Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni.

Ha maradunk ezen a vonalon, Joan Mir, Alex Rins és Miguel Oliveira második gyártós győzelmüket érhetik el. Mir és Rins a Suzukival nyert, most Hondával kellene nekik, Oliveira pedig KTM-mel, és idén az Apriliával próbálkozik.

Marc Marquez jelenleg 59 királykategóriás győzelemmel a harmadik az örökranglistán, ami a futamgyőzteseket számlálja. Ha beindul a szekér a spanyolnak, idén beérheti Giacomo Agostini 68 futamgyőzelmét és felléphet a második helyre Valentino Rossi mögé. Ha a bajnoki címet is megszerzi, kiegyenlíti Valentino Rossi hét királykategóriás elsőségét. Joan Mir, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia pedig a második címükért szállnak harcba.

Francesco Bagnaia (11 győzelem) az olasz versenyzők között léphet fel harmadiknak, ha négy vagy annál több első helyet szerez 2023-ban. Max Biaggi ugyanis kettő, Andrea Dovizioso pedig négy futamgyőzelemmel szerzett többet nála karrierje során. Az aktuális világbajnok 13 elsőségre van attól, hogy megelőzze Casey Stonert, aki a Ducati legeredményesebb versenyzője.

Augusto Fernandez lesz az egyetlen újonc a mezőnyben, és esélye van rá, hogy első évében futamgyőzelmet ünnepeljen, ami nem sokaknak sikerült. Jorge Martin, Brad Binder, Marc Marquez, Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa mellét léphetne fel hatodiknak, ami óriási teljesítmény és elismerés lehetne.

Kilenc versenyző érheti el az 50 dobogót, ha minden kategóriát ide számítunk. Ők név és szám szerint: Pecco Bagnaia (43), Miguel Oliveira (41), Enea Bastianini, Brad Binder és Alex Marquez (40), Jorge Martin (36), Joan Mir (33), Jack Miller és Fabio Quartararo (32).

Kíváncsian várjuk, mi valósul meg mindebből a 2023-as szezonban.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP érdekességek Moto GP Motor

Mit tudtunk meg a sepangi tesztekből?

Túl vagyunk a MotoGP hivatalos előszezoni tesztjének első három napján, melyet Sepangban tartottak meg február 10-12. között. Lássuk, mi minden vonható le a versenyzők nyilatkozataiból és a gyártók erőviszonyaiból a három nap eredményei alapján. A Ducati a legerősebb Ezt azért is merjük ilyen magabiztosan kijelenteni, mivel a sepangi teszt utolsó napján nemcsak Luca Marini volt […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Dovizioso is belép a MotoGP legendái közé

Egy évvel a visszavonulása után nagy megtiszteltetés éri Andrea Doviziosót. Az olaszok hazai futamán, Mugellóban ugyanis beavatják a MotoGP legendái közé. Valentino Rossi után ő lesz a következő olasz versenyző aki megkapja ezt a megtiszteltetést. Hosszú és eredményes karrier áll Andrea Dovizioso mögött, ugyanis 2001-ben debütált a 125 köbcentis géposztályban, és egészen 2022-ig a királykategória […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatták a második BRABUS motort

A német luxusmobilitási márka, a Brabus első belépését követően az exkluzív modern motorkerékpárok világába, ez a most bemutatott, rendkívül limitált különkiadás a 2022-ben megjelent exkluzív BRABUS 1300 R folytatása. A Brabus 1300 R Edition 23 elődjének közvetlen továbbfejlesztése, amelyet a két márka legjobb tulajdonságai, valamint teljesen egyedi, saját identitás jellemez. A Brabus 1300 R Edition […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom