Bezzecchi első győzelmét aratta, Bagnaia hibázott

A versenyzőknek nem volt egyszerű dolguk, ugyanis esős körülmények között rajtolt el a mezőny az Argentin Nagydíjon. Marco Bezzecchi jött el a legjobban a startnál, mögötte Alex Marquez, Fracesco Bagnaia, Franco Mobidelli és Johann Zarco motorozott. Brad Binder, a tegnapi sprintfutam győztese dobta el a motort.

Fabio Quartararo visszaesett a mezőny végére, mivel Nakagami jött be mellé nagyon agresszívan, így a Yamaha versenyzője kisodródott a pályáról. Kicsit hátrébb Johann Zarco elveszítette az ötödik pozíciót, és Fabio Di Giannantonio, Alex Rins, majd Jack Miller is elmentek mellette.

Nem az Apriliák versenyének nézett ki ez az első szakaszban, ugyanis Aleix Espargaro a 10., míg Maverick Vinales a 12. helyen motorozott. A 7. körben már 1,8 másodperces előnye volt Marco Bezzecchinek, aki folyamatosan szép csendben építgette előnyét a másik két ducatissal és Morbidellivel szemben.

Féltávnál az ötödik helyért zajlott leginkább a csata Alex Rins, Johann Zarco és Fabio Di Giannantonio között. Utóbbi versenyző kezdett egy kicsit elfogyni, így Jack Miller tudott bejönni elé 8.-nak a KTM-mel. Az élen a helyzet változatlan volt, Bezzecchi vezetett Alex Marquez, Francesco Bagnaia és Franco Morbidelli előtt.

Az elejében történt egy helycsere, Bagnaia fogta meg Alex Marquezt, ráadásul Morbidelli is közeledett a spanyolra. Bezzecchi óriási előnnyel, 5,7 mp-el vezetett a három versenyző előtt. A 18. körben jött a dráma: Bagnaia elesett és visszakerült a 16. helyre a mezőny végére. Morbidelli megörökölte a dobogó legalsó fokát, viszont Johann Zarco közeledett a kettősre.

Bagnaia úgy tűnt sima dobogót hoz, de végül hibázott, és elveszítette a világbajnoki elsőségét

Három körrel a vége előtt Johann Zarco ment el Morbidelli mellett, az utolsó körökre pedig az maradt a kérdés, meg tudja-e előzni Alex Marquezt. Bezzecchi megnyerte élete első futamát, Zarco pedig óriásit hajrázva megkaparintotta a második helyet, Alex Marquez pedig a dobogó legalsó fokának örülhetett. A további sorrend a top 10-ben Morbidelli, Martin, Miller, Quartararo, Marini, Rins és Di Giannantonio lettek.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson bejelentette 30. Harley Owners Group Europai Rally részleteit

A Harley-Davidson® nagy örömmel jelentette be programtervét a híres európai Harley Owners Group (H.O.G.®) Rally 30 esemény kapcsán, amelynek most először az olaszországi Senigallia ad otthont 2024. június 6-9. között. Az éves európai H.O.G. Rally egyik fontos alapelve, hogy egy mindenki számára nyitott és ingyenes “vándor esemény” legyen, ahol a motorkerékpár-rajongók ellepik az utakat és […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A CB125R négy új színt, új színes TFT-kijelzőt és EURO5+ erőforrást kapott

• A CB125R a CB1000R-től örökölt, új, színes TFT műszeregységet kapott, amelyet egy vadonatúj kormánykapcsoló vezérel. • A CB125R az új Matt Cynos Gray, Pearl Cool White, Reef Sea Blue Metallic és Pearl Splendor Red színekben érkezik a márkakereskedésekbe • Az új, színben passzoló nagy logós grafika az egyedi látványért • A CB125R már megfelel […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató keretében tárja az AMTS 2024 közönsége elé az ADVESmoto a Brixton, a Malaguti és a NIU újdonságait

Az ADVESmoto a népszerű modellek mellett újdonságokkal is készül a 2024-es AMTS-re. A péntek délelőtt 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatón láthatja először az itthoni közönség nyilvánosan az új modelleket. A Brixton Cromwell 1200X scrambler, a Malaguti Madison125 nagyrobogó, valamint az intelligens városi közlekedés régóta várt új modelljei, a NIU RQi elektromos motorkerékpár, az XQi3 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom