Minden amit tudni lehet az új elektromos Audi Q6-ról

Az Audi Q6 E-tron fejlesztése szépen lassan a végéhez közelít, így egyre több információ szivárog ki a villanyos SUV-ról. 600 kilométeres hatótávot és akár 510 lóerőnyi teljesítményt ígérnek a négykarikások.

Ha elektromos autó, akkor az esetek döntő többségében SUV modellről beszélhetünk. A legtöbb gyártó ugyanis igyekszik egyszerre meglovagolni a kötelező elektromos irányt és a piac által diktált SUV mániát. Pontosan így tesz az Audi is, aki gőzerővel bővíti az elektromos szabadidő palettáját. Most például a Q6 e-tron kapcsán érkezett pár információ, és kaptunk két kedvcsináló képet is. Megjelenést tekintve tipikus Audi dizájnt láthatunk, erőteljesen hangsúlyos lökhárító-kialakítással és hátul a két lámpát összekötő LED csíkkal. A hátsó fényforrások is különlegesek, azok ugyanis különböző animációkat képesek megjeleníteni indításkor, illetve az autó lezárásakor.

A Q6 E-tron már a gyártó új PPE platformjára épül, mely támogatja a 800 voltos rendszer használatát, aminek köszönhetően akár 270 kW-os töltéssel is számolhatunk. Ezzel a 100 kWh-os akkumulátor 30 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra.

Teljesítmény tekintve két lehetőséggel számolhatnak majd a vásárlók. A mezei Q6 két elektromos motorral és 375 lóerős teljesítménnyel lesz majd kapható, ám boost üzemmódban rövid ideig 396 lóerős teljesítményt is le tud majd adni a rendszer. A másik lehetőség az SQ6, mely alapból 483 lóerőt jelent, ami rövid ideig 510 lóerőre növelhető.

Az elektromos Q6 várhatóan még idén év végén bemutatkozik, az első példányok pedig 2024 elején érkeznek meg a megrendelőkhöz.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom