Negyvenéves Peugeot kisautót árvereztek el mintegy háromszázezer euróért

Korlátozott példányszámban gyártott veterán Peugeot 205-ös került kalapács alá az angliai Warwickshire-ben tartott aukción, ahol az előzetes várakozások szerint háromszázezer euró körüli leütési árat jósoltak a szakértők. Az 1985-ös gyártású Peugeot 205 Turbo 16 a legendás, többszörös világbajnok B csoportos rallyautó rokona

Biztosan sokan felkapják a fejüket, ha csak azt hallják, hogy valaki körülbelül háromszázezer eurót (nagyjából 120 millió forintot) fizetett egy közel negyvenéves Peugeot 205-ösért. Igaz, hogy a maga korában a Peugeot egyik legnépszerűbb modellje zajos sikert aratott az autóvásárlók körében, ám önmagában ez nem indokolja a borsos árat.

A Turbo 16 nevű modellváltozat ugyanis máig a francia autógyártó egyik legritkább és legnagyszerűbb modellje. Az 1980-as években a Peugeot komoly sikereket ért el a rallyban, hiszen Timo Salonen és Juha Kankkunen pilótákkal a volánja mögött a Peugeot 205 1985-ben és 86-ban is megszerezte a WRC bajnoki címet. Ám az akkori szabályok szerint a FIA arra kötelezte a gyártókat, hogy a WRC-sorozatban induló versenyautójuknak legyen egy közúti forgalomra is alkalmas változata, s értékesítsenek belőle minimum 200 darabot. Így született meg a Peugeot 205 Turbo 16.

A csupán kétszáz darabos sorozat garantálja, hogy ezek a méregzsákok rendkívül ritkák – nem csoda, hogy egy-egy elszánt gyűjtő hajlandó alaposan a zsebébe nyúlni, hogy megszerezzen egyet. Az Angliában elárverezett darab egyébként nagyon megkímélt példány, mindössze 16 ezer kilométert futott, s természetesen rendelkezésre áll a szerviztörténete is. Első angliai tulajdonosa – aki 2021-ben vásárolta a Turbo 16-ot Franciaországban – gondos gazda volt, hiszen a csekély futásteljesítmény dacára a kötelező szerviz során kuplungot is cseréltetett az autóban, majd annak rendje és módja szerint levizsgáztatta a kis Peugeot-t, amely így brit rendszámot kapott, s részt vehetett a közúti forgalomban.

Az árverés előtt az aukciósház által felkért szakértők is átvizsgálták a 176-os sorszámú Turbo 16-ot, s megállapították, hogy az eredeti gyári fényezés mellett az utastér elemei és a szövetkárpitok is megfelelnek a gyártáskori állapotnak. A 205 T16 egyébként összesen kétféle árnyalatban gördülhetett le a gyártósorról; 196 példány Winchester szürke fényezést kapott, míg négyet gyöngyházfehérre fújtak. Ezt a néhány példányt a Peugeot akkori elnöke, Jean Boillot, valamint három francia autósportikon, Didier Pironi F1-es pilóta, Andrej de Cortanze mérnök és a Peugeot Talbot Sport WRC-csapat igazgatója (és később a Scuderia Ferrari F1-es főnöke és az FIA elnöke) Jean Todt számára tartották fenn.

Ha ránézünk a Turbo 16-ra, akkor azonnal felismerjük benne a Peugeot 205-öst, s talán nehezen hisszük el, hogy egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat az alkatrészeket, amelyek egyeznek a népszerű kisautó hétköznapi változataival.

A két első fényszóró, a két oldalajtó, valamint a szélvédő azonos, minden mást azonban kicseréltek, elhagytak, megváltoztattak vagy átalakítottak a Turbo 16
mérnökei. A többszörös világbajnok versenyautóból úgy lett közúti forgalomra alkalmas Peugeot 205-ös, hogy műszaki értelemben nem sok köze van hozzá, de a Peugeot ügyesen használta ki a rallyban elért sikereit, és a névadással igyekezett tovább népszerűsíteni és sikeresebbé tenni a normál 205-öst.

A géptető felnyitásakor éri az embert az első meglepetés, hiszen ide került a pótkerék, amely szépen ki is tölti a helyet a toronymerevítő alatt. Mivel az utastér az első ülések mögött véget ér, a motor a hátsó ülések helyére költözött és keresztben áll az autóban, nyomatéka pedig eljut mind a négy kerékhez.

A teljes karosszéria különleges, hiszen az eleje olyan, mint bármely modern, önhordó karosszériás autóé, a hátulja viszont térvázas, hiszen ez a rész foglalja magában a versenytechnikát. A B oszloptól hátrafelé a teljes tető, az oldalablakok és a hátsó sárvédők valamint a szélvédő egyben nyílik felfelé. Ez tipikusan versenysportos megoldás, hiszen egy-egy rally-versenyautón minden futam után alaposan át kell nézni nemcsak a motort, hanem a futómű elemeit is, a szárnyként felnyíló hátsó rész pedig a lehető legjobb hozzáférést biztosítja a szerelők számára a technikához.

A Peugeot 205 Turbo 16 motorja 1,8 literes, négyhengeres erőforrás és 197 lóerős. Manapság akár kevesellhetnénk is az alig kétszáz lóerős teljesítményt, ám ne felejtsük el, hogy a Turbo 16 tömege mindössze 907 kg. Így a T16 menetdinamikája felvillanyozó, hiszen álló helyzetből 6,6 másodperc alatt eléri a 100 km/órás tempót, végsebessége pedig 220 km/óra.

1985-ben, amikor a 205 Turbo 16 először gazdára talált, még nem az euro, hanem a frank volt a pénznem Franciaországban. Az akkori 290 ezer frankos ár ma körülbelül 28-30 millió forintnak felel meg, így az eredeti állapotában megőrzött Peugeot-ritkaság az árverésen eredeti árának mintegy tizenegyszereséért kelhetett el. A pontos vételár nem ismert, hiszen a vevők legtöbbször nemcsak az árat, hanem saját kilétüket is szeretik diszkréten kezelni.

A csillagászati összeg ellenére biztos, hogy nem ez a legdrágább Peugeot 205 Turbo 16. A mindössze négy fehér példány egyike, a 33-as sorszámú tartja ezt a rekordot. Ezt a kocsit először a Peugeot-nál regisztrálták, és úgy vélik, hogy Jean Todt személyautóként használta, miközben a Peugeot Talbot Sport élén állt. Tekintettel arra, hogy a főnök vezette, a motor teljesítménye még erőteljesebb volt és 227 lóerőt produkált a többi közúti autó 197 lóerejével szemben. Az Aguttes francia aukciósház 2021 márciusában adta el ezt a példányt 419.260 euróért.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom