Kihagyott helyzet vagy józan döntés?

Amikor egy autómárka arról dönt, hogy végigviszi-e potenciális modellje fejlesztését, gyártását és piaci bevezetését, gyakorlatilag a jövőt kell megjósolnia: megéri ez a cégnek vagy anyagilag veszteséges lesz? A Peugeot nemrég állította ki múzeumában az egyik meg nem valósult tervét, a vászontetős 208 kabriót.

Minden autógyár életében vannak különleges modellek, a Peugeot sem szűkölködik ilyenekben. Ez különösen akkor igaz, ha ezek közé soroljuk azokat a projekteket is, amelyek valamilyen ok miatt végül soha nem valósultak meg teljes mértékben és a termék végül nem jutott el az autószalonokba.

A Peugeot történelmében az egyik ilyen meg nem valósult álom a 208 Cabriolet, amelynek egyetlen kézzel fogható példánya nemrég került be a L’Aventure Peugeot, azaz a Peugeot múzeum Sochaux-ban található épületébe.

Az emberek szeretnek álmodozni, tervezgetni, s nem kivételek ez alól az autótervezők és a mérnökök sem. A 2000-es évek közepén a Peugeot még nem a Stellantis csoport, hanem a PSA konszern vezető márkája volt. Ekkor három magas rangú szakembere az akkori vezetőség tudta nélkül kezdett bele egy új projektbe. Az A97 kódnevű fejlesztést Jean-Pierre Ploué, a PSA akkori, a Lancia mai dizájnfőnöke, Gilles Vidal, a Peugeot egykori, a Renault mai vezető formatervezője és Xavier Peugeot, akkori marketingfőnök (ma a Stellantis csoport haszonjármű üzletágának elnökhelyettese) indította útjára.

Amikor 2007-ben elindult az A97 (Peugeot 208 Cabriolet) fejlesztése, már javában zajlott a néhány évvel később bemutatott, acéltetős Peugeot 208 kisautó tervezése is. Az oroszlános márka nagy sikerű modelljét végül 2012 márciusában, a Genfi Autószalonon láthatta először a közönség, s ennek a modellsorozatnak a tagja lehetett volna a vászontetős kabrió.

A Peugeot-nak ekkora már hatalmas tapasztalata volt a nyitható tetejű modellek fejlesztésében és gyártásában, hiszen a kisautók között is komoly piaci szereplőket tudhatott modellpalettáján. A 206 CC és a 207 CC egyaránt elektromosan nyitható keménytetővel készült, ám az A97 kódnevű 208 kabrió a tervek szerint vászontetős lett volna.

Ennek a műszaki megoldásnak számos előnye és néhány hátránya is van. A vászontetős megoldás sokkal stílusosabb, látványosabb, erre pedig egy olyan márka, mint a Peugeot, mindig is sokat adott. Emellett olcsóbban gyártható és könnyebb is, mint a keménytetős megoldás. Sőt, az eredeti tervek szerint a vászontetős kabrió utastere maradhatott volna négyszemélyes, hiszen az összehajtogatható szerkezet nem rabolt volna sok helyet az utastérből, sőt, még a csomagtartó is tágas maradt volna.

A vászontetős megoldás ellen szólt viszont, hogy a megszüntetett B és C oszlop miatt a 208 kabrió karosszériájának merevsége jelentős mértékben csökkent volna. A tetőoszlopok ugyanis teherviselő elemek, a biztonsági utascella alapvető részei, így ezek elhagyása miatt komoly műszaki fejlesztéseket, majd biztonsági teszteket kellett volna végrehajtani a karosszéria merevségének és ütközési szilárdságnak megőrzése érdekében.

A tervek egyébként annyira előrehaladottak voltak, hogy már konkrét elképzelés volt a beszállítók listájáról is. Az összehajtható tetőmechanizmust például az osztrák Magna Steyr vállalat készítette volna, amely akkoriban a kis sorozatban készülő RCZ sportkupé gyártását is végezte a Peugeot számára.

A prototípuson látható vörös vászontető remekül áll a kis kabriónak, és tökéletes színharmóniában van a belső tér bőrkárpitozásával. A mozgatható szerkezet része volt az üvegből készült, tehát fűthető hátsó ablak, valamint a kötelező harmadik féklámpa is. A 208 Cabriolet karosszériája ugyanakkor jórészt megegyezik a később bemutatott Peugeot 208 háromajtós változatával, de a speciális tetőkialakítás sportosabb arányokat eredményezett volna a nyitott verzión.

A tető elhagyása és a keret nélküli ablakok mellett a 208 Cabriolet még elsősorban hátul különbözik a normál, keménytetős 208-asoktól: az összecsukott állapotban a csomagtartó felső részében tárolt tetőszerkezet miatt teljesen át kellett alakítani a csomagtartó fedelét, valamint ebből következően a lökhárítót is.

Amikor a fejlesztés későbbi szakaszába ért, már pontosan felmérhetők voltak azok a költségek, amelyek a modellváltozat piaci bevezetéséig szükségesek lettek volna. Végül az a döntés született, hogy – bár kézzel fogható, működő prototípus készült belőle – a Peugeot 208 Cabriolet nem kerül gyártásba. Az akkori PSA konszern másik márkája, a Citroen ugyanis szintén a 2000-es évek végén vágott bele egy nagy piaci offenzívába, hiszen vitorlát bontott a DS luxusmárka, amelynek modelljei Citroen-alapokra épültek, márkafilozófiája pedig szintén a Citroen gyökereihez nyúlt vissza.

A PSA vezetősége ekkor úgy döntött, hogy két kisméretű kabrió nem fér meg egymás mellett a modellpalettán, ezért inkább a vadonatúj DS3 modell kapott vászontetős változatot. Ennek a kisautónak azonban meghagyták a B és C oszlopát, aminek következtében kisebb méretű lehetett a nyitható vászontető, illetve jóval kevesebb volt a szükséges műszaki változtatás.

A döntés mozgatórugója nyilvánvalóan a fejlesztési költségek visszafogása volt, azaz „átcsoportosítás és a racionalizáció”, ahogy akkoriban az indoklás szólt. A Peugeot 2011-ben végleg leállt a 208 Cabriolet fejlesztésével, s mindössze egy évvel később már be is mutatkozott DS3 vászontetős verziója.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom