A BMW 5-ös sorozat a világ luxusautójának járó 2024-es díjat is elnyerte

+++ A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának nyolcadik nemzedéke maradéktalanul meggyőzte a nemzetközi zsűri tagjait +++ Az átfogó tesztek során a lendületes menetdinamika, a hosszabb távon is fejedelmi kényelem és a megannyi digitális innováció magával ragadó egysége aratott diadalt +++ A BMW sorozatban kilencedik alkalommal hódította el a tekintélyes díjat +++

Minden korábbinál dinamikusabb, digitálisabb és tágasabb, a BMW i5 képében pedig most először tisztán elektromos is: az új BMW 5-ös sorozat megerősítette piacvezető szerepét a prémium executive modellek kategóriájában. Ezt a világ legjobb autóit díjazó „World Car Awards” elismeréseket odaítélő szakmai zsűri tagjai is alátámasztják, akik az új BMW 5-ös sorozatot az elmúlt 12 hónapban bemutatott luxusautók mezőnyében kimagaslónak értékelték és a világ luxusautójának járó 2024-es díjjal („World Luxury Car 2024”) tüntették ki. Az eredményt a 2024-es New York-i Nemzetközi Autószalon nyitónapján megtartott ünnepségen jelentették be.

A BMW 5-ös sorozat sikerének az elismeréseket odaítélő szakmai zsűri tagjai által végzett átfogó tesztek ágyaztak meg. A 30 ország mintegy 100 autós újságírójának véleményét a „World Car Awards” szervezői összesítették. Az új 5-ös BMW tizenhárom új luxusautó között aratott diadalt, nem csupán a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáiban rejlő teljesítmény-leadási potenciáljának, hanem hosszabb távon is fejedelmi kényelmének és megannyi digitális innovációjának köszönhetően. „Nagy örömünkre szolgál elnyerni ezt a tekintélyes díjat. A nemzetközi zsűri döntése azt mutatja, hogy hamisítatlan BMW-s tulajdonságokkal bíró, erős egyéniségű termékeink világszerte meghódítják és inspirálják az igényes célcsoportokat” – fogalmazott Bernd Körber, a BMW márka- és termékmenedzsmentért felelős részlegének alelnöke.

BMW 5-ös sorozat: következetes elektrifikáció és digitális innovációk

A BMW 5-ös sorozat progresszív egyénisége a hajtáslánc-technológiában, az innovatív digitális szolgáltatásokban, a sportosan elegáns formanyelvben, az utastér bőséges helykínálatában, az optimalizált akusztikai komfortban és az utastér progresszív prémium hangulatában egyaránt visszaköszön. Az új 5-ös BMW hosszútávú kvalitásait olyan intelligens vezetést támogató rendszerek támasztják alá, mint az Autópálya Asszisztens (Highway Assistant) és a szemmozgással is aktiválható, aktív sávváltó asszisztens (Active Lane Change Assistant). A BMW 8.5 operációs rendszeren futó, QuickSelect koncepció szerint felépített, új BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, a BMW Ívelt Kijelző és a továbbfejlesztett BMW Intelligent Personal Assistant hármasával a BMW i5 az érintésekre és hangutasításokra épülő járművezérlés felhasználóbarát élményének is megágyaz. Álló helyzetben a BMW 5-ös sorozat utasai az utastéri játékélmény merőben új formáját élhetik át, amellyel például a nyilvános járműtöltő állomásokon, a BMW i5 nagyfeszültségű akkumulátorának töltése közben játszva üthetik el az időt.

A BMW i5 az új BMW 5-ös sorozat teljes értékű tagjaként kínál zéró emissziójú vezetési élményt. Az újdonság hatékonysága és menetdinamikai adottságai a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjában gyökereznek, amelynek a mélyen integrált elektromos meghajtás és az extrém magas energiasűrűségű nagyfeszültségű akkumulátorok egyaránt részei. A hatékony elektromos motorok mellett a BMW i5 tisztán elektromos hatótávolságát olyan technológiai innovációk növelik, mint a lassuláskor és fékezéskor felszabaduló energia adaptív visszatáplálásának legkorszerűbb verziója, vagy az utastér, a hajtáslánc és a nagyfeszültségű akkumulátor optimális hűtéséért és fűtéséért felelős hőpumpa-technológia intelligens vezérlése. A valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint így a BMW i5 egyetlen feltöltéssel akár 582 kilométer megtételére is képes, modellváltozattól és felszereltségtől függően. A BMW i5 kombinált töltőegysége (CCU – Combined Charging Unit) akár 22 kW töltési kapacitású AC járműtöltést, sőt mi több, akár 205 kW töltési kapacitású DC ultratöltést is lehetővé tesz, amely azt jelenti, hogy a modell nagyfeszültségű akkumulátora 10 perc alatt akár 156 kilométerre elegendő energiát is képes felvenni.

Az új BMW 5-ös sorozat belsőégésű erőforrásainak hatékonyságát ugyancsak elektromos rásegítés fokozza. A kezdetektől rugalmasra tervezett architektúrának köszönhetően az új 5-ös BMW most először tisztán elektromos meghajtással, belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető. Az új BMW 5-ös sorozat belsőégésű erőforrással szerelt modellváltozatainak motorházteteje alatt az EfficientDynamics motorcsalád új, moduláris generációjának benzines és dízelüzemű erőforrásai sorakoznak, piacspecifikus kínálat szerint. Mindegyik motor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával és már alapfelszereltségként új, nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóval gurul le a gyártósorról.

A BMW sorozatban kilencedik alkalommal hódította el a „World Car Awards” elismerést

A „World Car Awards” elismerésekkel immár 20 éve díjazzák a világ autópiacainak kiemelkedő innovációit és új termékeit. A kitüntetéseket idén az abszolút győztes mellett összesen öt kategóriában adták át.

Az elmúlt évek során a BMW már nyolc alkalommal diadalmaskodott. A BMW 7-es sorozat például 2016-ban a világ luxusautójának járó elismerést, a BMW M5 pedig 2018-ban a világ nagyteljesítményű modelljét méltató kitüntetést hódította el. A kilencedik trófea a legújabb az új BMW 5-ös sorozat elmúlt hónapokban bezsebelt díjainak, elismeréseinek és kitüntetéseinek palettáján: a tisztán elektromos meghajtású BMW i5 például Norvégiában, Dániában és Olaszországban is elnyerte az év legjobb autójának járó „Car of the Year” díjat.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom