Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen
• Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel
• A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és Svájcból érkeznek, továbbá Törökországból jön a 250-es CL
• Több versenyző is használta a CL500-hoz kapható Honda Eredeti Kiegészítők széles választékát.
• Mind a 16 gép a június 12. és 16. között esedékes biarritzi Wheels & Waves fesztiválon lép színre
• Európa kedvenc Honda CL500 modelljét online szavazáson, a Hondacustoms.com-on koronázhatják meg az átépített gépek rajongói
• A Honda Customs weboldal angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven olvasható
• A nyerteseket a nyár végén hirdetik ki

Wheels and Waves – Line up

Különleges év 2024 a Hondacustoms.com számára, hiszen 16 átépített Honda motorkerékpár méretteti meg magát a honlap szavazásán, no meg a Wheels and Waves fesztiválon Biarritzban. A rekord számú nevező 9 országból érkezik, és vélhetően igen nagy hatással lesz a közönségre, akárcsak a korábbi évek átépített Hondái.

2020-ban a svájci Brivemo Motos által épített Africa Four CRF1000R nyert – a CB1000R alapokon nyugvó különlegesség magabiztosan győzedelmeskedett a www.hondacustoms.com voksolásán. Egy évre rá, 2021-ben a portugál Mototrafa büszkesége, a CB650R Fenix végzett az első helyen, míg 2022-ben a szardíniai székhelyű Motocicli Audaci alkotása, a Maanboard fantázianevű Honda CMX500 Rebel ragadta magához a trófeát. 2023 a minimotorok, ilyenformán a portugál Tamara Alves (@tamara_aalves) és a szintén portugál Art On Wheels Garage (@artonwheelsgarage) éve volt, hiszen az általuk épített Dax Furiosa vívta ki az elsőséget.

A való életben és a digitális térben egyaránt kiírt versenyt évente rendezik meg, s egyre népszerűbb a motorosok körében. Erről tanúskodik, hogy 2023 nyarán közel 21 ezer – Honda minimotorokra leadott – szavazat futott be a Hondacustoms.com honlapon, ami 41%-os növekedést jelent az előző évhez viszonyítva.

Erre a sikerre építkezik a 2024-es viadal, melynek középpontjában a scramblerek stílusában fogant, A2-es jogosítvánnyal is vezethető, soros, kéthengeres erőforrással felszerelt CL500 áll. Ez a sokoldalú, roppant szórakoztató gép nemcsak a pilóták, hanem a motorépítők körében is igen kedvelt, ugyanis konstrukciójából fakadóan lehetőséget ad a művészeknek, hogy szabadon, saját elképzeléseiknek megfelelően formálják át, illetve tegyék egyedivé – követve a Honda tervezési irányelvét: Fejezd ki önmagad!

Wheels and Waves – Line up

A motorok a francia tengerparton, június 12. és 16. között esedékes biarritzi Wheels and Waves fesztiválon gördülnek először a nagyközönség elé, ezt követően kerülnek fel a Hondacustoms.com honlapra. Itt a felhasználók leadhatják szavazatukat kedvenc átépítésükre, tovább letölthetik a motorokról készült telefonos és PC-s háttérképeket.

A Honda Customs weboldal angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven olvasható. Kezdődjön hát a szavazás… és győzzön a legjobb!

A 2024-es FELHOZATAL

Enduro 500 – Spanyolország

A spanyol Stilmoto kereskedés a motorozás és a latin terepgépek aranykorát idézi fel a szív húrjait pengető Enduro 500-zal. Üzemanyagtartályának szemet gyönyörködtető fényezése, magasra emelt első sárvédője, jellegzetes fényszóró-burkolata és rajtszámtáblája mellett kézzel készített alkatrészeinek sokasága és Arrow kupifogódobja borzolja a kedélyeket.
@stilmotohonda @hondamotoses

Wheels and Waves – Digger

Cherry Lady – Spanyolország

Klasszikus vonalaival és emblémáival egyértelműen a kilencvenes évek 750-es Hondáinak állít emléket a – márka története és hitvallása előtt is tisztelgő – Cherry Lady. A látványos gép a Honda Motorsport Las Rozas de Madrid igen tapasztalt munkatársainak kezei között öltött formát, s ezúttal nem megrendelésre készült, hanem saját ötleteiket valósították meg. A részletmegoldások között olyan ínyencfalatokat találunk, mint az IXIL kipufogó, a Drag Bar kormány, a minimalista irányjelző, a prémium színvonalú, piros cérnával varrt nyereg, a RedMoto tükör, a Michelin Anakee abroncs és a Candy Red fényezés.
@hondamotorsportmadrid @hondamotoses

CL501R – Spanyolország

A CL501R-nek életet adó Honda Moto Centre Leon művészeit az Egyesült Államokban olyannyira kedvelt flat track stílus hozta lázba. Mindazonáltal arra törekedtek, hogy tökéletes egyensúlyban legyen a teljesítmény, a használhatóság és a vagány megjelenés, így csupa elsőrangú összetevőből rakták össze motorjukat. Ezt bizonyítja a két gáztöltésű hátsó rugóstag, a radiális fékfőhenger, a fémszövettel burkolt fékcső, valamint a kézzel készített hűtőradiátor és láncvédő burkolat is.
@motocenter_leon_hondamotos @hondamotoses
Moonground – Portugália

Dolgozni csak szépen! Tudják ezt a Moonground (szabad fordításban: holdfelszín) alkotói, nevezetesen a portugál Garonda műhely szakemberei is, így elképesztően igényes, minimalista stílusban fogant motorkerékpárt hoztak össze, ami minden terepen és persze bolygón otthonosan mozog. Bandázsolt leömlőjével, magasra húzott kipufogódobjával és agresszív mintázatú, bütykös abroncsaival alighanem a földön kívülieket is ámulatba ejti.
@garonda_guarda @hondamotos.pt

Oceans’ Track – Franciaország

Az amerikai flat track gépek és a kaszkadőrmotorok, azaz stunt bike-ok stílusa talált egymásra a francia Ocean Motos műhelyében. A frigyből született Ocean’s Track alapját természetesen egy CL500 adja, de számos fontos változtatást fedezhetünk fel rajta. A piros váz és lengőkar, az arany kerékgarnitúra, a szuperszéles, kormányvég-tükrökkel felszerelt kormány, a LED vetítőlencsés fényszóró, a rajtszámtartó és a szóló ülés egyaránt mágnesként vonzza a tekinteteket.
@Oceane_motos_officiel @hondamotofr

CL500 Digger – Franciaország

A Chave motos által készített CL500 nem más, mint tisztelgés a nyolcvanas évek nagyágyúi, azaz a Honda XL és XR sorozat egykori tagjai előtt. Az off-road stílus tökéletesen passzol a Wheels and Waves fesztivál hangulatához – a CL500 Digger maga a pozitív rezgés! A magasra emelt első sárvédő, a fényszóró-napellenző, a rajtszámtábla, a térdvédő, a retró faridom, a teljesítményre hangolt kipufogó és az aranyszínű kerékszett kétségtelenül az élet napos oldalára csalogatja a szemlélőt.
@chave_motos @hondamotofr

CL500 Charade Spirit – Franciaország

Még egy adag off-road a Charade Motótól, méghozzá egy kis flat trackkel megfűszerezve. A Charade Spirit háromszínű fényezése a Honda legismertebb klasszikus stílusjegye, s bizony remekül illik az agresszív terepgumikhoz, az oldalra helyezett rajtszámtáblához, a térdvédőkhöz és a magasra húzott, egydobos kipufogórendszerhez.
@charademotohonda @hondamotofr

Bik’ink – Franciaország

Az AZ Moto egyedi, sárga-cseresznyevörös színben pompázó CL500-asáról a hetvenes évek street scramblerjei juthatnak eszünkbe. A semmihez nem fogható kaliforniai életérzéshez az új hátsógátló-pár és a magasra húzott kipufogódob is hozzájárul.
@azmotohondarouen @hondamotofr

Izerumi – Franciaország

Mintha a japán fantasy-regényekből gördült volna elénk a Starbike Honda idomok nélküli szépsége. Gyönyörűen festett üzemanyagtartályáról szinte képtelenség levenni szemünket, miként a minimalista stílusban fogant farrész, a barna nyereg és a selyemfényű kipufogódob is magával ragadó látvány.
@Starbike_honda¬ @hondamotofr

A Poseidon Project – Egyesült Királyság

A Poseidon Project (magyarul Poszeidón Terv) a dél londoni Doble Motorcycles csapatának keze munkáját dicséri. Különleges koncepciója az óceán szépségét és erejét hivatott elénk tárni, ezért egyedi festésű vázat, üzemanyagtartályt és idomokat, barna bőrrel borított nyerget, valamint megannyi a tengerkék, illetve -zöld alkatrészt kapott. S hogy honnan a tengeri kötődés? Nos, a Doble Motorcycles munkatársai elkötelezettek a természetes vizek megőrzése mellett.
@doblemotorcycles @hondaukmotorcycles

Sterrato 500 – Olaszország

A Unit Garage ügyes kezű szerelői megmutatták, hogy egy jó adag képzelőerővel és néhány Eredeti Honda Kiegészítővel milyen csodálatos eredmény érhető el. A Sterrato 500 a Honda nagy sikerű terepmotorjai előtt tiszteleg, ezért is kapta a Sterrato, azaz Földút nevet. Magasra emelt első sárvédője, jellegzetes fényszóró-burkolata, térdvédői, bőrülése, Öhlins hátsó felfüggesztése és bütykös abroncsai egészen különleges megjelenéssel ruházzák fel.
@unitgarage @hondamotoitalia

Terra Battuta 500 – Olaszország

A Unit Garage a hosszú távú utazások tökéletes célszerszámává is tette a CL500-at. Terra Battuta 500 névre keresztelt szépségük egy stílusos, nagy szállítókapacitású mindenes, amit számos tartozékkal láttak el, hogy még könnyebb és szórakoztatóbb legyen a kalandozás. Szálcsiszolt, alumínium sárvédője, motorvédő kerete, táskarögzítője, feketére eloxált csomagtartó konzolja, magas szélvédője, integrált GPS-tartója és bütykös gumija mindenkit felfedezőútra csábít.
@unitgarage @hondamotoitalia

CL Surfer – Németország

Nem véletlen a névválasztás, hiszen a frankfurti márkakereskedés, a Honda Center által készített CL500 kifejezetten a biarritzi szörfparadicsomban rendezett Wheels & Waves fesztiválra készült. Ezüstmetál tankja és sárvédője, kék díszcsíkja, csutkakormánya, új kipufogója és feltűnő, barna bőrülése egyértelműen a hullámlovasok ízléséhez igazodik.
@hondamotorrad_de

Flat Track 500 – Belgium

Az amerikai flat track gépek mintájára készült Flat Track 500 az első belga nevező a Hondacustoms.com honlapon. Szép és céltudatos, akárcsak az igazi flat track versenymotorok, s természetesen villámgyorsan haladhat vele a szerencsés pilóta, hiszen nemcsak lenyűgöző fényezésű üzemanyagtartályával hódít, hanem Öhlins hátsó gátlószett, merevített hátsó villa, egyenes kormány, különleges kerékgarnitúra, erősebb hátsó fék, alacsonyabbra engedett kipufogó és módosított segédváz teszi hatékonyabbá.
@anquetymotorsport @honda.moto.be

Wheels and Waves – Moonground

Alpina 500 – Svájc

A Meister Engineering a Honda Switzerland 50 éves fennállását ünnepli a legszebb európai országokra utaló formajegyekkel látványosabbá varázsolt Alpina 500-zal. CB-stílusú tankjával, lecsupaszított segédvázával és minimalista nyergével igencsak kilóg a nevezők sorából.
@meisterengineering @hondamoto_ch

Bunker imPrint – Törökország

Üdvözöljük a nemzetközi versenysorozat legújabb indulóját, a Törökországból érkező Bunker Custom Cycles csapatot és kortárs stílusban fogant, ámde retró stílusjegyeket is felvonultató café racerjüket, a CL250-re épülő Bunker imPrintet! Az üvegszállal megerősített, 3D nyomatással készült félidomzat, a hasvédő és az üléstakaró a megnyerő küllemért felel, míg a CB250R-től átvett, fordított első villa és a radiális féknyereg a motorozási élményt fokozza.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom