A Hyundai IONIQ 6 lett 2022 legbiztonságosabbja a “nagy családi autó” kategóriában

Az európai újautó-értékelési program (European New Car Assessment Programme, Euro NCAP) közzétette a 2022-es év legbiztonságosabb típusainak listáját. A független járműtesztelő szervezet fennállásának legmozgalmasabb évét tudhatja maga mögött: 2022-ben nem kevesebb mint 66 új személygépkocsit vizsgáltak meg. A Hyundai elektromos mobilitás terén betöltött vezető szerepét megerősítve az IONIQ 6, a vállalat villamosított Streamliner szedánja kategóriaelsőnek bizonyult a nagyméretű családi autók között.

„Miután tavaly maximális ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP-tól, az IONIQ 6 most ugyanitt elnyerte az év legbiztonságosabb nagyméretű családi autója címet, ezzel megerősítve, hogy az európai piac egyik legbiztonságosabb akkumulátoros elektromos járműve.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért, termékekért és PR-ért felelős alelnöke. „A Hyundai minden erejével arra törekszik, hogy a közúti forgalom összes résztvevője számára a lehető legmagasabb szintű biztonságot kínálja, miközben innovatív mobilitási megoldásokat biztosít ügyfeleinek. Az Euro NCAP legújabb elismerése megerősíti a jövőbe mutató mobilitás terén betöltött vezető szerepünket.”

A kategóriagyőztesek meghatározásához az Euro NCAP munkatársai kiszámítják az egyes típusok által a biztonsági vizsgálat négy védelmi kategóriájában (‘felnőtt utasok’, ‘gyermek utasok’, ‘a közlekedés sérülékeny résztvevői’ és ‘biztonsági segédrendszerek’) elért pontszámok súlyozott összegét. A járműveket ennek alapján rangsorolja a szervezet. A kategóriagyőztesek megállapítása során kizárólag a széria biztonsági felszereltséggel elért eredményeket veszik figyelembe; az opciós felszereltséggel végzett, kiegészítő tesztek eredményeit kizárják az értékelésből.

Az IONIQ 6 annak köszönhette a nagyméretű családi járművek méretosztályában aratott végső győzelmét, hogy kiemelkedően teljesített az Euro NCAP tavaly elvégzett biztonsági tesztsorozatán. A szervezet 2022 novemberében jelentette be, hogy a Hyundai tisztán elektromos IONIQ almárkájának legújabb típusa az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítést szerezte meg.

Az Euro NCAP úgy kommentálta az eredményt, hogy az IONIQ 6 „kivételesen magas pontszámot” ért el a felnőtt utasvédelem terén, ahol 97%-os teljesítménnyel az év legjobb eredményét könyvelhette el. A járműminősítő szervezet emellett a Hyundai villamosított Streamliner modelljének gyermek utasvédelmi képességeiről is elismeréssel nyilatkozott. Ebben a vizsgálati kategóriában 87 százalékot ért el az IONIQ 6, amely „a 6 és 10 éves gyermek utasokat szimuláló tesztbábuk összes létfontosságú testtáját jól védelmezte a féleltolásos frontális, illetve az oldalirányú nagy felületű ütköztetéses tesztek során, amelyeket maximális pontszámmal zárt.” Ezeken túlmenően a modell 90%-os eredménnyel teljesítette a biztonsági segédrendszerek hatékonyságát ellenőrző vizsgálatokat.

Az IONIQ 6 a biztonság, a kényelem és a praktikum legmagasabb szintjét nyújtja

Az IONIQ 6 a Hyundai SmartSense fejlett vezetőtámogató rendszer következő generációját alkalmazza, és ezáltal a legmagasabb szintű biztonságot és kényelmet kínálja utasainak. A rendszer olyan funkciókat foglal magában, mint a HDA 2 autópálya asszisztens, amely segít tartani a beállított sebességet, illetve az előttünk haladó jármű mögötti követési távolságot, továbbá a sáv középvonalában tartja az autót, akár ívmenetben is, sőt, képes önállóan előzést végrehajtani. A HDA 2 technológia 2. szintű önvezető képességekkel vértezi fel az IONIQ 6 modellt.

A navigációs alapú intelligens sebességtartó automata (NSCC) nem csupán a követési távolságot tartja az elöl haladó gépkocsi mögött, de a vezető által beállított maximális sebességet is, méghozzá a sofőrtől korábban megfigyelt vezetési stílushoz alkalmazkodva. A funkció a navigációs rendszertől kapott útinformációk alapján optimalizálja az automatizált vezetés folyamatát, és a menetsebességet szabályozva gondoskodik a kanyarodás, illetve a kereszteződéseken való áthaladás biztonságos végrehajtásáról. Mindezen túl a Hyundai villamosított Streamliner modellje alapfelszerelésként hét légzsákot kínál, köztük a vezetőülésbe integrált központi oldallégzsákot, amely még magasabbra emeli a passzív utasvédelem színvonalát.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Vadonatúj Mazda CX-80: A Mazda új, hétüléses zászlóshajója

Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva Mazda e-Skyactiv PHEV és dízel hajtásláncok, hátsókerék hangsúlyos összkerékhajtással Debütál Európában a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80, amelynek virtuális leleplezése a https://mzd.tools/VirtualReveal weboldalon tekinthető meg. A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek. Ez a modell a Mazda legtágasabb autója […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Hyundai IONIQ 5 N a sorozatgyártású elektromos szabadidőjárművek géposztályában áll rajthoz a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen

• A sorozatgyártású IONIQ 5 N alapkivitelében vesz részt a Pikes Peak-en • A Hyundai egy második, átépített IONIQ 5 N-t is bemutat május 30-án, az ADAC RAVENOL Nürburgringi 24 órás futamot megelőzően CARMEL VALLEY, Kalifornia, USA, 2024. április 9. – A Hyundai, amely ügyfelek vadonatúj generációját köszönheti az IONIQ 5 N-nek, most tovább emeli […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom