Bezzecchi első győzelmét aratta, Bagnaia hibázott

A versenyzőknek nem volt egyszerű dolguk, ugyanis esős körülmények között rajtolt el a mezőny az Argentin Nagydíjon. Marco Bezzecchi jött el a legjobban a startnál, mögötte Alex Marquez, Fracesco Bagnaia, Franco Mobidelli és Johann Zarco motorozott. Brad Binder, a tegnapi sprintfutam győztese dobta el a motort.

Fabio Quartararo visszaesett a mezőny végére, mivel Nakagami jött be mellé nagyon agresszívan, így a Yamaha versenyzője kisodródott a pályáról. Kicsit hátrébb Johann Zarco elveszítette az ötödik pozíciót, és Fabio Di Giannantonio, Alex Rins, majd Jack Miller is elmentek mellette.

Nem az Apriliák versenyének nézett ki ez az első szakaszban, ugyanis Aleix Espargaro a 10., míg Maverick Vinales a 12. helyen motorozott. A 7. körben már 1,8 másodperces előnye volt Marco Bezzecchinek, aki folyamatosan szép csendben építgette előnyét a másik két ducatissal és Morbidellivel szemben.

Féltávnál az ötödik helyért zajlott leginkább a csata Alex Rins, Johann Zarco és Fabio Di Giannantonio között. Utóbbi versenyző kezdett egy kicsit elfogyni, így Jack Miller tudott bejönni elé 8.-nak a KTM-mel. Az élen a helyzet változatlan volt, Bezzecchi vezetett Alex Marquez, Francesco Bagnaia és Franco Morbidelli előtt.

Az elejében történt egy helycsere, Bagnaia fogta meg Alex Marquezt, ráadásul Morbidelli is közeledett a spanyolra. Bezzecchi óriási előnnyel, 5,7 mp-el vezetett a három versenyző előtt. A 18. körben jött a dráma: Bagnaia elesett és visszakerült a 16. helyre a mezőny végére. Morbidelli megörökölte a dobogó legalsó fokát, viszont Johann Zarco közeledett a kettősre.

Bagnaia úgy tűnt sima dobogót hoz, de végül hibázott, és elveszítette a világbajnoki elsőségét

Három körrel a vége előtt Johann Zarco ment el Morbidelli mellett, az utolsó körökre pedig az maradt a kérdés, meg tudja-e előzni Alex Marquezt. Bezzecchi megnyerte élete első futamát, Zarco pedig óriásit hajrázva megkaparintotta a második helyet, Alex Marquez pedig a dobogó legalsó fokának örülhetett. A további sorrend a top 10-ben Morbidelli, Martin, Miller, Quartararo, Marini, Rins és Di Giannantonio lettek.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Kawasaki Versys 1000 SE (2024) teszt – A zöld óriás

Új márkát köszönthetünk tesztmotoros palettánkban a Kawasaki személyében. Ráadásul nem is kis fejszébe vágtuk fejszénket, ugyanis rögtön egy “fullextrás” ezres Versys-t kaptunk egy hosszú hétvégére az Ivanics Motor jóvoltából. Kalandjainkról videót is készítettünk, melyet ide kattintva nézhettek meg:   Történelem Idestova 14 éve találkozhatunk utainkon Versys-ekkel: egy kiforrott típusról, technológiáról beszélhetünk tehát. A 650-es modell […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Eredményes hétvége után hatalmas megmérettetés vár Kecskés Bencére Portimaóban

Kecskés Bence naptára kimondottan zsúfolt az utóbbi hetekben/ hónapokban. Tanulás , edzés, kerékpározás, JuniorGp és az AAIMC mellett számos jótékonysági program tölti ki mostanában a fiatal motoros napjait. Az utóbbi időben több, a Baptista Szeretetszolgálat által szervezet eseményen részt vett, ahol hátrányos helyzetű gyermekek napjait töltötték meg minőségi programokkal. Ez idő alatt elfelejthették kicsit a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom