Tanulságos első versenyhétvége után tartalmas idényre készül a Balaton Park Circuit

Sikeresen rendezte meg első hivatalos versenyhétvégéjét Magyarország legújabb versenypályája, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuit. A #FirstLap Cup keretében több nemzetközi bajnoki cím is gazdára talált, a pálya vezetősége pedig sok értékes tapasztalattal lett gazdagabb, így tovább folytatódhat a felkészülés az újabb izgalmas eseményeket ígérő 2024-es idényre.

Mintegy ötven versenyző részvételével zajlott le a Balaton Park Circuit-en a #FirstLap Cup, amelyen bajnokot avattak az FIA Formula 4 közép-európai zóna bajnokságában, a Swift Cup Europe-ban és a hazai túraautós sorozatokban is. A pálya üzemeltetői számára nem csak a fordulatos futamok miatt volt izgalmas a múlt hétvége, hiszen az infrastruktúra és a személyzet is valódi éles bevetésen esett át.

„Nagyon hasznos volt ez a rendezvény” – kezdte az esemény értékelését Walterné Dancsó Adrienn, a Balaton Park Circuit operatív igazgatója. „Nagy szükségünk volt egy ilyen versenyhétvégére, hogy lássuk, hogy bírja a pálya és a stáb a terhelést. Természetesen előjöttek olyan jelenségek, amikre csak használat közben derülhet fény, de ezeket lesz időnk fejleszteni a téli időszakban. Büszke és elégedett lehetek, hiszen minden kollégám teljes erőbedobással dolgozott, mindenki arcán izgalmat és büszkeséget láttam. Az első visszajelzések alapján pedig a hétvége résztvevői, a csapatok, a sportbírók, a szurkolók és a teljes lebonyolító stáb alig várják, hogy újra eljöhessenek a pályára.”

Az ingyenesen látogatható versenyekre több száz néző volt kíváncsi a hétvége során. Ők ezúttal biztonsági okokból nem vehették igénybe a főlelátót, de az üzemeltető gőzerővel dolgozik azon, hogy a jövő évre tervezett eseményeken a pálya minden funkcióját kihasználhassák a rajongók.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a tribünrendszer fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a nézők számára is teljes értékű élményt jelentsen egy-egy ilyen rendezvény. Lépésről lépésre haladunk előre ezen a területen is, és nyugodtan mondhatom, hogy hosszú távra tervezünk” – mondta az operatív igazgató, aki elárulta, hogy a Balaton Park Circuit 2024-es eseménynaptárának feltöltése is jól halad.

„Vannak hónapok a jövő évi naptárban, amelyekre már minden nap betelt. Nagy autós és motoros sorozatok szervezőivel is tárgyalunk, de a sok résztvevőt megmozgató események mellett rengeteg kisebb céges rendezvényt és privát tesztet is vendégül látunk majd 2024-ben. Előbbi remek szórakozási lehetőséget tud majd biztosítani a környéken élők számára, utóbbi pedig elengedhetetlen, hogy stabil munkalehetőséget is kínálhassunk. Ez nagyon fontos szempont számunkra, hiszen szeretnénk a lehető legteljesebb szimbiózisban együtt élni a környező településekkel” – jelentette ki Walterné Dancsó Adrienn.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom