Sorozatban harmadszor, toronymagasan lett a világ legnagyobb autógyártója a Toyota 2022-ben

A 2022-es évben autóértékesítés tekintetében a Toyota volt a legsikeresebb. Nem csak hazánkban, hanem világszinten is. Ha az almárkákat nem nézzük, akkor is köröket vertek a japánok a teljes Volkswagen csoportra.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, Magyarországon magasan a Toyota volt a legsikeresebb márka a tavalyi évben. Most viszont megérkeztek a globális adatok is, a helyzet pedig változatlan. Legalábbis a sorrendet tekintve, mert bizony “nagy pályán” a különbségek még drasztikusabban alakultak.

A Toyota csoport (mely magába foglalja a Lexus, a Daihatsu és a Hino márkát is) összesen 10,5 millió autót értékesített tavaly, mely igazi kiugró teljesítmény. Természetesen a csoport értékesítéseinek majdnem egészét a Toyota márka tette ki a maga 8,9 milliós példányszámával.

De, hogy érzékeljük, hogy ez mekkora szám, a Toyota még akkor is abszolút győztes, ha kivesszük mellőle a már említett almárkákat. A második helyezett Volkswagen csoport ugyanis összesen 8,3 millió járgányt tudott eladni, azaz még csoport szinten is alulmarad a japán gyártóval szemben.

Ezzel már harmadik éve a Toyota a világ legtöbb autót értékesítő gyártója, ráadásul a tavalyi alkatrészhiánnyal tarkított évben is tartani tudta az eredményeit, a 2021-es értékhez számított 0,1 százalékos visszaesés ugyanis nem igazán nevezhető komoly veszteségnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Még leharcolt állapotban is többet ér ez a veteránkorú Toyota Supra, mint amennyibe újonnan került

Már többször írtunk róla, hogy az 1993 és 2002 között gyártott, negyedik generációs (A80-as) Toyota Suprák manapság hihetetlen összegekért cserélnek gazdát, részben az örökzöld formaterv, a remek vezethetőség és megbízhatóság, részben pedig a Halálos iramban (Fast & Furious) c. mozifilm-franchise-ban játszott szerep miatt. Az első részben ugyanis az azóta már elhunyt Paul Walker hajtott egy […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom