A Mazda bemutatja a továbbfejlesztett biztonsági és iInfotainment rendszerekkel frissített 2024-es Mazda3-at

  • Fejlesztések és finomítások a biztonsági és védelmi rendszerben
  • A Mazda Connect legújabb infotainment funkciói továbbfejlesztett okostelefon-funkciókkal
  • Átdolgozott színek, a Ceramic Metallic és a Zircon Sand bevezetése

A Mazda büszkén bemutatja a Mazda3 legújabb fejlesztéseit. A 2024-es Mazda3-ban testet ölt a japán kézművesség, miközben a modell számos fejlesztéssel büszkélkedik, ilyen a színválaszték megújítása, illetve a biztonsági és infotainment rendszerek frissítése, amelyek innovatív technológiát és kényelmet nyújtanak a vezetőnek.

A 2024-es Mazda3 négy újonnan fejlesztett aktív biztonsági funkciót tartalmaz, amelyek egymással együttműködve maximális biztonságot nyújtanak. Az újonnan hozzáadott Distracted Driver Alert (Figyelemelterelést Akadályozó Vészjelzés), a továbbfejlesztett éjszakai Autonomous Emergency Braking (Autonóm Vészfékezés), az Intelligent Speed Assist (Intelligens Sebességtámogató Asszisztens) további pontosítása és a Cruising & Traffic Support (Forgalomkövető Rendszer) továbbfejlesztett sebességfokozatai mind a vezető kényelmét és biztonságát szolgálják.

A 2024-es Mazda3 továbbá fontos kiberbiztonsági frissítéseket is tartalmaz a számítógépes fenyegetések elleni védelem érdekében. Ezekkel a frissítésekkel az autó mostantól biztonságosabb, mint eddig valaha.

Az emberközpontú filozófia még inkább megvalósul a belső térben eszközölt ergonómiai frissítések révén. Ezek a frissítések magukban foglalják az infotainment képernyő és szoftver továbbfejlesztését, a meglévő USB-A csatlakozók cseréjét USB-C csatlakozókra, valamint az utastér vezérlőinek kifinomult, de hatékony átrendezését a kényelem további optimalizálása érdekében. A kormánykerék vezérlőinek színe is finoman változik, az új, sötétebb árnyalat megkönnyíti a vezető számára a gombok felismerését, így az autóhoz való kapcsolódást is.

A 2024-es Mazda3 büszkélkedhet a legújabb Mazda Connect infotainment funkciókkal, mely továbbfejlesztett okostelefon-funkciókat is tartalmaz. Az Apple CarPlay és az Android Auto navigációs utasításai mostantól megjeleníthetők az head-up kijelző, ami egyedülálló a Mazdánál. Ez a funkció tovább növeli a vezetők biztonságát és kényelmét, lehetővé téve számukra, hogy a szükséges navigációs információk befogadása közben a szemüket az úton tartsák.

Mostantól elérhetőek az Apple CarPlay és az Android Auto vezeték nélküli verziói is, így telefonját minden eddiginél könnyebben összekapcsolhatja az autójával. Az frissített Mazda3 tartalmaz egy vezeték nélküli töltőpadot is[1], hogy eszköze töltőkábel nélkül is teljesen feltöltött maradjon a hosszú utazások során.

Az új, 10,25 hüvelykes központi kijelző megkönnyíti a vezetők számára a valós idejű információk befogadását, továbbá a navigációs térképnézet is kibővült a transzparens kijelzőkeretnek köszönhetően.

Az frissített navigációs rendszer most már rendelkezik egy hasznos helyeket kereső online funkcióval is, amely pontosabb, relevánsabb és hasznosabb keresési eredményeket nyújt. Az újítások magukban foglalják az off-road térképfunkció fejlesztését is, amely együttműködik egy 3D giroszkóp szenzorral, hogy pontosan kiszámítsa az autó pozícióját még olyan területeken is, ahol a GPS-jel nem elég erős.

A 2024-es Mazda3 elérhető különböző külső színváltozatokban, többek közt a frissen bevezetett Ceramic Metallic és Zircon Sand színekben. Az új modell már 10.806.900 Ft-tól megvásárolható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Még leharcolt állapotban is többet ér ez a veteránkorú Toyota Supra, mint amennyibe újonnan került

Már többször írtunk róla, hogy az 1993 és 2002 között gyártott, negyedik generációs (A80-as) Toyota Suprák manapság hihetetlen összegekért cserélnek gazdát, részben az örökzöld formaterv, a remek vezethetőség és megbízhatóság, részben pedig a Halálos iramban (Fast & Furious) c. mozifilm-franchise-ban játszott szerep miatt. Az első részben ugyanis az azóta már elhunyt Paul Walker hajtott egy […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom