BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia

Eldőlt a BMW Motorrad International GS Trophy 2024 helyszíne: ezúttal Namíbiában kerül sor az off-road kalandra. Miután a világ minden kontinensén megrendezésre került már, az International GS Trophy 2024-ben visszatér oda, ahol 2008-ban minden kezdődött: Afrikába.

Namíbia lenyűgöző látványosságai közé tartoznak a csodálatos tájak, valamint az egyedülálló növény- és állatvilág. Egy forró napot követően mélyvörös naplementével kezdődik az éjszaka, amikor a látványos, csillagos égbolt ragyog az Atlanti-óceán partján fekvő délnyugat-afrikai paradicsom felett. Egy szó, mint száz, a lenyűgöző Namíbiába tett utazás sok szempontból teljesen egyedülálló élmény lesz – jól megfűszerezve egy adag SpiritOfGS-sel.

Nemzeti kvalifikációs fordulók és az első nemzetközi selejtező egy nemzetközi csapat számára. Ez utóbbi a 2023-as BMW Motorrad Days-en kerül megrendezésre.

A BMW Motorrad International GS Trophy 2024 hivatalos rajtjáig azonban még van egy kis idő. Addig is a nemzeti selejtezők ízelítőt adnak abból, hogy mi vár ránk. Világszerte 15 nemzeti kvalifikációs verseny és egy nemzetközi kvalifikációs forduló lesz, amelyeken a gyakorlott enduró-specialisták megmutathatják képességeiket.

A BMW Motorrad International GS Trophy 2024 kvalifikációs fordulóinak megrendezése a következő országokban és régiókban került megerősítésre:

Brazília

Benelux államok

Kína

Németország

Franciaország

Olaszország

India

Japán

Latin-Amerika: Chile, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Kolumbia, Panama, Paraguay, Peru

Mexikó

Közel-Kelet: Egyesült Arab Emírségek (Abu Dhabi, Dubai), Bahrein, Jordánia, Kuvait, Libanon, Omán, Pakisztán, Katar, Szaúd-Arábia

Dél-afrikai Köztársaság

Dél-Korea

Egyesült Királyság

USA

Azoknak, akik nem látják hazájukat az országos vagy regionális selejtezők listáján, nincs okuk kétségbeesni: a 2023. július 7-9. között Berlinben megrendezésre kerülő BMW Motorrad Days keretében a BMW Motorrad 2023. július 6-8. között első alkalommal indít nemzetközi kvalifikációs futamot, hogy még több lelkes enduró versenyzőnek biztosítson megmérettetési lehetőséget az International GS Trophy 2024-es futamán, az úgynevezett Nemzetközi csapatban. A jelentkezési oldalra vezető link 2023 márciusától lesz elérhető a gstrophy.com oldalon.

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia.

Zord sziklák, mély hasadékok, hömpölygő folyók és egy gyönyörű mediterrán tengerpart szolgáltatta a kihívást jelentő terepet a BMW Motorrad International GS Trophy számára 2022. szeptember 4-10. között Albániában, komoly kihívást jelentve az összesen 57 résztvevő számára.

Namíbia egészen más körülményekkel várja majd a GS-versenyzőket, ahogy azt Dr. Ralf Rodepeter, a BMW Motorrad márkamenedzsmentjének vezetője elmondta: „Tunézia, Dél-Afrika, Patagónia, Kanada, Thaiföld, Mongólia, Új-Zéland és legutóbb Albánia után a BMW Motorrad ismét tökéletes GS-terep után kutatott – és a gyönyörű Namíbiában meg is találta. A kihívásokkal teli útvonalon, csodálatos tájakon, lenyűgöző növény- és állatvilágon átvezető off-road kilométerek ismét izgalmas GS Trophy-t garantálnak.

Néhány szó Namíbiáról:

Namíbia az Atlanti-óceán partján fekszik, délen és délkeleten Dél-Afrikával, keleten Botswanával, északon Angolával határos. Az állam 1990 óta félelnöki köztársaság, és stabil politikai viszonyok jellemzik. Az igen ritkán lakott országban az átlagosan 1700 méteres tengerszint feletti magasságú szárazföldi felföld a két sivatag, a keleti Kalahári és a nyugati Namib között húzódik – ez utóbbit a világ legősibb sivatagjának tartják. A mintegy 300 000 lakosú főváros, Windhoek környékén a környező hegyek 2000 méternél is magasabbra emelkednek.

Namíbia éghajlata szubtrópusi kontinentális, túlnyomórészt forró és száraz. Az ország egyes régiói között azonban jelentős különbségek vannak. A Namib és a Kalahári sivatagok területein jellemzően ritkán esik az eső, míg az Atlanti-óceán partvidékén egész évben erős meleg szél fúj. A nyári hónapokban, decemberben és januárban a hőmérséklet akár 30 Celsius-fokig is emelkedhet, és még a téli hónapokban, júliusban és augusztusban is 25 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Télen fagyra, sőt néha havazásra is lehet számítani a belső hegyvidéken.

Namíbia számos nemzeti parkkal, vadasparkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik, amelyek közül néhány az UNESCO Világörökség része, köztük a Sossusvlei Nemzeti Park, amelynek narancssárga homokja több mint ötmillió éves. A nemzeti parkok közé tartozik a Skeleton Coast, a Namib-Naukluft Nemzeti Park és az Etosha Nemzeti Park. Ezenkívül a Namib-sivatag és az Atlanti-óceán közötti régió az egyik olyan terület, ahol a világon a legjobb éghajlati viszonyok uralkodnak az asztronómiai megfigyelésekhez. Itt a lelkes csillagászok a különlegesen tiszta éjszakákon a csillagos égbolt megfigyelésének szentelik figyelmüket a kifejezetten erre a célra épített „asztrotáborokban”.

Namíbiában az autók az út bal oldalán közlekednek, a jól kiépített namíbiai úthálózat összesen mintegy 45 000 km hosszú. Azonban csak a főutak, néhány főútvonal és a főbb belvárosi utak aszfaltozottak, míg az úthálózat mintegy 80 százalékát kavicsos alappal rendelkező földutak teszik ki – ideális terep tehát a BMW Motorrad International GS Trophy 2024 számára..

Főváros: Windhoek

Népesség: ~ 2,3 millió

Terület: 824 116 km²

Pénznem: Namíbiai dollár (NAD)

Beszélt nyelvek: Angol (hivatalos nyelv), valamint afrikaans,

német és számos egyéb

Néhány szó a BMW Motorrad International GS Trophy-ról.

A BMW Motorrad International GS Trophy egy olyan esemény, amely a legendás BMW Motorrad GS modellek szellemiségét ünnepli. Magába foglal mindent, amit a BMW GS képvisel: a motorozás élményét, a kalandot és a kihívásokat. A BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia a kilencedik alkalom a sorozatban. A korábbi futamokat 2022-ben Délkelet-Európában (Albánia), 2020-ban Óceániában (Új-Zéland), 2018-ban Közép-Ázsiában (Mongólia), 2016-ban Délkelet-Ázsiában (Thaiföld), 2014-ben Észak-Amerikában (Kanada), 2012-ben Dél-Amerikában (Chile, Argentína), 2010-ben Dél-Afrikában (Dél-Afrika, Szváziföld, Mozambik) és 2008-ban Észak-Afrikában (Tunézia) rendezték meg. A mostani versenyen 22 csapat vesz részt a világ minden tájáról, összesen 60 versenyzővel. A többi résztvevő a GS Trophy rendezői, a média képviselői, orvosok, szponzorok, valamint egy fotó- és filmes stáb munkatársai közül kerül ki.

A BMW Motorrad International GS Trophy nem verseny, inkább egy olyan csapatbajnokság, amelyben off-road rajongók válogatott nemzetközi képviselői mérkőzhetnek meg egymással különböző speciális teszteken. Ezek közül nem mindegyik szól kizárólag a motorozásról: az ügyesség és a csapatmunka is elengedhetetlen. Mivel a versenyzők az idő nagy részében együtt vannak, és az éjszakát is a bivakokban töltik – ez egy olyan kaland, amelyben az összetartozás érzése is erős hangsúlyt kap. A világ minden tájáról érkező emberek, kultúrák és motorosok találkoznak, és nem ritka, hogy életre szóló barátságok szövődnek.

A korábbi GS Trophy-versenyek tapasztalatai alapján a legsikeresebb csapatok végül azok, amelyek komoly felkészültségükről, kiváló csapatmunkájukról és kiemelkedő motorozási képességeikről tesznek tanúbizonyságot, miközben persze jól szórakoznak és a felemelő érzést nyújtó nemzetközi bajtársiasságot van lehetőségük átélni.

Nem maradsz le semmiről!

A BMW Motorrad a későbbi sajtóközleményekben részletesen tájékoztatást fog adni a résztvevő GS-motorokról és a kihíváshoz szükséges felszerelésekről, valamint további információkat közöl majd a résztvevő országokról és a kiválasztott csapatokról. A BMW Motorrad az esemény során többcsatornás médiaélményt kínál: az ezzel kapcsolatos részleteket a későbbiekben teszik közzé. A skála az élő közvetítésektől és a naprakész közösségi média posztoktól kezdve a rendszeres írásbeli kommunikáción át a napról-napra közzétett, professzionálisan rögzített és szerkesztett videóösszefoglalókig terjed.

További részletek az eseményről és a csapatokról az erre a célra létrehozott weboldalon találhatók: gstrophy.com.

Közvetlenül a BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia után a BMW Motorrad ismét „Follow the Trails” („Kövesd a nyomvonalat”) motoros túrákat kínál majd: az ezeken résztvevő ügyfelek a verseny nyomába eredhetnek az eredeti GS Trophy motorkerékpárokkal.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom