Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni.

Ha maradunk ezen a vonalon, Joan Mir, Alex Rins és Miguel Oliveira második gyártós győzelmüket érhetik el. Mir és Rins a Suzukival nyert, most Hondával kellene nekik, Oliveira pedig KTM-mel, és idén az Apriliával próbálkozik.

Marc Marquez jelenleg 59 királykategóriás győzelemmel a harmadik az örökranglistán, ami a futamgyőzteseket számlálja. Ha beindul a szekér a spanyolnak, idén beérheti Giacomo Agostini 68 futamgyőzelmét és felléphet a második helyre Valentino Rossi mögé. Ha a bajnoki címet is megszerzi, kiegyenlíti Valentino Rossi hét királykategóriás elsőségét. Joan Mir, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia pedig a második címükért szállnak harcba.

Francesco Bagnaia (11 győzelem) az olasz versenyzők között léphet fel harmadiknak, ha négy vagy annál több első helyet szerez 2023-ban. Max Biaggi ugyanis kettő, Andrea Dovizioso pedig négy futamgyőzelemmel szerzett többet nála karrierje során. Az aktuális világbajnok 13 elsőségre van attól, hogy megelőzze Casey Stonert, aki a Ducati legeredményesebb versenyzője.

Augusto Fernandez lesz az egyetlen újonc a mezőnyben, és esélye van rá, hogy első évében futamgyőzelmet ünnepeljen, ami nem sokaknak sikerült. Jorge Martin, Brad Binder, Marc Marquez, Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa mellét léphetne fel hatodiknak, ami óriási teljesítmény és elismerés lehetne.

Kilenc versenyző érheti el az 50 dobogót, ha minden kategóriát ide számítunk. Ők név és szám szerint: Pecco Bagnaia (43), Miguel Oliveira (41), Enea Bastianini, Brad Binder és Alex Marquez (40), Jorge Martin (36), Joan Mir (33), Jack Miller és Fabio Quartararo (32).

Kíváncsian várjuk, mi valósul meg mindebből a 2023-as szezonban.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom