Sorozatban harmadszor, toronymagasan lett a világ legnagyobb autógyártója a Toyota 2022-ben

A 2022-es évben autóértékesítés tekintetében a Toyota volt a legsikeresebb. Nem csak hazánkban, hanem világszinten is. Ha az almárkákat nem nézzük, akkor is köröket vertek a japánok a teljes Volkswagen csoportra.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, Magyarországon magasan a Toyota volt a legsikeresebb márka a tavalyi évben. Most viszont megérkeztek a globális adatok is, a helyzet pedig változatlan. Legalábbis a sorrendet tekintve, mert bizony “nagy pályán” a különbségek még drasztikusabban alakultak.

A Toyota csoport (mely magába foglalja a Lexus, a Daihatsu és a Hino márkát is) összesen 10,5 millió autót értékesített tavaly, mely igazi kiugró teljesítmény. Természetesen a csoport értékesítéseinek majdnem egészét a Toyota márka tette ki a maga 8,9 milliós példányszámával.

De, hogy érzékeljük, hogy ez mekkora szám, a Toyota még akkor is abszolút győztes, ha kivesszük mellőle a már említett almárkákat. A második helyezett Volkswagen csoport ugyanis összesen 8,3 millió járgányt tudott eladni, azaz még csoport szinten is alulmarad a japán gyártóval szemben.

Ezzel már harmadik éve a Toyota a világ legtöbb autót értékesítő gyártója, ráadásul a tavalyi alkatrészhiánnyal tarkított évben is tartani tudta az eredményeit, a 2021-es értékhez számított 0,1 százalékos visszaesés ugyanis nem igazán nevezhető komoly veszteségnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom