UNIX-AMTS 2024 – FELKÉSZÜLTÉL?!

Idén újra a megszokott, kora tavaszi időpontban, március 22-24. között nyitja meg kapuit a legnagyobb hazai autós és motoros show, az UNIX-AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű showjával, ultra erős felhozatallal és rengeteg új programmal tér vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra.

Hivatalosan számolva az idei lesz a 18. AMTS és joggal jelenthetjük ki, hogy a rendezvény valóban a felnőttkorába lépett. Aki bármelyik évben tiszteletét tette odakint, idén garantáltan egy merőben más rendezvénnyel fog találkozni, ami is vadonatúj formában, vadonatúj elrendezéssel és még több látnivalóval mutatkozik be idén a nagyérdeműnek. Múlt, jelen és jövő válogatott autó- és motorcsodáinak több mint ezer példánya mellett, felsorolni is nehéz, a szervezők mennyi élményt halmoztak fel erre a három napra. Íme egy kis ízelítő!

Az show idén is tíz, teljes értékű autós rendezvényt tömörít magában, melyek mindegyike egyetlen belépőjeggyel látogatható a nyitva tartás három napja alatt. A programhelyszínek tekintetében idén a Hungexpo összes kiállítási csarnoka megtelik, aza mind a hét pavilon koppra pakolva várja a látogatókat az autós-motoros világ minden létező tematikájában.

Soha nem volt még ennyire hatalmas az AMTS: a programok és látnivalók kül- és beltéren összesen több mint 130.000 négyzetméteren, a maximális élvezhetőségre optimalizált, teljesen megreformált elrendezésben érhetők majd el a látogatók számára. Érdemes még a show előtt szétnézni a hivatalos weboldalon, vagy letölteni a rendezvény applikációját, mert még tapasztalt látogatók számára is bőven lesznek meglepetések.

A legnagyobb csarnok ez évben is a tuning és a háttéripar témakörét öleli majd fel, egyúttal itt található majd a rendezvény idei egyik legnagyobb újítása is. Mint ismeretes, az UNIX Autó Kft., Magyarország piacvezető alkatrészkereskedelmi vállalkozása stratégiai partnerként csatlakozott az AMTS családjához és aktív résztvevőként is bekapcsolódik a rendezvény forgatagába. Számos programjuk mellett, a vállalat több tucat háttéripari partnercége jelenik meg saját standdal a kiállításon, egy nemzetközi szintű háttéripari kiállítást létrehozva az “A” pavilonban. A helyszín a járműipar igazi ünnepe és találkozópontja lesz egyben, melyre a mai napig több ezer szakmabeli partner kapott meghívást az ország minden pontjáról.

A rendezvény emellett termlszetesen az összes eddigi tematikáját megtartja, az európa számos országából érkező, átépített autócsodák mellett, a külföldi kiállító cégek listája is növekedett, nemzetközi felhozatal terén pedig még a tavalyi évet is sikerült felülmúlni, e téren a valaha látott legerősebb év lesz 2024!

Rengeteg, hazánkban még soha nem látott építés mutatkozik be főként a rendezvény “G” pavilonjában, melyeket olyan high-end rendezvények, mint az Ultrace, a Tuning World Bodensee, vagy az Essen Motor Show gyöngyszemeiként ismerhettünk meg az előző szezonban.

A hozzánk érkező neves külföldi építők közül is kiemelten említhetjük az európai hot rod kultúra egyik meghatározó alakját, Knud Tiroch-ot, aki két extrán különleges építést gurít ki hozzánk, világhírű műhelyéből, a helyileg Ausztriában megtalálható Hotrod Hangar-ból. A Rockabilly életérzés, a szabadság és a kompromisszummentes autóépítés ékes példái ezek a páratlan masinák, melyek közül az egyik – és egyben az idei év egyik legnagyobb durranása – Knud saját hotrodja, amivel a tavalyi Tuning World Bodensee-n tarolt. Ez az autó nyerte meg a kontinens legrangosabb tuning autós szépségversenye, az European Tuning Showdown első díját, mellyel ez hivatalosan is Európa jelenlegi legszebb tuning autója!

A másik autó pedig szintén egy Mercury, az világszerte ismert extravagáns Rockabilly Freakout, ami szintén már önmagában elviszi a show-t, bárhol Európában. A dolgo további érdekessége, hogy a Hotrod Hangar két világhírű Mercury-ja még sohasem volt egyszerre, egy rendezvényen kiállítva. Az első dupla premierre az UNIX-AMTS-en kerül sor, ami pedig biztos, hogy már csak ezért a két gépért is érdemes kilátogatni, hiszen ilyen alkalom szinte biztosan nem lesz többször Magyarországon!

Izgalmas nemzetközi felhozatallal, ismét döbbenetesen komoly autókkal érkezik a show állandó partnere, a TOYO Tires hazai importőreként ismert Abroncs Kereskedőház. Standjukon számos brutális nemzetközi építés mellett az egyik fő szenzációt Európa egyik legismertebb autós arca, Jean Pierre Kraemer, azaz a JP Performance fejének autói jelentik majd, amelyek először lesznek megtekinthetők Magyarországon!

Itt lesz többek között a „Dragon Supra” névre hallgató extravagáns Toyota Supra MK5, melynek nem mindennapi megjelenését egy E60 M5 V10-es blokkja támasztja alá a motorháztető alatt. Ez a durva építés csak az UNIX-AMTS 2024 keretei között lesz Magyarországon megtekinthető, Jean Pierre pedig nagyon várja, hogy mit szól hozzá a hazai közönség:

“Ismerem a Tuning-szcéna igényeit és nagyon értékelem az AMTS kiállítást, mint kommunikációs platformot. Nagyon örülök, hogy két autómat is kiállíthatom a TOYO Tires standján!”

A több száz nemzetközi vendégautó forgatagában olyan neves, hazánkban még soha nem járt formációk és autók is elfogadták meghívásunkat, amelyek Európa-szerte a tuning kiállítások gyöngyszemeit képviselik. Hogy csak néhány nevet említsünk a teljesség igénye nélkül: a Lower United, a Tuning Kingz, a Hardcore Haters, az AMTS Slovakia, a GMKfactory, és a Tuning Show Bardejov friss építései mellett olasz gyöngyszemeket is láthatunk az először kiállító AMTS Torino csapatától, aki pedig szintén örületesen nagyot dobbant idén, az a Tuning World Bodensee szervezőcsapata.

Európa legnagyobb tuning showja 14 irgalmatlanul komoly építést hoz a rendezvényre, melyek között a tavalyi European Tuning Showdown TOP 10-eséből három autó is képviselteti magát hazánkban! A felhozatal nemzetköziségét jól mutatja, hogy csak ezen a standon két autó is lesz, ami egyenesen Svédországból érkezik hazánkba, kifejezetten a rendezvény apropóján!

A nemzetközi látnivalók idén főként a korábbi évenkben új autós pavilonként működő “G” pavilonba összpontosultak, de bőséggel jut belőlük az “A”, “E” és “B” csarnokba is.

Aki a legfelső kategóriát kedveli, az sem fog csalódni: soha ennyi szuper sport- és luxusautó nem volt még kiállítva az AMTS-en, mint az idein lesz, melyek a rendezvény szinte minden csarnokában fellelhetőek lesznek. Sőt, idén kicsit tovább emelkedett a tét: a rendezvény első helikoptere is megtekinthető lesz a “G” csarnokon belül!

Az UNIX-AMTS 2024 további fő újdonsága a markáns motoros részleg, amellyel nagy számban térnek vissza a két- és háromkerekű járművek, valamint a quadok a show tematikái közé. A rendezvényen összesen 24 márka képviselteti magát importőri, vagy kereskedői szinten, mellettük pedig számos kiegészítőkben, felszerelésekben utazó vállalkozás sorakozik fel, illetve három tesztpálya is kiépítésre kerül, ahol menet közben is ki lehet próbálni a járműveket.

A motoros szekció az új autós tematikával együtt a Hungexpo vadonatúj “H” pavilonjában sorakozik fel, a legnagyobb standot pedig a Keeway & Benelli Motor Magyarország hozza a helyszínre, több mint 500 négyzetméteren bemutatva a kínálatot. A “G” pavilonban, az UNIX Nagyszínpadon pedig pénteken és szombaton is délelőtt 10:00-tól, élő műsor keretei között ismerkedhetsz meg a legújabb típusokkal.

Mindezek mellett döbbenetes a fejlődés a hazai pályán is: több mint 70 hazai tuning klub, valamint több tucat magánépítő autócsodáiban gyönyörködhetünk a hétvégén, köztük számos, az AMTS-re időzített premierrel, valamint a show forgatagában még soha nem látott gépjárművel.

Hazai fronton a magyar és nemzetközi autós élet számos ismert személyisége és celebritása érkezik idén az AMTS-re. Hogy csak néhányukat említsük, versenyzői fronton többek között a Monster standján Piskolty Kevinnel, az Isuzunál Bunkoczi Lászlóval, a Speedzone-nál Nagy Norbert autóversenyzővel futhatunk össze.

Vendégünk lesz többek között az idei Budapest-Bamako két magyar hőse, Horváth Mátyás és Kovács Levente, a “G” pavilonba a Lolitával érkezik Garcia, de lesz külön youtuber-stand is, a népszerű videós Kovács Attila – vagy ahogyan többen ismerik: Attila_gtr – vezetésével, aki nem mellesleg a helyszínen építi át turbósra a Hondáját.

Nem lesz hiány nemzetközi sztárvendégekből sem! Az autóépítő legenda, John D’Agostino egyenesen Kaliforniából érkezik hazánkba, hogy az UNIX-AMTS 2024 számára legtetszetősebb építését saját kristálykupájával jutalmazza meg. Szintén az USA-ból, az Alkoto Concepts magyar származású tulajdonosa, Steven Nádaskai a show vendége, valamint egyik főbírája is lesz, karöltve Sven Schulz-cal, az European Tuning Showdown alapítójával és főbírójával!

De ne feledkezzünk meg drift terén a rekordszámú hazai PRO versenyzőről és persze a Markom Racing pilótáiról sem, akik több színes füstös drift show-val is megörvendezteti a közönséget a hétvége alatt.

Ha pedig autósport, idén a szezonnyitó GymkhanaDrift futamok során az “A” pavilon melletti UNIX Drift Aréna aszfaltját avatják majd fel a sok száz lóerős versenyautók, többek között egy igazán pörgős versenyszám, a III. AMTS Park Drift Kupa keretei között. E téren is több újítással vár a rendezvény: a versenyzői depó az “A” pavilon mellé került, így egy vadonatúj pályán látható majd az akció, továbbá a látogatók számára minden eddiginél nagyobb, több ezer főt fogadni képes lelátók épülnek.

A pályán a show egy percre sem áll meg, aki pedig még több adrenalinra vágyik, azt szeretettel várja a Bungee Hungary csapata és a AMTS Sky Terrace, ahonnan akár 40 méter magasból követhetők a versenyek, nem mellesleg pedig a főváros lélegzetelállító panorámájában is lehet gyönyörködni. Aki még ennél is feljebb vágyik, annak pedig helikopteres sétarepülésre is lehetősége nyílik, az Off-Road pálya mellől.

Mindezek mellett természetesen drift taxizásra is lesz lehetőség, mindhárom napon!

A külteret a terepautók szerelmeseit is imádni fogják, hiszen vadonatúj akadályokkal és tereptárgyakkal tarkított, izgalmas pályán mutatkozik be a rendezvényhez már hozzánőtt Off-Road Show, ami most új helyen, az “A” pavilonnal szemben található óriási területen kerül sor. A tematika szervezői garantáltan pazar felhozatallal, eddig soha nem látott mennyiségű és minőségű gépszörny-parkkal és egész hétvégés dzsemborival várnak mindenkit, sőt, idén ismét lesz lehetőség off-road taxizásra is!

Ha pedig ez nem lenne elég, számos épített motorral kecsegtet az AMTS Hot-Rod Showjának felhozatal is, a csapattól megszokott, teljesen átalakított, átlag 80-90 éves coupék és roadsterek között. A 50′ Brothers neve által fémjelzett show nem csak a kiállított gépparkkal, de autentikus programokkal, és koncertekkel kalauzolják majd vissza a látogatókat az amerikai járműgyártás első évtizedeibe.

SŐT! Idei újításként, az AMTS keretein belül először kerül sor a csapat saját szervezésű motorépítő versenyére, amely Custom Bike Contest néven fogja össza újra hazánk tehetségeit és az általuk épített kétkerekű remekműveket. A programra a “D” pavilonban kerül majd sor, a hotrod részleg területén.

Nem lesz hiány klasszikus vasakból sem: a rendezvényre egy komplett pavilonnyi, pazar veterán és oldtimer felhozatallal érkező Classic Autó-Motor Show szervezősége. A Magyar Veteránjárművesek Szövetsége (MAVAMSz) szervezésében megvalósuló tematika szintén a “D” nagycsarnokban kapott helyet. A gyönyörűen restaurált, vagy éppen eredti állapotában megőrzött több évtizedes múltra visszatekintő több mint 120 járműcsoda mellett a rendezők megemlékeznek a kerek 100. évfordulót ünneplő MG márka előtt, számos igazi kuriózummal a felhozatalban!

A Classic Automobil Show gerincét természetesen idén is a szebbnél-szebb veterán személyautók képezik, köztük számos olyan darabbal, amelyek a magyar közönség előtt eddig rejtve voltak.

Természetesen nincs AMTS új autók nélkül: az idén is számos márkát felvonultató kiállítás, valamint az elektromobilitás tematika zöme idén a “H” csarnokban található meg, köztük a Hyundai, a Tesla, az Isuzu, az Opel, valamint a BYD részvételével.

Új autókból azonban jut a többi pavilonba is: a sportos modelleket felsorakoztató Pappas Auto elsősorban a Mercedes képviseletében, a Gablini csoport pedig az Aston Martin és az Ineos márkákkal jelenik meg a rendezvényen. Az “A” pavilonban pedig a Volkswagen / Golfamilia standjával talákkozhatnak majd a látogatók. Ez azonban még nem minden: több meglepetés is az UNIX-AMTS idején debütál majd a nagyközönség előtt, érdemes lesz az utolsó héten figyelni a híreket!

Szintén újdonság, hogy idén az “F” pavilon is megnyílik a látogatók előtt, ahol elsősorban interaktív programok, szimulátorok, valamint egy rekordméretű, több mint 1.000 LEGO járművet felsorakoztató kiállítás, közönségtalálkozó és építőverseny kap helyet.

Közvetlen mellettük, az AMTS történetében másodszor állít ki a Magyar Honvédség, ahol modern harctörténeti eszközökkel, járművekkel, valamint a legfejlettebb kézifegyverekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A standon a honvédség katonái is személyesen jelen lesznek és készséggel válaszolnak minden érdeklődő kérdésre.

Újra felépül továbbá az AMTS Európában egyedülálló, járműbemutatókra épített nagyszínpada is, mely szinte egy percre sem csendesedik el: a programok között az idei évben már igazi showműsorként bemutatkozó Miss AMTS szépségverseny, autóbemutatók és a tüzes Carstyling Dolls fellépései váltják egymást.

Szintén újdonság, hogy az idén “UNIX” vezetéknevet kapott Nagyszínpad a show történetében először a “G” pavilonba kerül át, ahol teljesen megújult designban pompázva várja a showra éhes közönséget.

Az AMTS pedig természetesen a legkisebbekre is gondol! Ahogyan minden évben, rendezvényünk ideje alatt számos érdekes, izgalmas program várja a gyermekeket, melyeken a szórakozás mellett még tanulhatnak is. E téren is igen sok újdonság várható: elő-gyermeknapunk az AMTS-en három napig tart, rengeteg gyermekprogramra kerül sor a rendezvény keretei között, szintén az “F” pavilonban!

Egy biztos: az UNIX-AMTS 2024 rengeteg újdonság mellett, a veteránoktól az importőri autókon át a legkomolyabban megépített gépekig mindent felvonultat, az autózás – és immáron a motorozás – világa iránt érdeklődő közönség pedig biztosan megtalálja a számítását, a legkisebbektől a legnagyobbakig: az AMTS garantáltan kivételes szórakozást nyújt az egész család részére!

AZ AUTOMOBIL ÉS TUNING SHOW IDEJE ALATT EGYETLEN BELÉPŐVEL MEGTEKINTHETŐ:
Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb, nemzetközi autótuning showja
Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók kiállítása
Új motorok kiállítása – motormárkák, kiegészítők és vásár
Elektromobilitás Expo – elektromos autók kiállítása
UNIX Háttéripari Expo és VIP Stand – a legnagyobb szervizpartnerek találkozóhelye
Classic Automobil Show – restaurált klasszikus autók, veteránok, oldtimerek
DRIFT és GYMKHANA Show – A látványos autósportok exkluzív bemutatkozása
OFF-ROAD Show – Minden, ami terepautó, látványos, épített pályán
Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
Custom Bike Contest – Motorépítő bajnokság
Tuning találkozó és kiállítás – több száz magánépítő és klub bemutatkozása
A rengeteg program és látnivaló mellett, idén ráadásul ismét egy autó a fődíj az Automobil és Tuning Show-n, ami egyenesen az AMTS tuning garázsából gurul ki! A nyereményjátékban bárki részt vehet, aki felnőtt, VIP, vagy családi jegyet vásárol a rendezvényre, akár elővételben, akár a helyszínen. A főnyeremény, egy egyedi Audi A5 Cabrio, mely a show harmadik napján kerül kisorsolásra.

Ne késlekedj és kerüld el a sorban állást, vásárold meg a belépőid most, online elővételben, autóval érkező látogatóinknak pedig mindenképp javasoljuk a parkolási kisokosunk áttekintését!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Ötcsillagos EURO NCAP minősítést szerzett az új Honda CR-V

• A vadonatúj CR-V a legújabb, továbbfejlesztett Honda SENSING, illetve SENSING 360 rendszerrel kerül a szalonokba, mely egyebek mellett hangradarrendszer és széles látószögű első kamera segítségével szavatol 360˚-os biztonságot • A CR-V karosszériaszerkezetének új nyúlványai a frontális, a ráfutásos és az oldalirányú ütközéseknél is nagyobb védelmet garantálnak • A Honda célja, hogy 2050-ben már ne […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Veszprémben kezdődik a Peugeot Kupa hetedik szezonja!

Hetedik szezonját kezdi meg idén a Peugeot magyarországi forgalmazója és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által létrehozott Peugeot Rally Cup Hungary sorozat. Ami nem változott: a Tagai Racing Technology, a Peugeot Sport hazai disztribútora biztosítja a megfelelő technikai hátteret, PIRELLI versenyabroncsok lesznek a Peugeot 208 Rally4 autókon és a hétszeres magyar bajnok, ifjabb Tóth János […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Tatabányán épült fel a jövő Toyota márkakereskedésének prototípusa

A világszintű és a magyarországi újautóértékesítések tekintetében egyaránt piacvezető, nem mellesleg a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota új kiskereskedelmi koncepció hirdetett meg, amelynek jegyében megújulnak és gyökeresen átalakulnak a környezettudatosságot a high-tech megoldásokkal ötvöző japán autógyártó márkakereskedései. Az első magyarországi Toyota márkakereskedés, amely már e szerint a koncepció szerint került kialakításra a tavaly […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom