Új PEUGEOT E-TRAVELLER – Stílusos jármű professzionális személyszállítók számára

Az elődjénél is hatékonyabb, kényelmesebb, biztonságosabb és elegánsabb új PEUGEOT E-TRAVELLER minden eddiginél jobban megfelel a személyszállítással foglalkozó szakemberek kibocsátásmentes mobilitásra vonatkozó elvárásainak.

STÍLUS: előkelő és igényes új design
ÉRZELEM: a kényelmet és a biztonságot szolgáló élvonalbeli technológiák
IGÉNYESSÉG: 0 kibocsátás, 2 akkumulátortípus és akár 350 km hatótávolság

Az új PEUGEOT E-TRAVELLER ideális partner minden olyan szakember számára, aki nagyszámú utas és csomagjaik minél kényelmesebb és fenntarthatóbb módon történő szállítására alkalmas járművet keres.

Az új E-TRAVELLER kétféle hosszméretben kapható: Sztenderd (4,98 m) és Hosszú (5,33 m). 1,90 méteres magasságával a legtöbb mélygarázsba is be tud hajtani.

PEUGEOT E-TRAVELLER: mindent igényt kielégít

A személyszállítással foglalkozó szakembereknek (szállodák, transzferszolgáltatók, taxik stb.) készült E-TRAVELLER változattól függően 5–9 személy igényes körülmények között történő szállítását teszi lehetővé. A különösen fényűző kivitelű és felszereltségű (háromzónás légkondicionáló, árnyékolóval ellátott üvegtető stb.) VIP változatban szalonra emlékeztető elrendezésben 4 egymással szembefordított ülés található.

Az E-TRAVELLER-ben fontos szerepet játszik a variálhatóság és a praktikus szempontok, amit a sínen csúsztatható és kivehető ülések, az első ülések háttámlájára szerelt lehajtható asztalkák és a beépített napfényvédők is jól mutatnak. Az „outdoor” használatot elősegítendő a jármű lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Advanced Grip Control rendszerrel van ellátva, ami alacsony tapadású terepen (homokban, sárban, hóban stb.) is megfelelő meghajtást biztosít.

Napi használatra – egyesületek, klubok stb. számára – egy rendkívül praktikus 9 személyes E-EXPERT Combi változat is rendelkezésre áll.

Ami minden új E-TRAVELLER-ben közös, az a különösen tágas utastér, amiből a padló alá beépített akkumulátor sem vesz el helyet. Az új E-TRAVELLER különböző konfigurációkat kínál: 9 ülőhely esetén 1500 literes, 5 ülőhely esetén 3000 literes, 2 vagy 3 ülőhely esetén pedig akár 4900 literes csomagtartó-kapacitással lehet számolni.

Alapvető értékei mellett az új E-TRAVELLER most nagyobb teljesítményt is kínál, ami kellemes használatot, valamint magasabb szintű biztonságot és hatékonyságot garantál.

STÍLUS: MÉG ELEGÁNSABB MEGJELENÉS

Ha személyszállításról van szó, az új E-TRAVELLER a mobilitás minden eddiginél elegánsabb és kényelmesebb módját kínálja.

  • Újratervezett orr-rész. Az E-TRAVELLER is átveszi a PEUGEOT modellek új stílusát, melynek meghatározó elemei az új hűtőrács és a közepén elhelyezett új márkaembléma, az új, Full LED-es fényszórók, az ikonikus három fénykarom és a mind védelmi, mind aerodinamikai szempontból továbbfejlesztett, hatékony lökhárító.
  • Vadonatúj műszerfal. A digitális műszercsoport és a nagy méretű központi érintőképernyő a biztonságot és a praktikumot szolgálják. Opciós felszerelésként fűthető kormánykerék is kérhető. A tárolóhelyek száma és mérete is megnőtt, több közülük a műszerfal felső részében és a középkonzolon került elhelyezésre. A műszerfalon kapott helyet az automata sebességváltó praktikus és kis helyet foglaló új e-Toggle kapcsolója is.
  • Még kifinomultabb belső kivitel: új szövet vagy perforált bőr üléskárpitok (változattól függően) és Liquid Palladium színű új ajtóborítások.

ÉRZELEM: TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSEK A NAGYOBB KÉNYELEM ÉS BIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN

  • A PEUGEOT E-TRAVELLER új felszerelései fokozott kényelmet és biztonságot nyújtanak a vezető és az utasok számára.
  • Az új E-TRAVELLER minden változatán alapfelszerelés a 10” színes, 100%-ban digitális új műszeregység, mely optimalizált, testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat, a navigációs rendszer adatait, valamint az energiaáramlással és töltéssel kapcsolatos információkat is beleértve.
  • Új nagy méretű központi érintőképernyő. Az új E-TRAVELLER alapfelszereltségének része a 10” nagy felbontású központi érintőképernyő, mely az audiorendszer és a hálózatba kapcsolt navigációs rendszer vezérlésére szolgál. A még nagyobb kényelem érdekében a fő funkciók az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével, természetes nyelven is vezérelhetők.

Temérdek vezetéstámogató funkció: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-érzékelő automatikus vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika. Az E-TRAVELLER számos vezetéstámogató rendszerrel van felszerelve, melyek közül újdonság az adaptív sebességtartó automatika.

IGÉNYESSÉG: MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBB HATÉKONYSÁG ÉS KONNEKTIVITÁS

Teljes körű és hatékony elektromos kínálat immár 350 km hatótávolsággal

A mindennapi igényekhez igazodó három vezetési üzemmód. Az új E-TRAVELLER-t egy új, hatékonyabb villanymotor hajtja, amely 100 kW (136 LE) maximális teljesítményt és 260 Nm maximális nyomatékot biztosít, és ezzel az indítástól a 130 km/h végsebességig optimális viselkedést garantál. Három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.

Kétféle akkumulátorkapacitás, akár 350 km hatótávolság. A különböző igények kielégítése érdekében az új E-TRAVELLER kétféle akkumulátort is kínál. A mindennapi városi és elővárosi használathoz tökéletesen megfelelő 50 kWh-os akkumulátor akár 224 km hatótávolságot is képes biztosítani (vegyes WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A lehető legsokoldalúbb használat érdekében a 75 kWh-os akkumulátor pedig mostantól akár 350 km hatótávolságot is tud nyújtani (vegyes WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat).

Visszatápláló fékezést biztosító új fékrendszer. A minél nagyobb hatótávolság érdekében az új E-TRAVELLER egy speciális, visszatápláló fékezésre képes rendszerrel van felszerelve, mely a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal három fokozatban aktiválható.

Hatékony töltés. A 7,4 kW-os egyfázisú fedélzeti töltővel, illetve a 11 kW-os háromfázisú opciós töltővel az E-TRAVELLER akkumulátora a rendelkezésre álló infrastruktúrától függetlenül hatékonyan tölthető.

Hozzávetőleges töltési idők:

100 kW-os nyilvános töltőoszlop: 50 kWh-os akkumulátor esetén 38 perc, 75 kWh-os akkumulátor esetén 45 perc (5–80%)
11 kW-os wallbox: a 11 kW-os fedélzeti töltővel a teljes feltöltés 50 kWh-os akkumulátor esetén 4 óra 50 percet, 75 kWh-os akkumulátor esetén 7 óra 30 percet vesz igénybe
7,4 kW-os wallbox: a 7,4 kW-os fedélzeti töltővel a teljes feltöltés 50 kWh-os akkumulátor esetén 6 óra 43 percig, 75 kWh-os akkumulátor esetén 11 óra 20 percig tart

Új infotainment rendszer, még több csatlakozási lehetőséggel

Hálózatba kapcsolt PEUGEOT i-Connect® és PEUGEOT i-Connect® Advanced infotainment rendszer. A PEUGEOT i-Connect® rendszer a vezeték nélküli tükrözési funkciónak (Apple CarPlay/Android Auto) köszönhetően teljes körű konnektivitást kínál. Még inkább high-tech élményt nyújt a PEUGEOT i-Connect® Advanced rendszer, melyhez nagy teljesítményű TomTom online navigáció társul. A rendszerek frissítése távolból, „over the air” történik.

Az Apple CarPlay, illetve Android Auto rendszerrel kompatibilis, vezeték nélküli telefontükröző funkciónak köszönhetően mostantól anélkül férhet hozzá okostelefonja tartalmához a központi képernyőn, hogy fizikailag csatlakoztatnia kellene a készüléket.

Az első középkonzol elülső részén egy vezeték nélküli okostelefon-töltő kapott helyet.

Még több csatlakozó. Két USB-C csatlakozó a műszerfalon, két másik a második sor ülésein és két 12 voltos csatlakozó (a kesztyűtartóban és a csomagtartóban).

Az E-TRAVELLER utasai számára a következő kapcsolódási szolgáltatások állnak rendelkezésre (egyes szolgáltatások elérhetősége országonként különböző lehet):

A Free2move Charge szolgáltatással a PEUGEOT könnyebb hozzáférést biztosít a különböző töltési megoldásokhoz:

Otthon vagy a munkahelyen a legkülönbözőbb töltőeszközök segítségével (nagy teljesítményű csatlakozó, Wall box, Smart Wall box stb.) történő töltés, az elektromos berendezések felmérése és javaslat a legjobb töltési megoldásra, a szükséges infrastruktúra kiépítése ajánlott partnereken keresztül

Nyilvános töltés a Free2Move Charge szolgáltatás segítségével a több mint 580 000 töltőpontból álló európai hálózatban

A MyPeugeot® okostelefonos alkalmazás újabb funkciókkal és kapcsolódási szolgáltatásokkal bővíti az új elektromos PEUGEOT modellek kínálatát:

Virtuális karbantartási füzet

Az okostelefonján előzetesen elkészített útvonal továbbításra kerül a fedélzeti navigációs rendszerbe, mely úgy van beprogramozva, hogy automatikusan végrehajtja az Ön szóbeli utasításait. A TomTom szolgáltatásnak köszönhetően zökkenőmentesen frissül a térképadatbázis.
Mindig a legmegfelelőbb időpontban és az elérhető töltőállomások figyelembevételével töltheti fel járművét. A szolgáltatás az eRoutes alkalmazáson keresztül érhető el, de a navigációs rendszer tükrözési funkcióján keresztül is igénybe vehető.
Ajtók központi zárása, fényszórók felkapcsolása és a kürt aktiválása a távolból

Az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolása, illetve programozása, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyelete, programozása, elindítása és későbbre időzítése természetesen továbbra is lehetséges.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A MINI két érkező John Cooper Works modellt is leleplez a 2024-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon

A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre két olyan John Cooper Works modellt is bemutat, amelyek felgyorsítják az autórajongók szívverését. Debütál a vadonatúj és most először kifejlesztett MINI John Cooper Works E PROtotype, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modell. A legendás hegyi felfutóra nem […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Székesfehérvár Rallye: Öt év után újra aszfalton

Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon. Az aszfaltos futamon a Rally1-es mezőnyben természetesen Turán Frigyes és Zsiros Gábor is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy tovább növeljék bajnoki pontjaikat. Öt év után újra aszfalton rendezik meg a Székesfehérvár Rallye-t, ahol a versenyzőknek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

A világ egyik legarchaikusabb, egyben legütőképesebb terepjárója, a Toyota Land Cruiser 70-es széria néhány éve a modernizálódás útjára lépett. Az az állomás azonban, amihez ennek kapcsán most eljutott, komoly veszteséget jelent nem csak a vevők, de a világ össze autórajongója számára. Jövőre lesz negyvenéves a Toyota Land Cruiser 70-es szériája. A modell pályafutása javát jelentős […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom