Martin hajszállal nyert Bagnaia előtt

Jack Miller jött be a rajtnál az első helyre, őt Francesco Bagnaia, Luca Marini, Jorge Marton és Brad Binder követte a top 5-ben. A második kört viszont Bagnaia, Martin és Marini hármasa kezdte meg az élen, mivel a középső szektorban egy kisebb hiba után Jack Millert felőrölte a három ducatis. Aleix Espargaro is remek tempót diktált, és a két KTM-mel küzdött a negyedik pozícióért.

A verseny elején ugyanazt láthattuk, mint a sprintfutamon: Martin átvette a vezetést, és el is nyúlt a többiektől. Mögötte kicsit lemaradva Bagnaia és Marini továbbra is ott voltak a második és a harmadik pozícióban. A nyolcadik körben Johann Zarco bizonyult a leggyorsabbnak, és nagy esélyt láthatott arra is, hogy feljöjjön a dobogós versenyzőkre. A két KTM közül Jack Millert könnyen maga mögé is utasította.

Úgy tűnt, hogy az élmezőnyben egyedül Brad Binder volt az, aki tudta tartani a Ducatik tempóját. A 10. körben nagyszerű előzést mutatott be Luca Marinivel szemben, és feljött harmadiknak. Binder nem tudott elnyúlni Marinitől, sőt Zarco is megérkezett harmadiknak a csatába. A francia versenyző előre is lépett egy helyet és megindulhatott Binder után a dobogóért.

A 19. körben Binder bukott, így Martin, Bagnaia, Zarco, Bezzecchi, Marini volt az első öt sorrendje. A fentebb említett Aleix Espargaro is visszaesett kissé és már csak a 9. helyen haladt. A verseny két harmadánál az élen is történt egy helycsere: Bagnaia elment Martin mellett, és megpróbált elnyúlni tőle, azonban ez nem sikerült neki.

Olyannyira nem, hogy két körrel később ugyanazon a ponton előzte vissza Martin, és tovább figyelhettük a csatájukat. A további sorrend a harmadik helytől lefelé Zarco, Bezzecchi, Marini, Miller, Alex Marquez, Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio és Aleix Espargaro volt a top 10-ben.

Martin a végén 64 ezreddel verte meg Bagnaiát, az utolsó előtti körben össze is értek egy pillanatra. A 10. helyet végül Miguel Oliveira csípte el, nem Espargaro. Ő hibázott, és visszaesett 16.-nak.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom