Megújult a Yamaha R125

Az R125 teljesen új külsőt kapott, hangsúlyozva a Yamaha kis tömegű Supersport modelljének vezető státuszát, és megerősítve az R-vérvonal jelenlétét, amely valóban különleges motorrá teszi. Az új, erős fényű, kétfunkciós LED-es fényszóró középen kapott helyet el az M-alakú orrban, és tompított és távolsági állásban is kiváló látást és láthatóságot biztosít. A fényszóró ultrakompakt mérete és kis tömege lehetővé tette egy rendkívül aerodinamikus első burkolat kialakítását, R7 ihlette LED-es helyzetjelző lámpákkal, amelyek radikálisan új, „nagymotoros” megjelenést kölcsönöznek az R125-nek.

Az agresszívabb orr-rész, az aerodinamikus, új idomok, és az új, szellőzőkkel ellátott tankborítás, amely az erős vízszintes áramlás érzetét kelti, teljesen új külsőt megjelenéssel ruházzák fel a legkönnyebb Yamaha Supersport modellt. Az új külső teljesen egységes és kifinomult megjelenést biztosít, kiemelve a 125-ös versenykategória nagy teljesítményű, legjobb modelljének prémium státuszát.

Az új, 2023-as R125 a legújabb, 5 hüvelykes, színes TFT-kijelzővel rendelkezik, amelyet a zászlóshajó R1 ihletett. A kijelző kétféle megjelenési módot kínál: az „utcai” vagy a „pálya” mód az adott helyzetnek megfelelően választható. Az „utcai” módban középen digitális sebességmérő és sávos fordulatszámmérő, valamint alul irányjelző/fényszóró/hőmérsékletjelző lámpák láthatók. A „pálya” mód teljesen letisztult, középen köridőmérő (25-körös memóriával), valamint sávos fordulatszámmérő látható – a versenyző számára ezek a kulcsfontosságú információk a pályán.

Mindkét módban programozható váltásjelző van a kijelző tetején – és a „pálya” módban programozható a fordulatszámmérő tartománya is, így a fordulatszámjelzők a motoros vezetési stílusához és egyéni preferenciáihoz igazíthatók. Az új R125 nyergében még egyszerűbbé vált a kapcsolattartás, mivel a 2023-as modell okostelefonos csatlakozást lehetővé tevő, központi kommunikációs vezérlőegységet (CCU) kapott. A funkciók aktiválásához az okostelefont először Bluetooth-on párosítani kell a géppel a Yamaha ingyenes MyRide alkalmazásán keresztül.

A telefon párosítása után az új, 5 hüvelykes TFT-kijelzőn megjelennek a bejövő hívásokról és szöveges üzenetekről szóló értesítések, valamint az alkalmazáson keresztül figyelemmel kísérhetők a motor legfontosabb paraméterei. A számos információ között látható például az okostelefon akkumulátorának töltöttsége is, és az R125 bármilyen műszaki problémája esetén a rendszer képes értesíteni egy Yamaha márkakereskedőt vagy az előre kiválasztott, más személyt. A maximális magabiztosság és irányíthatóság érdekében az R125 modellben kipörgésgátló is működik.

Az A&S kuplunggal és az opcionális gyorsváltóval együtt a kipörgésgátló nagyfokú irányíthatóságot biztosít az R125 nyergében, különösen teljes gázzal történő gyorsításkor. A rendszer bizonyos helyzetekben, például pályamotorozáskor ki is kapcsolható, állapota az új, 5 hüvelykes TFT-kijelzőn ellenőrizhető. Az R125 „pilótafülkéjének” általános érzetét és megjelenését teljesen új szintre emeli az új, 5 hüvelykes TFT-kijelző, valamint az új, R1 ihlette, kiváló minőségű felső villahíd, amely a motor tiszta R-vérvonalát hangsúlyozza. A kormánycsutkákon új, R1 ihlette ergonomikus kapcsolók találhatók, amelyekkel intuitív módon vezérelhetők a különböző funkciók, beleértve az új TFT-kijelző módválasztását is.

A Yamaha összes R-modelljét a győztes R1M kompromisszummentes szellemisége ihlette, így a legújabb, versenyre kifejlesztett technológiával készülnek. A 2023-as R125 modellen gyorsváltó előkészítés is található, így egyszerűen felszerelhető a gyári Yamaha gyorsváltó, amely teljes gáz mellett is sima felkapcsolást tesz lehetővé, a jobb gyorsulás érdekében.
A 2023-as modell Michelin Pilot Street abroncsokat kapott, amelyek sportos kezelhetőséget és kiváló tapadást biztosítanak nedves és száraz úton egyaránt – a legújabb futófelület-kialakítás pedig kiváló tapadás/kopás egyensúlyt kínál.

A 100/80-17-es első, és a széles, 140/70-17-es hátsó gumiabroncsok kombinációja gondoskodik a kiváló úttartásról és agilis kanyarvételről az R125 nyergében.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom