Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a Pramac Ducatikat pedig Jorge Martin és Franco Morbidelli vezeti jövőre.

Egy csapat azonban kimaradt. A Gresini Ducati, ahol Alex Marquez Fabio Di Giannantonióval alkot párost. Ez utóbbinak nem ment ebben az évben, így az ő helyére, testvére mellé várják Marc Marquezt. Marquez a japán hétvége előtt azt mondta, itt dönti el és be is jelenti döntését, ez azonban nem történt meg. Gigi Dall’Igna a Ducati főnökségének tagja viszont olyan nyilatkozatot tett, amely szinte egyértelművé teszi Marquez döntését.

„Marc egyike a legerősebb versenyzőknek a történelem során. Az a tény, hogy ilyen nagyon szeretne felülni egy Ducatira, csakis kellemes lehet számunkra. Eldöntötte, hogy otthagyja a Hondát egy nem gyári támogatottságú Ducatiért. Egyértelmű, hogy a motorunkat akarja. ”

„Ezt hallottam, de nincs még hivatalos bejelentés (a Gresini szerződésről). Azt hiszem, még nagyon sok mindent kell megtennie, és nem lesz egyszerű számára, ha a jelenlegi szerződéséből (a Hondával) ki akar lépni, abban az esetben, ha valóban ezt akarja” – utalt Dall’Igna arra, hogy csak a hondás szerződés lezárásán dolgozik már Marquez.

„De nekem úgy tűnik, hogy ilyen kijelentéseket tett. A mi szemszögünkből ez nagyon megnyerő dolog. A leginkább az okozhat gondot, ha felkavarja az egyensúlyt, amely most a Ducati csapatok között van. De ez a része lesz a dolognak, és nekünk lesz a feladatunk, hogy jól kezeljük a helyzetet.”

Az biztos, hogy Marquez egy korábbi Ducatin is versenyképes lesz, futamgyőzelmekért harcol majd. Igazából most is ez a helyzet kezd kialakulni Martinnal kapcsolatban: 2023-ban is nagy esély van rá, hogy ne gyári versenyző nyerje az egyéni bajnoki címet. Ha Marc Marquez felül egy Ducatira, nem akarjuk Crutchlowt idézni, de akkor a többieknek lehet annyi.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

PitbikeOn Sajtótájékoztató | Tréningek, Pitom értékesítés, Pitbike Szervíz

A pitbike-ok népszerűsége Magyarországon folyamatosan nő, és ez a trend nemcsak a motorosok számának növekedésében, hanem egy alakuló közösségben is megmutatkozik. Ennek hátterében több tényező is áll. Egyrészt a téli időszakban is lehetőség van motorozásra, ami sokak számára vonzó lehetőség a hagyományos motorozási szezonon kívül is. ásrészt a pitbike-ok költséghatékonyan kínálnak egy kivételes élményt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom