Sportos teljesítmény és időtlen formanyelv: az új MINI Cooper S Classic Trim felszereltségi szinttel

A négyhengeres benzinmotorral szerelt, új MINI Cooper S a márka által fémjelzett, gokartos vezethetőséget minimalista dizájnnal egyesíti, miközben a Classic Trim felszereltségi szint a háromajtós modell agilitását hangsúlyozza. A letisztult felületek és a kompakt arányok a karosszéria modern kiállását erősítik, az utasteret pedig prémium minőségű felszereltségi tételek járják át.

A MINI Cooper ötödik nemzedékének széles hajtáslánc-palettáján kétféle teljesítményszinttel elérhető tisztán elektromos meghajtás és kiváltképp hatékony benzinmotorok sorakoznak. A négyhengeres benzinmotorral szerelt MINI Cooper S (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,1 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 139 – 141 gramm / km) 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményéhez olyan futómű-technológia társul, amelyet az agilis vezethetőség szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. A 2.0 liter hengerűrtartalmú TwinPower turbómotor 300 Nm csúcs forgatónyomatéka 6,6 másodperc alatt gyorsítja fel a modellt álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Classic Trim felszereltségi szint magával ragadó részletekkel

A MINI Cooper S négyféle felszereltségi szinttel rendelhető meg. A Classic Trim felszereltségi szint egyedi karosszériafényezési árnyalatokat és kontraszttetőket kínál. Az elegáns Ocean Wave Green szín az ikonikus háromajtós minimalista dizájnját helyezi előtérbe, miközben a kontraszttető és a külső visszapillantó-házak fehér fényezése a MINI Cooper S sportos kiállását hangsúlyozza.

A rövid motorháztető és a rövid túlnyúlások kontrasztot alkotnak a tengelytávolsággal és a MINI hamisítatlan karosszériaarányait garantálják. A kerékjárati ívekbe 16”, 17” és 18” méretű keréktárcsák érhetők el.

A Classic Trim felszereltségi szint esetében a műszerfalat fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületek borítják, amelyek a prémium minőségű, szürke vagy fekete színben elérhető Vescin üléshuzattal látványos kontrasztot alkotnak. Az utastér stílusát a perforált háttámlák és ülőfelületek tyúklábmintás kialakítása, a kék kontrasztvarrások, valamint az ajtókárpitok mintás szövetbetétjei nyomatékosítják.

Agilis, rugalmas és extrém kényelmes

Kompakt külső méreteivel a MINI klasszikus háromajtósa a génjeiben hordozza a vezetés maximális élményét. Az extrém vezetési szituációkban megnövelt nyomtávok gondoskodnak a menetdinamika optimalizálásáról. Az utazás biztonságát és kényelmét számos intelligens vezetést támogató rendszer fokozza. A Safe Exit funkció folyamatosan figyeli a leparkolt autó környezetét és ajtónyitás előtt figyelmezteti az utasokat, ha közeledő objektumot érzékel. Az aktív tempomat (Active Cruise Control) Stop & Go funkciója automatikusan tartja a modell előtt haladó jármű mögött kijelölt távolságot és folyamatosan figyeli az autó előtt álló utat. Az alapfelszereltségként kínált parkolóasszisztens (Parking Assistant) automatikusan felismeri az út mentén rendelkezésre álló, megfelelő méretű parkolóhelyeket, gombnyomásra pedig átvállalja a parkolási manővereket. Utazás közben a márka első teljes értékű hangasszisztense segít a MINI Interaction Unit vezérlésében.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom