Minden eddiginél jobb a legkisebb Volkswagen-SUV – Rendelhető az új T-Cross

Megkezdte megjelenésében és technikájában egyaránt továbbfejlesztett T-Cross sorozata előzetes értékesítését a Volkswagen. Az SUV-modell markáns külső dizájnja még karakteresebbé vált, de újak a szériafelszereltségét bővítő, LED-technikájú fényszórói és hátsó lámpái is, belterét pedig még színvonalasabb minőségű felületek jellemezte új műszerfal és új infotainment-generáció jellemzi. Az új T-Cross pedig már Magyarországon is rendelhető!

Az új T-Cross három gazdaságos turbófeltöltésű benzinmotorral (TSI) jelenik meg a kínálatban, amelyek 70 kW (95 LE), 85 kW (115 LE), illetve 110 kW (150 LE) teljesítményt produkálnak. Palettáján háromfelszereltségi szint –a Life, valamint a Style (elegáns) és az R-Line (sportos) csúcsváltozatok – sorakozik és három új külső szín – Szőlősárga, Világoskék metál és Királyvörös metál – is megjelent.

A térkínálat sokoldalú bajnoka családi és szabadidős programokra – A T-Cross beltere letisztult kezelésével, akár öt személy számára is kiegyensúlyozott térkínálatával, hosszirányban 140 milliméteres távon állítható hátsó ülésével és széleskörűen variálható csomagterével bizonyul meggyőzőnek. Ha minden ülése foglalt, a hátsó üléstámlák magasságáig pakolva 385 és 455 liter között alakítható a T-Cross csomagtartója, a 60:40 arányban osztott hátsó ülés lehajtásával pedig az első üléstámlák magasságáig mérve akár 1281 literes sík rakodótér is kialakítható. Mindezeken túl a Life felszereltségi szinttől (csak balkormányos modellek) az első utasülés támlája is már alapkivitelben lehajtható, az így létrejövő 2398 milliméter hosszú, egészen a beltér elejéig nyúló „raktér” pedig a szörfdeszkától a közepes méretű létráig szinte mindent elnyelhet.

Megnövelt függőleges vonófejterhelés bővíti az e-kerékpárok szállítási lehetőségét – A Volkswagen jelentősen, 55-ről 75 kilogrammra növelte a T-Cross vonóberendezésének függőleges terhelhetőségét. A 20 kilogrammos növekmény az extrafelszerelésként rendelhető, levehető vonófejre felülről terhelhető maximális tömeget emeli. Ezzel egyrészt az új T-Cross nagyobb tartalékokkal rendelkezhet nagytömegű utánfutó vontatásakor, másrészt a vonófejre szerelt tartón szállítható kerékpárok megengedett tömege is nő, ami különösen elektromos kerékpárok esetében lehet fontos.

Jelentősen növeli a kényelmet a Menetasszisztens – A T-Cross kategóriájában azon kevés modelljeinek egyike, amelyekhez extrafelszerelésként Menetasszisztens (Travel Assist) is rendelhető. Ez az asszisztensrendszer a jármű hossz- és oldalirányú vezetését is támogathatja, a T-Cross ekkor az elöl haladó járművek és a megengedett sebesség függvényében automatikus gyorsítással és fékezéssel szabályozhatja a sebességet. Ennek során – működési határain belül – a Travel Assist a sebességkorlátozásokat, a kanyarokat és a körforgalmakat is figyelembe veheti szabályzási folyamatában, miközben az autó a Sávtartás-asszisztens (Lane Assist) segítségével tarthatja az éppen igénybe vett forgalmi sávot. Amennyiben az új T-Cross a DSG sebességváltóval készült, az araszoló (Stop-and-Go) forgalomban is automatikusan közlekedhet.

Magyarországon a modell a Life változattól indul, amelynek új felszerelései közé tartoznak a 16 col peremátmérőjű „Nottingham” könnyűfém keréktárcsák, a külső visszapillantó tükrök házaiba épített kivetítőlámpák, valamint az okostelefon-alkalmazások az App-Connectrendszerén keresztül megoldható integrációja. Alapkivitelben ugyancsak a 70 kilowattos TSI-erőforrás gondoskodik a T-Cross Life hajtásáról.

A Style és az R-Line csúcsváltozatok már alapfelszerelésként tartalmazzák a kanyarodófény- és all-weather funkciót is kínáló IQ.LIGHT – LED Matrix-fényszórókat (R-Line: csak Németországban széria), amelyek most jelennek meg a T-Cross választékában. Az új világítási funkciók között az Üdvözlő és búcsú-fényanimáció (Welcome & Goodbye Light) is szerepel, emellett mindkét csúcsmodell már alapfelszerelésként új, 17 col peremátmérőjű, egyaránt modellspecifikus – a Style számára „Manila”, az R-Line esetében „Valencia” – könnyűfém keréktárcsákkal, külső háttérvilágítással, illetve dinamikus irányjelzővel és féklámpával működő, LED-technikájú hátsó lámpákkal készül. Míg az új T-Cross Style inkább az eleganciára helyezi a hangsúlyt, R-dizájn szerinti lökhárítóival a T-Cross R-Line a sportos karakterét emeli ki.

Mindkét csúcsmodell bővített infotainment-felszereltségének része az App Connect az Apple CarPlay és az Android Auto számára (vezetékes és vezeték nélküli), valamint a telefon-interfész.

Alapkivitelben mindkét modellben a 85 kilowattos TSI-motor dolgozik (opcióként hétfokozatú DSG sebességváltóval). A Life, a Style és az R-Line változatok extraként a 110 kW teljesítményű TSI-erőforrással is rendelhetők, amely eleve hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozik.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
Teszt Verdák

Peugeot e-2008 GT teszt – Aktiválták a támadó módot

A franciák városi szabadidő-autója felfrissült, ami az elektromos kivitelnél észlelhető a legjobban. Egyébként nem véletlen a típus népszerűsége. A 2019-ben megjelent 2008-as igen jól sikerült darab, ez nem csak szerző véleménye, hanem a vásárlóké is. Az eltelt évek alatt több, mint 700 ezer fogyott belőle, az elektromos kivitelből kb. a tizede. Ha nem lett volna […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom