A Harley-Davidson új korszakot nyit a túramotorozás világában.

A Custom Vehicle Operatons™ 25. évfordulóján, a CVO™ paletta kibővül a teljesen új CVO™ Road Glide ST® bemutatásával, amely a bagger motorok csúcsát képviseli, valamint a CVO™ Pan America®-val, amely a tökéletes választás a rendkívüli kalandokhoz.

MILWAUKEE, WI (2024. január 24.) – A Harley-Davidson® ma leplezte le három 2024-es Nagy Amerikai Túramotor modelljét. Az új Street Glide® és Road Glide® elképesztő vizuális megjelenéssel, prémium kényelemi kiegészítőkkel és modern infotainment technológiával rendelkeznek, amelyek újraértelmezik a Harley-Davidson® Nagy Amerikai Túramotor élményt.

Harley-Davidson® ma bemutatta négy új 2024-es motorkerékpárját, elindítva ezzel a túramotorok új korszakát; nagyobb teljesítmény, csúcs technológia és modern megjelenés. Az új Street Glide® és Road Glide® modellek, amelyekben az új Milwaukee-Eight 117 motorblokk dübörög, erőteljesebbek, kényelmesebbek és könnyebbek, mint valaha. A legmodernebb technológiával szerelték fel őket, ideértve az új infotainment rendszert is, mindezt egy drámaian új formatervezéssel karöltve.

A Custom Vehicle Operations™ (CVO™) 25. évfordulóját megünneplő új CVO™ Road Glide® ST kiemelkedik a hot rod bagger teljesítményével, köszönhetően az erőteljes új Milwaukee-Eight® 121 HO (High-Output) blokknak és az extrém alacsony áttételezésű váltóműnek, amelyek együttesen olyan gyorsulást és középtartományú tolóerőt eredményeznek, amire a dinamikus, sportos motorosok vágynak.

Az új CVO™ Pan America® is napvilágot látott, mint az első kaland-túramotor, a CVO™ modellcsalád szegmensben, amely bármilyen akadály legyőzésére készen áll, amiben a gazdag, prémium alapfelszereltség segíti, mindezt exkluzív fényezéssel kiegészítve.

Minden 2024-es modell tervezett érkezése a hivatalos Harley-Davidson® márkakereskedésekbe márciusig várható.

„Ezek az izgalmas modellek egy új korszakot képviselnek a Harley-Davidson® számára, amelyek a következő szintre emelik a motorok teljesítményét és technológiáját, valamint azok kényelmét és stílusát.” – mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson® elnöke és vezérigazgatója. „Kétségtelenül ezek a legcsábítóbb túramotorok, amelyeket valaha kínált a Harley-Davidson®.”

ÚJ 2024 Street Glide® és Road Glide® modellek

A 2024-es Street Glide® és Road Glide® erőteljesebbek, könnyebbek és dinamikusabbak elődjeiknél, míg az új formatervezési elemek pedig összetéveszthetetlen, dinamikus dizájnt teremtenek az első sárvédőktől az oldaldobozokig.
Mindkét modell modern és letisztult fejidommal rendelkezik, miközben megtartja a Harley-Davidson® eredeti DNS-ét, ami által azonnal felismerhetővé teszi őket. További kulcsfontosságú jellemzők:

●A továbbfejlesztett Milwaukee-Eight® 117 V-Twin motorblokk új hűtőrendszert kapott, amely tovább optimalizálja a vezető hőkomfortját, és növeli a teljesítményt a hatékonyabb szívó- és kipufogórendszer áramlás révén.

●A választható Vezetői Üzemmódok – Utcai, Sport, Eső és Egyedi – elektronikusan módosítják a motorkerékpár teljesítményjellemzőit.

●Az infotainment technológiát a Skyline™ OS vezérli, és egy 12,3 hüvelykes TFT színes érintőképernyőn jelenik meg, amely kiváltja az összes analóg műszert és a legtöbb kapcsolót. Az új, 200 wattos sztereó erősítő pedig egy pár, a burkolaton elhelyezett hangszórót táplál, a még tisztább hangzásért.

●A javított aerodinamika növeli a vezető kényelmét és átlagosan 60 százalékkal csökkenti a sisak rázkódását, nagy sebességnél. A hátsó lengéscsillapító útja 8 centiméterrel nőtt. Az átalakított egyrészes ülések és párnázási anyagok szignifikáns komfortnövekedést kínálnak a legtöbb vezető számára, a hosszútávú túrák során.

●Ajánlott fogyasztói kereskedelmi ár a 2024 Street Glide és 2024 Road Glide esetében már 26.100 EUR-tól (adók nélkül).

Az ÚJ CVO™ Road Glide® ST modell a 2024-es CVO™ motorcsalád élén

A CVO™ Road Glide® ST, a Harley-Davidson® által valaha gyártott leggyorsabb, legerősebb és legkifinomultabb teljesítményű bagger, rendkívüli komponensekkel, amelyek a legmagasabb szintet képviselik a különleges motorosok számára. A mély solo ülés és a moto kormány, hatcolos kiemelővel agresszív, függőleges helyzetbe helyezi a motorost, így erősítve a hamisítatlan West Coast stílust és a stabilabb kezelhetőséget. Kulcsfontosságú jellemzők:

●Két prémium fényezési opció érhető el: Golden White Pearl vagy Raven Metallic.
A fejidom oldalain és a benzintartályon elhelyezett Screamin’ Eagle grafika, a MotoAmerica Mission King of the Baggers sorozatban versenyző Screamin’ Eagle® Harley-Davidson® gyári motorok inspirációját követi. A CVO™ 25. évfordulós logó, a gyári customizáció mérföldkövét ünnepli.

●A Milwaukee-Eight® 121 High Output V-Twin motor kizárólag a CVO™ Road Glide® ST modellben dübörög, mindezt úgy finomhangolva, hogy 127 lóerőt (94 kW) és 193 Nm (145 lb. ft.) forgatónyomatékot produkáljon – ez a legtöbb lóerő és forgatónyomaték, amit valaha gyárilag Harley-Davidson® motorba építettek. Alacsonyabb végáttételt választottak a mérnökök, hogy minden sebességi fokozatban javítsák a gyorsulási teljesítményt.

●Az alternatív anyaghasználat 363 kg-ra csökkentette a motor száraz tömegét. A kipufogók könnyű titán borítást és kovácsolt szénszálas végződéseket kapnak; a kovácsolt szénszálas kompozitot használják az első sárvédő, az ülésfedő burkolat és a tank konzol gyártásához; az olajpumpa súlycsökkentett kompozitból készül; a keréktervezés és a hullámos első féktárcsák optimális kialakítása miatt a lengő tömeget sikerült minimalizálni.

●A teljesen állítható első és hátsó futómű magában foglalja a SHOWA® hátsó lengéscsillapítókat külső tartállyal, valamint fordított 47 mm-es SHOWA® 1×1 teleszkópokat.

●A prémium Brembo™ fékrendszer kiváló fékérzetet és teljesítményt nyújt, ezáltal növelve a vezető bizalmát erőteljes fékezéskor is.

●A választható Vezetői Üzemmódok – Utcai, Sport, Eső, Versenypálya, Versenypálya Plusz és többféle Egyedi beállítások – elektronikusan módosítják a motorkerékpár teljesítményjellemzőit.

●Az infotainment technológiáért a Skyline™ OS rendszer felelős. Egy 12,3 hüvelykes színes érintőképernyő váltja fel az összes analóg műszert és a legtöbb kapcsolót. A prémium hangélményről pedig egy 500 wattos erősítő felel és a Harley-Davidson® Audio Rockford Fosgate® Stage II 6.5 hüvelykes hangszórói, amelyek a fejidomban kerültek beépítésre.

●Ajánlott fogyasztói kereskedelmi ár az új 2024-es CVO™ Road Glide ST esetében már 39.320 EUR-tól (adók nélkül).

A CVO™ Pan America®, a CVO™ program első kalandtúra (ADV) motorja, ami felfedezésére született, prémium minőségben.

A Pan America® 1250 Special összes alapvető jellemzője megmaradt; az erőteljes Revolution® Max 1250 motorblokk, a félig aktív első és hátsó felfüggesztés, az érintőképernyős kijelző, a választható vezetési módok és a Daymaker® adaptív fényszóró technológia, amik a világ Kaland-Túramotorosai igényei alapján kerültek kifejlesztésre.

A CVO™ Pan America® modellt számos kiegészítővel látták el a túra élményének fokozása érdekében, ideértve az Adaptív magasságú felfüggesztést, a tartós alumínium tető- és oldalsó dobozokat, Screamin’ Eagle® gyorsváltót, a tömlő nélküli fűzött kerekeket, segédfényszóróval ellátott Daymaker® LED-es kiegészítő világítást, alumínium védőlemezt. Az előbb felsorolt exkluzív felszerelések a legmagasabb minőséget nyújtják azoknak a kalandmotorosoknak, akik a tökéletességre és még annál is többre törekednek.

•Ajánlott fogyasztói kereskedelmi ár az új 2024-es CVO™ Pan America® esetében már 22.960 EUR-tól (adók nélkül).

2023-ban a CVO™ Street Glide® és a CVO™ Road Glide® modellek, új merész tervezési irányvonalat mutattak be a Harley-Davidson® Nagy Amerikai Túramotorok családjában, köszönhetően a Milwaukee-Eight VVT 121 hajtáslánc kivételes teljesítményének, valamint a korszerű futóműnek és az exkluzív Skyline™ OS által működtetett infotainment technológiának. Mindkét modell megtartja ezeket a jellemzőket, miközben izgalmas új 2024-es szín opciókkal bővülnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom