot.

Michele Pirro és Jack Miller is kiálltak a futamból, valószínűleg összeakadtak egymással. Millerre továbbra is rájárt a rúd. Féltávnál Dani Pedrosa közeledett az első hármasra, és elkezdhetett harcolni a dobogóért. Az előtte haladók azonban mintha megérezték volna Pedrosa jelenlétét, emeltek a tempón, és leszakították a KTM-est.

Az utolsó körökre Bagnaiának úgy látszott, hogy elfogyott az ereje. Bezzecchi megelőzte és Pedrosa is közeledett rá. Az utolsó 5 körre Marc Marquez lágy gumija is elfogyott, Oliveira előzte meg, és Raul Fernandez is üldözőbe vehette. Martin vezetett Bezzecchi, Bagnaia, Pedrosa, Vinales, Oliveira, Marc Marquez, Fernandez, Luca Marini és Alex Marquez előtt.

Martin végül megnyerte a futamot, és 36 pontra csökkentette hátrányát a pontversenyben Francesco Bagnaiával szemben. Bezzeccho befutott másodiknak, Bagnaia pedig harmadiknak. A fentebb felsorolt top 10-ben annyi változott, hogy Johann Zarco megelőzte Alex Marquezt, és végül 10. lett.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom