Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a Pramac Ducatikat pedig Jorge Martin és Franco Morbidelli vezeti jövőre.

Egy csapat azonban kimaradt. A Gresini Ducati, ahol Alex Marquez Fabio Di Giannantonióval alkot párost. Ez utóbbinak nem ment ebben az évben, így az ő helyére, testvére mellé várják Marc Marquezt. Marquez a japán hétvége előtt azt mondta, itt dönti el és be is jelenti döntését, ez azonban nem történt meg. Gigi Dall’Igna a Ducati főnökségének tagja viszont olyan nyilatkozatot tett, amely szinte egyértelművé teszi Marquez döntését.

„Marc egyike a legerősebb versenyzőknek a történelem során. Az a tény, hogy ilyen nagyon szeretne felülni egy Ducatira, csakis kellemes lehet számunkra. Eldöntötte, hogy otthagyja a Hondát egy nem gyári támogatottságú Ducatiért. Egyértelmű, hogy a motorunkat akarja. ”

„Ezt hallottam, de nincs még hivatalos bejelentés (a Gresini szerződésről). Azt hiszem, még nagyon sok mindent kell megtennie, és nem lesz egyszerű számára, ha a jelenlegi szerződéséből (a Hondával) ki akar lépni, abban az esetben, ha valóban ezt akarja” – utalt Dall’Igna arra, hogy csak a hondás szerződés lezárásán dolgozik már Marquez.

„De nekem úgy tűnik, hogy ilyen kijelentéseket tett. A mi szemszögünkből ez nagyon megnyerő dolog. A leginkább az okozhat gondot, ha felkavarja az egyensúlyt, amely most a Ducati csapatok között van. De ez a része lesz a dolognak, és nekünk lesz a feladatunk, hogy jól kezeljük a helyzetet.”

Az biztos, hogy Marquez egy korábbi Ducatin is versenyképes lesz, futamgyőzelmekért harcol majd. Igazából most is ez a helyzet kezd kialakulni Martinnal kapcsolatban: 2023-ban is nagy esély van rá, hogy ne gyári versenyző nyerje az egyéni bajnoki címet. Ha Marc Marquez felül egy Ducatira, nem akarjuk Crutchlowt idézni, de akkor a többieknek lehet annyi.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Kawasaki Versys 1000 SE (2024) teszt – A zöld óriás

Új márkát köszönthetünk tesztmotoros palettánkban a Kawasaki személyében. Ráadásul nem is kis fejszébe vágtuk fejszénket, ugyanis rögtön egy “fullextrás” ezres Versys-t kaptunk egy hosszú hétvégére az Ivanics Motor jóvoltából. Kalandjainkról videót is készítettünk, melyet ide kattintva nézhettek meg:   Történelem Idestova 14 éve találkozhatunk utainkon Versys-ekkel: egy kiforrott típusról, technológiáról beszélhetünk tehát. A 650-es modell […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Eredményes hétvége után hatalmas megmérettetés vár Kecskés Bencére Portimaóban

Kecskés Bence naptára kimondottan zsúfolt az utóbbi hetekben/ hónapokban. Tanulás , edzés, kerékpározás, JuniorGp és az AAIMC mellett számos jótékonysági program tölti ki mostanában a fiatal motoros napjait. Az utóbbi időben több, a Baptista Szeretetszolgálat által szervezet eseményen részt vett, ahol hátrányos helyzetű gyermekek napjait töltötték meg minőségi programokkal. Ez idő alatt elfelejthették kicsit a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom