Bezzecchi nyert, tiszta Ducati dobogó az 1000. hétvégén

Bagnaia kicsit beragadt a rajtnál, Marc Marquez, Jack Miller és Luca Marini is lerajtolta a bajnoki címvédőt. Brad Binder jól startolt, de az első körben kitessékelték a pálya szélére, így visszaesett a 18. pozícióba. Miller próbálkozott Marc Marquez előzésével az első körben, ráadásul a harmadik helyen már ott volt Bagnaia is, így izgalmas harcra volt kilátás.

Maverick Vinales mutatta meg magát az ötödik körben, Bagnaiát próbálta megelőzni, de összeértek, és mindketten a kavicságyban kötöttek ki. Bagnaia dühében majdnem megütötte a spanyolt. Nem sokkal később Alex Marquez és Luca Marini is összeütköztek, Alex Marquezt pedig kis híján elütötték a többiek. Nagy szerencséje volt mindkettőjüknek.

Marco Bezzecchi előzte Marc Marquezt, akit gyakorlatilag teljesen kivezetett a pályáról, ezért később vissza is kellett adnia egy pozíciót. A 10. körben Miller vezetett Bezzecchi, Marc Marquez, Jorge Martin, Johann Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro előtt.

Bezzecchi átvette a vezetést és folyamatosan építgette előnyét. Mögötte Marquez motorzott, aki szintén egy kisebb résben haladt, a többiek viszont teljesen együtt voltak a harmadik helytől a hetedikig. Martin, Miller, Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro csatázott a dobogó legalsó fokáért.

Miller kezdett elfogyni a verseny 2/3-ához közeledve, a 18. körben már csak a 7. helyen haladt és csapattársa Binder is támadni készült ellene. A dél-afrikai versenyző pont Millert előzte, de levágta a sikánt. A visszaengedés ellenére hosszúkörös büntetést rótt ki rá a versenybíróság.

Marquez bukásával dobogót veszített el

Öt körrel a vége előtt Bezzecchi vezetett Marquez, Martin, Zarco, Fernandez, Aleix Espargaro, Jack Miller és Brad Binder előtt. Miller esése után pár körrel később Marquez bukását követhettük. A végén Bezzecchi tökéletes versenyt teljesítve nyert, Jorge Martin és Johann Zarco előtt. A francia közönség tehát hazai versenyzőt ünnepelhetett a dobogón.

A további sorrend Augusto Fernandez, Aleix Espargaro, Binder, Fabio Quartararo, Fabio Di Giannantonio, Nakagami, Morbidelli, Petrucci, Savadori és Folger volt, 13-an értek célba.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson Budapest bemutatja: Budapest Open Road Days 2024

A legendás alsóörsi Open Road Fest örököseként 2024. június 27-29. között a főváros egyik ikonikus helyszínére érkezik az Open Road Days fesztivál – a Harley-Davidson Budapest szervezésében. A jó hír a leggyorsabbaknak, hogy a motorosok Mikulása meg is hozta a Super Early Bird bérleteket, amelyeket december 6. és 24. között vásárolhatnak meg korlátozott számban a […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Honda elektromos motorkerékpárokkal kapcsolatos üzleti tervei

A Honda idén három új EB (ti. elektromos kerékpár) értékesítését indította el, ezek közül a Honda Cub e: Kínában, az EM1 e: elektromos moped pedig Japánban és Európában kezdte meg pályafutását. Ugyancsak új, világszerte forgalmazott modellként lép majd színre a – 2023-as JAPAN MOBILITY SHOW bemutatott – SC e: Concept tanulmánymodell sorozatgyártású változata, melyet további […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800DE – A sorkettes V-Strom paradoxon

A 2023-as szezonunk utolsó tesztalanya egyben az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Suzuki V-Strom 800DE volt. A teszt hét során viszont társat is kapott a nyolcszázas a V-Strom 1050DE, azaz a nagy testvér személyében. Ha egy összehasonlításra volnátok inkább kíváncsiak e kettő modell között, akkor kattintsatok az alábbi videóra! Amennyiben pedig csak a nyolcszázas […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom