Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken.

Jorge Martin vezetett az esős gumis versenyzők közül Aleix Espargaro, Marc Marquez, Marco Bezzecchi és Francesco Bagnaia előtt. Martin hibázott, de nem esett el, viszont visszaesett pár pozíciót. Michele Pirros és Franco Morbidelli maradtak kinn száraz gumin, és Pirro a negyedik körben még mindig vezette a futamot. Annak a végén azonban kijött, és ő is megcsinálta a motorcserét.

Az első bukás Brad Binder nevéhez kötődött, aki ki is esett a versenyből. Az ötödik körben Espargaro, Bagnaia, Martin, Marquez és Bezzecchi volt az első 5-ös sorrendje. Martin tűnt a leggyorsabbnak közülük, és a 7. kört már ő kezdte meg az élen. Mögötte Bagnaia feljött másodiknak, Aleix Espargaróra pedig Bezzecchi lett egyre veszélyesebb a harmadik helyen.

A 10. körben Miguel Oliveirára figyelt mindenki, mivel köztudottan jól megy esőben, és egyre közeledett a harmadik helyen motorozó Bezzecchire. Rácáfolt Marc Marquez, aki átvette a negyedik helyet és két körrel később már ő veszélyeztette Bezzecchit. Oliveira kiment a bokszba, lehet, hogy az apriliást ismét műszaki gond sújthatta.

A 13. kör kezdetén többen is feltették a kezüket, hogy ezek a körülmények már nem alkalmasak a versenyzésre. Zarco bukott és jött a piros zászló, de nem volt meg a verseny két harmada, így újra kellett indítani a továbbiakban a futamot. Az újraindítás a 12. kör alapján fog megtörténni.

Ismét érdekes döntések születtek a Dorna részéről. Zarco nem indulhatott, mert a bukása után nem tudott 5 percen belül visszaérni a bokszba. Oliveira és Vinales, akik körhátrányban voltak, a bokszból indulhattak. Kicsit fejetlenség lett a vége. Kimentek a versenyzők, hogy újraindítják a versenyt, majd jött a felirat: több, mint 50 százaléka lement a futamnak, így teljes pontokat osztanak.

Martin nyert Bagnaia és Marc Marquez előtt. A top 10-ben pedig Bezzecchi, Aleix Espargaro, Miller, Augusto Fernandez, Fabio Di Giannantonio, Raul Fernandez és Fabio Quartararo ért be. Martin most már csak 3 pontra van az összetettbeli elsőségtől.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP facebook

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom