Bezzecchi nyert, tiszta Ducati dobogó az 1000. hétvégén

Bagnaia kicsit beragadt a rajtnál, Marc Marquez, Jack Miller és Luca Marini is lerajtolta a bajnoki címvédőt. Brad Binder jól startolt, de az első körben kitessékelték a pálya szélére, így visszaesett a 18. pozícióba. Miller próbálkozott Marc Marquez előzésével az első körben, ráadásul a harmadik helyen már ott volt Bagnaia is, így izgalmas harcra volt kilátás.

Maverick Vinales mutatta meg magát az ötödik körben, Bagnaiát próbálta megelőzni, de összeértek, és mindketten a kavicságyban kötöttek ki. Bagnaia dühében majdnem megütötte a spanyolt. Nem sokkal később Alex Marquez és Luca Marini is összeütköztek, Alex Marquezt pedig kis híján elütötték a többiek. Nagy szerencséje volt mindkettőjüknek.

Marco Bezzecchi előzte Marc Marquezt, akit gyakorlatilag teljesen kivezetett a pályáról, ezért később vissza is kellett adnia egy pozíciót. A 10. körben Miller vezetett Bezzecchi, Marc Marquez, Jorge Martin, Johann Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro előtt.

Bezzecchi átvette a vezetést és folyamatosan építgette előnyét. Mögötte Marquez motorzott, aki szintén egy kisebb résben haladt, a többiek viszont teljesen együtt voltak a harmadik helytől a hetedikig. Martin, Miller, Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro csatázott a dobogó legalsó fokáért.

Miller kezdett elfogyni a verseny 2/3-ához közeledve, a 18. körben már csak a 7. helyen haladt és csapattársa Binder is támadni készült ellene. A dél-afrikai versenyző pont Millert előzte, de levágta a sikánt. A visszaengedés ellenére hosszúkörös büntetést rótt ki rá a versenybíróság.

Marquez bukásával dobogót veszített el

Öt körrel a vége előtt Bezzecchi vezetett Marquez, Martin, Zarco, Fernandez, Aleix Espargaro, Jack Miller és Brad Binder előtt. Miller esése után pár körrel később Marquez bukását követhettük. A végén Bezzecchi tökéletes versenyt teljesítve nyert, Jorge Martin és Johann Zarco előtt. A francia közönség tehát hazai versenyzőt ünnepelhetett a dobogón.

A további sorrend Augusto Fernandez, Aleix Espargaro, Binder, Fabio Quartararo, Fabio Di Giannantonio, Nakagami, Morbidelli, Petrucci, Savadori és Folger volt, 13-an értek célba.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
Motor Motorsport

Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen. Kovács Bálint egy futamgyőzelem mellett egy második helyet szerzett, amivel jelenleg holtversenyben vezeti a pontversenyt a cseh Michal Fillaval egyetemben. A 21 éves versenyző kijelentette, kifejezetten örült a lehetőségnek, mert a szlovákiai hétvége a lehető legjobb felkészülés volt a számára az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom