Martin hajszállal nyert Bagnaia előtt

Jack Miller jött be a rajtnál az első helyre, őt Francesco Bagnaia, Luca Marini, Jorge Marton és Brad Binder követte a top 5-ben. A második kört viszont Bagnaia, Martin és Marini hármasa kezdte meg az élen, mivel a középső szektorban egy kisebb hiba után Jack Millert felőrölte a három ducatis. Aleix Espargaro is remek tempót diktált, és a két KTM-mel küzdött a negyedik pozícióért.

A verseny elején ugyanazt láthattuk, mint a sprintfutamon: Martin átvette a vezetést, és el is nyúlt a többiektől. Mögötte kicsit lemaradva Bagnaia és Marini továbbra is ott voltak a második és a harmadik pozícióban. A nyolcadik körben Johann Zarco bizonyult a leggyorsabbnak, és nagy esélyt láthatott arra is, hogy feljöjjön a dobogós versenyzőkre. A két KTM közül Jack Millert könnyen maga mögé is utasította.

Úgy tűnt, hogy az élmezőnyben egyedül Brad Binder volt az, aki tudta tartani a Ducatik tempóját. A 10. körben nagyszerű előzést mutatott be Luca Marinivel szemben, és feljött harmadiknak. Binder nem tudott elnyúlni Marinitől, sőt Zarco is megérkezett harmadiknak a csatába. A francia versenyző előre is lépett egy helyet és megindulhatott Binder után a dobogóért.

A 19. körben Binder bukott, így Martin, Bagnaia, Zarco, Bezzecchi, Marini volt az első öt sorrendje. A fentebb említett Aleix Espargaro is visszaesett kissé és már csak a 9. helyen haladt. A verseny két harmadánál az élen is történt egy helycsere: Bagnaia elment Martin mellett, és megpróbált elnyúlni tőle, azonban ez nem sikerült neki.

Olyannyira nem, hogy két körrel később ugyanazon a ponton előzte vissza Martin, és tovább figyelhettük a csatájukat. A további sorrend a harmadik helytől lefelé Zarco, Bezzecchi, Marini, Miller, Alex Marquez, Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio és Aleix Espargaro volt a top 10-ben.

Martin a végén 64 ezreddel verte meg Bagnaiát, az utolsó előtti körben össze is értek egy pillanatra. A 10. helyet végül Miguel Oliveira csípte el, nem Espargaro. Ő hibázott, és visszaesett 16.-nak.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom