Bezzecchi nyert, tiszta Ducati dobogó az 1000. hétvégén

Bagnaia kicsit beragadt a rajtnál, Marc Marquez, Jack Miller és Luca Marini is lerajtolta a bajnoki címvédőt. Brad Binder jól startolt, de az első körben kitessékelték a pálya szélére, így visszaesett a 18. pozícióba. Miller próbálkozott Marc Marquez előzésével az első körben, ráadásul a harmadik helyen már ott volt Bagnaia is, így izgalmas harcra volt kilátás.

Maverick Vinales mutatta meg magát az ötödik körben, Bagnaiát próbálta megelőzni, de összeértek, és mindketten a kavicságyban kötöttek ki. Bagnaia dühében majdnem megütötte a spanyolt. Nem sokkal később Alex Marquez és Luca Marini is összeütköztek, Alex Marquezt pedig kis híján elütötték a többiek. Nagy szerencséje volt mindkettőjüknek.

Marco Bezzecchi előzte Marc Marquezt, akit gyakorlatilag teljesen kivezetett a pályáról, ezért később vissza is kellett adnia egy pozíciót. A 10. körben Miller vezetett Bezzecchi, Marc Marquez, Jorge Martin, Johann Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro előtt.

Bezzecchi átvette a vezetést és folyamatosan építgette előnyét. Mögötte Marquez motorzott, aki szintén egy kisebb résben haladt, a többiek viszont teljesen együtt voltak a harmadik helytől a hetedikig. Martin, Miller, Zarco, Augusto Fernandez és Aleix Espargaro csatázott a dobogó legalsó fokáért.

Miller kezdett elfogyni a verseny 2/3-ához közeledve, a 18. körben már csak a 7. helyen haladt és csapattársa Binder is támadni készült ellene. A dél-afrikai versenyző pont Millert előzte, de levágta a sikánt. A visszaengedés ellenére hosszúkörös büntetést rótt ki rá a versenybíróság.

Marquez bukásával dobogót veszített el

Öt körrel a vége előtt Bezzecchi vezetett Marquez, Martin, Zarco, Fernandez, Aleix Espargaro, Jack Miller és Brad Binder előtt. Miller esése után pár körrel később Marquez bukását követhettük. A végén Bezzecchi tökéletes versenyt teljesítve nyert, Jorge Martin és Johann Zarco előtt. A francia közönség tehát hazai versenyzőt ünnepelhetett a dobogón.

A további sorrend Augusto Fernandez, Aleix Espargaro, Binder, Fabio Quartararo, Fabio Di Giannantonio, Nakagami, Morbidelli, Petrucci, Savadori és Folger volt, 13-an értek célba.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom