Minden amit tudni lehet az új elektromos Audi Q6-ról

Az Audi Q6 E-tron fejlesztése szépen lassan a végéhez közelít, így egyre több információ szivárog ki a villanyos SUV-ról. 600 kilométeres hatótávot és akár 510 lóerőnyi teljesítményt ígérnek a négykarikások.

Ha elektromos autó, akkor az esetek döntő többségében SUV modellről beszélhetünk. A legtöbb gyártó ugyanis igyekszik egyszerre meglovagolni a kötelező elektromos irányt és a piac által diktált SUV mániát. Pontosan így tesz az Audi is, aki gőzerővel bővíti az elektromos szabadidő palettáját. Most például a Q6 e-tron kapcsán érkezett pár információ, és kaptunk két kedvcsináló képet is. Megjelenést tekintve tipikus Audi dizájnt láthatunk, erőteljesen hangsúlyos lökhárító-kialakítással és hátul a két lámpát összekötő LED csíkkal. A hátsó fényforrások is különlegesek, azok ugyanis különböző animációkat képesek megjeleníteni indításkor, illetve az autó lezárásakor.

A Q6 E-tron már a gyártó új PPE platformjára épül, mely támogatja a 800 voltos rendszer használatát, aminek köszönhetően akár 270 kW-os töltéssel is számolhatunk. Ezzel a 100 kWh-os akkumulátor 30 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra.

Teljesítmény tekintve két lehetőséggel számolhatnak majd a vásárlók. A mezei Q6 két elektromos motorral és 375 lóerős teljesítménnyel lesz majd kapható, ám boost üzemmódban rövid ideig 396 lóerős teljesítményt is le tud majd adni a rendszer. A másik lehetőség az SQ6, mely alapból 483 lóerőt jelent, ami rövid ideig 510 lóerőre növelhető.

Az elektromos Q6 várhatóan még idén év végén bemutatkozik, az első példányok pedig 2024 elején érkeznek meg a megrendelőkhöz.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom