A Mazda3 20. Születésnapja alkalmából

A Mazda3, mely az első három generáció során egyes régiókban Axela néven volt ismert, 2003-as bevezetése óta népszerű választás a kompakt autók kategóriájában. A Mazda3 20 éves évfordulója alkalmából tekintsük át a modell történetét.

A kezdet

1999-ben a Mazda elkezdte lecserélni a régi Familia, 323 és Protegé modellek designját, ekkor születtek meg az új hatchback és szedán modellek. Ezt az munkát Hideki Suzuki vezető formatervező irányította, és a Mazda amerikai, németországi, valamint japán tervezőközpontjainak együttműködésével valósult meg. 2001-ben Hasip Girgin terve került kiválasztásra, aki hat hónapot töltött Hirosimában a tervek finomításával, mielőtt a gyártást engedélyezték. A végleges terméket 2003-ban mutatták be a 60. IAA Cars Frankfurti Autószalonon, majd az első generációs Mazda3 egy hónappal később Japánban is megjelent. A modell hamar népszerűvé vált, mert jó felépítésű volt, megfizethető áron lehetett hozzájutni, és öröm volt vezetni.

2006-ban a Mazda a Genfi Autószalonon mutatta be a teljesítményorientált Mazda3 MPS-t (Mazda Performance Series). Az új modell egy olyan részlegesen önzáró differenciálművel és erős, 2.3-literes turbófeltöltéses motorral érkezett, amelyet a Mazda6 MPS-ben is használtak. Az autót pozitívan fogadta mind a média, mind a vásárlók.

Evolúció és innováció

A Mazda3 második generációját 2008-ban mutatták be, premierje a Los Angeles-i Autószalonon és a Bolognai Autószalonon volt. Bár továbbra is a Ford, a Mazda és a Volvo által közösen kifejlesztett “C1” architektúrát használta, élete során ez a modell további frissítéseken ment át, amelyekkel a Mazda3 kínálatába bekerült a Skyactiv technológia és a különböző teljesítményváltozatok.

A teljesítményorientált MPS modell visszatért a második generációhoz, és olyan fejlesztéseket vonultatott fel, mint az elektronikus vezérlőegység beállításai, a sebességfokozatok finomítása, a fékek és a felfüggesztés továbbfejlesztése, a dugattyúk finomhangolása, a kormányrendszer tökéletesítése és a designfejlesztések. Az MPS ismét nagy népszerűségre tett szert a média és a vásárlók körében egyaránt.

2013 közepén érkezett meg a Mazda3 harmadik generációja, a Skyactiv technológiák teljesebb készletével, és eltávolodva a közösen fejlesztett “C1” platformtól, egy újonnan kifejlesztett Mazda Skyactiv alvázra épült, amely az első generációs CX-5-tel közös. Ez a Mazda3 volt az első, amely a Kodo formatervezési nyelvet alkalmazta, és olyan újításokat vezetett be, mint a GVC (kanyarstabilitás szabályozó rendszer), illetve a Skyactiv sebességváltók és motorok.

Elköteleződve a fenntartható Zoom Zoom szemlélet és a Mazda többmegoldásos megközelítése mellett, a Mazda3 “Skyactiv-CNG” koncepciójának alapját a harmadik generációs Mazda3 képezte, amely sűrített földgázzal működik, és a Skyactiv-G motor sokoldalúságát példázza. A Toyota Hybrid Synergy Drive rendszerével közös technológiát alkalmazó “Skyacitv-Hybrid” hajtásláncot szintén gyártották és a japán vásárlóknak értékesítették, ami jól mutatja a Mazda elkötelezettségét modellkínálatának elektrifikációja iránt.

A Kai koncepcióautót formatervezési alapként használva, a Mazda3 negyedik, jelenlegi generációja 2018 novemberében mutatkozott be a Los Angeles-i Autószalonon, és a Mazda első olyan járműve volt, amely a “prémium felé vezető út” ambícióját képviselte. Ez a generáció volt az első Mazda3, amely vizuálisan is alapvetően megkülönböztette a hatchback és a szedán változatot. A feltűnő formaterv számos iparági díjat nyert – köztük a 2020 World Car Design of the Year díjat -, akárcsak az újonnan bevezetett Skyactiv-X gyertya által vezérelt kompressziós gyújtású benzinmotor (most e-Skyactiv X), amely az új 24 voltos mild-hibrid rendszerrel kombinálva a dízel és benzines teljesítményjellemzők ideális kombinációját kínálja.

A Mazda3 negyedik generációja több nagyszilárdságú acélt épített be a szerkezetébe, amivel a nemzetközi hatósági teszteken során kiváló biztonsági eredményeket produkált. Emellett bevezette a GVC Plus-t, amely a harmadik generáció GVC-rendszerének továbbfejlesztett változata.

Special edition modell a 100. évfordulóra

A Mazda Motor Corporation 2020-ban ünnepelt 100. évfordulójának alkalmából megjelent a Mazda3 special edition modellje. A különleges kiadás a csúcsfelszereltségre épült, és olyan designelemeket tartalmaz, amelyeket a Mazda első személyautója, az R360 Coupe inspirált. A Snowflake White gyöngyházfényű fényezéssel, a pazar burgundi árnyalatú belső térrel és az évfordulót ünneplő emblémával, ez a limitált szériás modell valóban kiemelkedett a tömegből.

Hatása a Mazdára

Bevezetése óta a Mazda3 jelentős szerepet játszott a Mazda márka imázsának kialakításában, és a világszerte több mint 6 millió darabos eladással a Mazda egyik legkelendőbb modellje lett.

Most, hogy a Mazda3 a 20. születésnapját ünnepli, izgalmas látni, hogy mit tartogat a jövő a számára. Ikonikus modellünk a biztonság, a formatervezés, az innováció és a vezetői élmény iránti elkötelezettségünk bizonyítéka. Éljen a Mazda3 következő 20 éve!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom