Martin nyerte a hármas csatát

Óriási futamot láttunk, melynél az utolsó körig csata zajlott Martin, Binder és Bagnaia között, de kezdjük az elején. Jorge Martin jól kapta el a rajtot, és őt Aleix Espargaro és Luca Marini támadták. Francesco Bagnaia az első kanyarokban a negyedik helyen haladt, de Brad Binder beszúrt neki, és Alex Marquez is elment mellette. Bagnaiára ráadásul Marc Marquez is megérkezett, és ő is elment mellette.

Az ötödik körben Martin, Binder, Marini, Alex Marquez, Aleix Espargaro, Bagnaia és Marc Marquez volt a sorrend. Nagyon intenzívre sikerült az első néhány kör, folyamatosan cserélődtek a pozíciók az élmezőnyben, mintha Moto3-as futamot láttunk volna. Bagnaia kapaszkodott vissza, és a 10. körben már Alex Marquez mögött haladt a negyedik pozícióban.

Az élen Martin és Binder sem tudott elszakadni a többiektől, együtt maradt a mezőny, az elsőtől a negyedik-ötödik helyig bárki megnyerhette a futamot. Féltávnál Alex Marquez bukását figyelhettük, aki a 3. helyről dobta el a motort. Kicsit látszott, hogy mindenki a verseny végére tartalékol, az első hármas beállt hasonló távolságra egymáshoz képest.

A negyedik helyért kezdtek küzdeni a VR46-os srácok, Marinit Bezzecchi támadta, és egy-két poziciócsere után Bezzecchi volt előrébb. Hét körrel a vége előtt Binder többször is megelőzte Martint az élen, de Martin vissza tudott támadni. Az élen álló hármasból Martin tűnt a leglassabbnak. Binder átvette a vezetést, mögötte pedig Martin és Bagnaia volt a sorrend.

Binder vezetett Martin, Bagnaia, Bezzecchi, Aleix Espargaro, Fabio Quartararo és Marc Marquez előtt. Martin két körrel a vége előtt visszavette a vezetést, mögötte pedig Binder és Bagnaia futott be. A sorrend viszont nem ez lett, mivel Binder pályaelhagyás miatt veszített egy pozíciót.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
Itthonról Motor Motorsport

SuperEnduro GP of Hungary 2024 – Motor&Verda

2024 február 3.-án került megrendezésre a SuperEnduro GP magyarországi fordulója Budapesten, az MVM Dome-ban. A Motor&Verda csapata a helyszínről követhette figyelemmel az eseményeket, nagyjából 13 ezer szurkoló társaságában. A fényképgalégia megtekintéséhez kattints IDE, a videós élménybeszámolót pedig ITT találod! Az egynapos verseny rengeteg izgalommal és zsúfolt programmal várta a motorsportok szerelmeseit. A délelőtt, valamint a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom