Szórakoztató futamokkal ért véget a hétvége a Balaton Park Circuiten

Eseménydúsan zárult a 2024-es Laptiming Kupa a Balaton Park Circuiten. A tavalyi év gokartos világbajnoka, Kirill Kutskov meglepetés győzelmet aratott az F4-esek között, a Twingók ismét látványos versenyt futottak, míg a horvát TC-seknél az utolsóból lett az első.

A F4 közép-európai zónájának harmadik versenyén az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon Ethan Ischernek sikerül-e triplával zárnia a balatonfőkajári hétvégét. A fordított rajtrács miatt ezúttal csak a negyedik helyről indulhatott a 17 éves svájci, de a jó rajtjának köszönhetően a célegyenes végén másodikként fordulhatott. Kirill Kutskov ezúttal legyőzhetetlen volt, rajt-cél győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Pedig ezúttal is eseménydús F4-es versenyt láthatott a közönség, először egy baleset miatt a pályára jött a biztonsági autó, az utolsó körben pedig Michelle Jandova autója kigyulladt, de a pilóta nem sérült meg. Ethan Ischer sokáig a második helyen állt, de Oscar Wurznak sikerült megelőznie őt. A pontversenyt a szezonnyitó után Oscar Wurz vezeti.

“Nem volt könnyű, új pálya, új csapat, akikkel egy napot nem teszteltem eddig, szóval szerintem megtaláltam az alapokat, de még így sem én vagyok a leggyorsabb a srácok közül. Mindig van hova fejlődni, meglátjuk, hogy ez hova fut ki. Jelenleg abban sem vagyok biztos, hogy folytatom-e a bajnokságot, csak erre a versenyre írtam alá, nem tudom, hogy mi jön most” – értékelt önkritikusan a győzelmet megszerző Kirill Kutskov.

A szombati program egyik legszórakoztatóbb eleme a Twingo Cup futama volt, a széria pedig ezúttal sem okozott csalódást. A 999 köbcentis,hátsókerekes „kisautókat” a régióban ismert GT és túraautó pilóták vezették,akik a járműveket nem kímélve próbálkoztak az előzésekkel. “Lamborghini GT autókkal versenyzem, nagyon szórakoztató visszaülni egy ilyen kisautóba. Ezek az autók lassabbak, sokkal izgalmasabb dolgokat be lehet vállalni velük, ami egy GT autóval nagyon veszélyes lenne” – mondta a sorozatról Tomas Micanek, aki általában Lamborghinivel szokott körözni. Több olyan jelenetet is lehetett látni, amikor az egyenesben négy autó ment egymás mellett, ilyenkor a pozíciók sorsát a legjobban időzített féktáv döntötte el. Megforgásokból és kisebb balesetekből sem volt hiány a huszonöt perces versenyidő alatt. A káoszból végül Nik Poljanek jött ki győztesen. „Ez a második szezonom a Twingókkal, nagyon szeretem ezt a test-test elleni versenyzést, nagyon szórakoztató. Kb. 60-70 fok volt az autóban, elég izzasztó. Először versenyzem itt, nagyon tetszik ez a lendületes vonalvezetés” – értékelt Poljanek.

A hétvégét a horvát TC bajnokság zárta, ami az utolsó helyről (21.) rajtoló Zarko Knego sikerével ért véget.

A Laptiming Kupaútjára indította az idei szezont a Balaton Park Circuiten. A három nap alatt izgalmas pillanatokból nem volt hiány, amit nagyjából kétezer néző élőben követett a helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom