A Harley-Davidson Joan Pedreroval közösen indul az Africa Eco Race-en

A Harley-Davidson örömmel jelenti be, hogy Joan Pedreroval, a Dakar egyik legerősebb versenyzőjével indul az Africa Eco Race-en, egy Pan America 1250™ motor nyergében. A verseny december 30. és január 14. között zajlik, és 6000 kilométernyi két kontinens kihívásokkal teli terepet fed le, beleértve a rendkívül technikás afrikai szakaszt. Pedrero a Maxi-Trail kategóriában indul.

A Harley-Davidson kalandvágya mélyen gyökerezik a márka DNS-ében és most újra vállalja a terepversenyzés kihívását Joan Pedreróval és az első túraendurójukkal, a Pan America 1250™-nel. A motor szíve, a forradalmian új Revolution® Max 1250, egy 1250 köbcentiméteres, folyadékhűtéses V-Twin motor, amely garantálja az adrenalinnal teli és dinamikus motorozási élményt, bármilyen körülmény között.

Joan Pedrero az arca a Pan America 1250™-nek mióta a bejelentésre került a modell. 2023-ban is számos európai versenyen és kihíváson vett részt a Pan America 1250™-el, beleértve a Bassella Race-t is, ahol kiváló hatodik helyezést ért el. Az elismert Dakar versenyző áprilisban a Baja TT Dehesa Extremadura-n is remekelt Maxi-Trailben, majd júliusban, a Baja Aragón España versenyen is diadalmaskodott ugyanebben a kategóriában. Pedrero folyamatosan bizonyítja az amerikai túraenduró egyedülálló képességeit.

A Harley-Davidson részvétele a közelgő versenyen nemcsak a Pan America 1250™ teljesítményét és megbízhatóságát mutatja be, de azt is jelenti, hogy az ikonikus motorkerékpár márka új kihívásokat vállal, és feszegeti a technológiai- és teljesítményhatárokat. A kalandvágy mélyen gyökerezik a márka 120 éves történelmében, és a Pan America 1250™ lehetőséget teremt az új utak meghódítására, lehetőséget adva a világszerte egyedülálló Harley-Davidson életérzés megtapasztalására, bármilyen körülmények között.

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson európai, közel-keleti és afrikai régió alelnökének szavai: „A kaland és a teljesítmény a márka szíve, és nem is gondolhatnánk jobb módot a Pan America sokoldalúságának bemutatására, mint, hogy jelen legyünk egy olyan kihívásokkal teli versenyen, mint az Africa Eco Race. Izgatottak vagyunk, hogy Joan Pedreróval együtt vállaljuk ezt az új kihívást, a rendkívüli 2023-as évben elért eredményeink után.”

A tizenötödik alkalommal megrendezett verseny, 2023. december 30-án indul Monacóból, és 2024. január 14-én ér véget Dakarban.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom