Új tehetség a Formula 4-ben

A szolnoki versenyző újabb lépésre készül és a Zengő Motorsport versenyzőjeként elindul a Forma-1 felé.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-Fejlesztési és Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer versenyzője a Zengő Motorsport támogatásával folytatja a felkészülést. Az idei év a gyakorlásról fog szólni a szolnoki sportoló számára. Egy Formula 4-es autóval 10 pályát érintő tesztprogramot teljesít 2024-ben.

Gáspár Benett a tervek szerint ezután 2025-ben az FIA F4 Bajnokságban indul, amit a következő évben már Forma 3-as teszt követhet. Kemény, kitartó és feszes munkatempóval a Hungarian Motorsport Academy versenyzője 2030-ban hivatalos Forma 1-es teszteket tervezhet.
A sportszakmai támogatást az autósportban nagy múlttal rendelkező Zengő Motorsport biztosítja Gáspár Benett számára. Ebben a csapat együttműködő partnere a Hungarian Sport Factory lesz.
A 14 éves tehetség 2017-ben, hét évesen kezdte pályafutását gokartban. Első évében rögtön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Calivita kupa Mikromax bajnoka lett. A következő években magyar és nemzetközi szinten egyaránt halmozta a sikereket. Bajnokként érdemelte ki a korosztályoktól független év gokart versenyzője címet. 2023-ban a a WSK futamai mellett az ugyancsak magas színvonalú FIA Karting Academy Trophy fordulóin szintén képviselhette a magyar színeket. Első hivatalos F4-es teszten 13 évesen vett részt.

Zengő Zoltán, csapatfőnök:

Én azt gondolom, hogy Gáspár Beni egy nagyon fiatal és tehetséges srác, akiben rettentően bízom én magam is és a csapatunk is. A túraautózásban már bizonyítottunk, szerintem mindenki ismeri a Zengő Motorsportot és az eredményeinket. Egy új sikersztorit talán meg tudunk élni együtt ezzel a fiatal tehetséggel. A cél a Forma autózás legmagasabb csúcsa. Az idei tervünk az, hogy 15-20 ezer kilométert tegyen meg Beni teszteken és a lehető legtöbb információt gyűjtsük be az autóról. Ez ahhoz kell, hogy 2025-ben, amikor már szeretnénk Forma 4-es bajnokságban is indulni, akkor mind Beni, mind a csapat a lehető legnagyobb tapasztalattal és elánnal tudjunk a bajnoki címért harcba szállni. A távlati céljaink egyértelműek, ami nem más, mint a Forma 1. Nyilván nem két-három éven belül, de szeretnénk a királykategóriába eljutni. Lehet kicsit nagyképűen hangzik, de azt gondolom, hogy ha valaki képes lesz rá az Beni és remélem a Zengő Motorsport is végig tudja kísérni ezen az úton.

Gáspár Beni:

Hat éve kezdtem a sportot. Az elmúlt években eredményekből és nehezebb időszakokból is volt a pályafutásomban. Most eljutottunk a forma autóhoz. Jelenleg az a terv, hogy tanuljunk, tanuljunk, aztán nyerjünk és a végén eljussunk a Forma 1-be.

Szerző/fotó: Zengő Motorsport

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom