Aprilia történelmi pillanat, Bagnaia megsérült Spanyolországban

A Katalán Nagydíj óriási kalamajkával kezdődött: a mezőny végén öt versenyző akadt össze, de ami még inkább vérfagyasztó jelenet volt, az hogy Francesco Bagnaia is hibázott az élen, majd átmentek a lábán. Az első kanyaros balesetet Enea Bastianini okozta, aki vitte magával Johann Zarcót, Marco Bezzecchit, Alex Marquezt és Fabio Di Giannantoniót is.

A piros zászló egyértelmű volt, Bagnaiát pedig elvitték az orvosi központba kivizsgálásra. A legfontosabb információ az volt, hogy Bagnaia magánál van, viszont lábra állni nem tudott. Az újraindításnál 23 kört tettek meg a versenyzők és egyedül a két gyári Ducati nem volt ott a rajtrácson. Maverick Vinales, Jorge Martin, Aleix Espargaro, Miguel Oliveira, Johann Zarco, Jack Miller és Alex Marquez volt a top 7 sorrendje.

Brad Binder kezdte meg a felkapaszkodást a többiekre, a harmadik körben már Zarcót üldözte az ötödik helyért. Martin nem tudta tartani az Apriliák tempóját, 2 körön belül Aleix Espargaro és Oliveira is elment mellette. Három Aprilia került az első három pozícióba, őket két Ducati (Martin, Zarco), egy KTM (Jack Miller) és Alex Marquez követte.

Nagyjából féltávnál Martin egyet előre tudott lépni, Oliveirát utasította maga mögé, a két Aprilia viszont tartotta magát az élen. Köztük némileg csökkent a különbség, és a futam végére úgy tűnt, hogy lehet még csata kettejük között. Martin tartotta a harmadik helyet Oliveira, Zarco, Alex Marquez és Fabio Quartararo előtt.

Oliveira még egy pozíciót veszített Martinnal szemben, de még így is ott volt a top 5-ben. Espargaro elment Vinales mellett, kicsit kiterelve csapattársát, de még a sportszerűség keretein belül. Az Aprilia bejött 1-2-ben, mellettük Martin ünnepelhetett a dobogón. A top 10-ben Zarco, Oliveira, Alex Marquez, Fabio Quartararo, Miller, Di Giannantonio és Alex Fernandez végzett.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom