Bezzecchi nyert, tiszta Ducati dobogó az 1000. hétvégén

Bagnaia kicsit beragadt a rajtnál, Marc Marquez, Jack Miller és Luca Marini is lerajtolta a bajnoki címvédőt. Brad Binder jól startolt, de az első körben kitessékelték a pálya szélére, így visszaesett a 18. pozícióba. Miller próbálkozott Marc Marquez előzésével az első körben, ráadásul a harmadik helyen már ott volt Bagnaia is, így izgalmas harcra volt kilátás.

Maverick Vinales mutatta meg magát az ötödik körben, Bagnaiát próbálta megelőzni, de összeértek, és mindketten a kavicságyban kötöttek ki. Bagnaia dühében majdnem megütötte a spanyolt. Nem sokkal később Alex Marquez és Luca Marini is összeütköztek, Alex Marquezt pedig kis híján elütötték a többiek. Nagy szerencséje volt mindkettőjüknek.

Marco Bezzecchi előzte Marc Marquezt, akit gyakorlatilag teljesen kivezetett a pályáról, ezért később vissza is kellett adnia egy pozíciót. A 10. körben Miller vezetett Bezzecchi, Marc Marquez, Jorge Martin, Johann Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro előtt.

Bezzecchi átvette a vezetést és folyamatosan építgette előnyét. Mögötte Marquez motorzott, aki szintén egy kisebb résben haladt, a többiek viszont teljesen együtt voltak a harmadik helytől a hetedikig. Martin, Miller, Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro csatázott a dobogó legalsó fokáért.

Miller kezdett elfogyni a verseny 2/3-ához közeledve, a 18. körben már csak a 7. helyen haladt és csapattársa Binder is támadni készült ellene. A dél-afrikai versenyző pont Millert előzte, de levágta a sikánt. A visszaengedés ellenére hosszúkörös büntetést rótt ki rá a versenybíróság.

Marquez bukásával dobogót veszített el

Öt körrel a vége előtt Bezzecchi vezetett Marquez, Martin, Zarco, Fernandez, Aleix Espargaro, Jack Miller és Brad Binder előtt. Miller esése után pár körrel később Marquez bukását követhettük. A végén Bezzecchi tökéletes versenyt teljesítve nyert, Jorge Martin és Johann Zarco előtt. A francia közönség tehát hazai versenyzőt ünnepelhetett a dobogón.

A további sorrend Augusto Fernandez, Aleix Espargaro, Binder, Fabio Quartararo, Fabio Di Giannantonio, Nakagami, Morbidelli, Petrucci, Savadori és Folger volt, 13-an értek célba.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda SH125i Vetro (2024) teszt – Többszörösen zöld – Motor&Verda

A több szempontból is forradalmi megoldásokkal rendelkező Honda SH125i Vetro-val nyitottuk a Motor&Verda 2024-es teszt szezonját. A részletes beszámolóért, technikai megoldásokért és adatokért olvassatok tovább, a videós bemutatóért pedig kattintsatok az alábbi linkre!   Úttörő A címben említett “többszörösen zöld” jelző természetesen nemcsak a motor színére utal, hanem e mellett rengeteg környezetbarát, modern megoldással is […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválján, a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára. Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour nyitónapján, május 23-án zajló második élő elődöntő után eldől, hogy a 6 döntős közül ki lesz a Tankcsapda előzenekara június 29-én, a Budapest Open Road Days-en. A Műegyetem rakparton a „Légy a […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó érzésekkel készül Barcelonába

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. Bence elsődleges célja ezúttal is a pontszerzés, vagyis a TOP15-ben szeretne végezni. Az 1991-ben épült létesítmény a Formula 1 és MotoGP versenyzők számára is közkedvelt. Emiatt a pálya roppant elfoglalt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom