Sorozatban harmadszor, toronymagasan lett a világ legnagyobb autógyártója a Toyota 2022-ben

A 2022-es évben autóértékesítés tekintetében a Toyota volt a legsikeresebb. Nem csak hazánkban, hanem világszinten is. Ha az almárkákat nem nézzük, akkor is köröket vertek a japánok a teljes Volkswagen csoportra.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, Magyarországon magasan a Toyota volt a legsikeresebb márka a tavalyi évben. Most viszont megérkeztek a globális adatok is, a helyzet pedig változatlan. Legalábbis a sorrendet tekintve, mert bizony “nagy pályán” a különbségek még drasztikusabban alakultak.

A Toyota csoport (mely magába foglalja a Lexus, a Daihatsu és a Hino márkát is) összesen 10,5 millió autót értékesített tavaly, mely igazi kiugró teljesítmény. Természetesen a csoport értékesítéseinek majdnem egészét a Toyota márka tette ki a maga 8,9 milliós példányszámával.

De, hogy érzékeljük, hogy ez mekkora szám, a Toyota még akkor is abszolút győztes, ha kivesszük mellőle a már említett almárkákat. A második helyezett Volkswagen csoport ugyanis összesen 8,3 millió járgányt tudott eladni, azaz még csoport szinten is alulmarad a japán gyártóval szemben.

Ezzel már harmadik éve a Toyota a világ legtöbb autót értékesítő gyártója, ráadásul a tavalyi alkatrészhiánnyal tarkított évben is tartani tudta az eredményeit, a 2021-es értékhez számított 0,1 százalékos visszaesés ugyanis nem igazán nevezhető komoly veszteségnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom