Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a Pramac Ducatikat pedig Jorge Martin és Franco Morbidelli vezeti jövőre.

Egy csapat azonban kimaradt. A Gresini Ducati, ahol Alex Marquez Fabio Di Giannantonióval alkot párost. Ez utóbbinak nem ment ebben az évben, így az ő helyére, testvére mellé várják Marc Marquezt. Marquez a japán hétvége előtt azt mondta, itt dönti el és be is jelenti döntését, ez azonban nem történt meg. Gigi Dall’Igna a Ducati főnökségének tagja viszont olyan nyilatkozatot tett, amely szinte egyértelművé teszi Marquez döntését.

„Marc egyike a legerősebb versenyzőknek a történelem során. Az a tény, hogy ilyen nagyon szeretne felülni egy Ducatira, csakis kellemes lehet számunkra. Eldöntötte, hogy otthagyja a Hondát egy nem gyári támogatottságú Ducatiért. Egyértelmű, hogy a motorunkat akarja. ”

„Ezt hallottam, de nincs még hivatalos bejelentés (a Gresini szerződésről). Azt hiszem, még nagyon sok mindent kell megtennie, és nem lesz egyszerű számára, ha a jelenlegi szerződéséből (a Hondával) ki akar lépni, abban az esetben, ha valóban ezt akarja” – utalt Dall’Igna arra, hogy csak a hondás szerződés lezárásán dolgozik már Marquez.

„De nekem úgy tűnik, hogy ilyen kijelentéseket tett. A mi szemszögünkből ez nagyon megnyerő dolog. A leginkább az okozhat gondot, ha felkavarja az egyensúlyt, amely most a Ducati csapatok között van. De ez a része lesz a dolognak, és nekünk lesz a feladatunk, hogy jól kezeljük a helyzetet.”

Az biztos, hogy Marquez egy korábbi Ducatin is versenyképes lesz, futamgyőzelmekért harcol majd. Igazából most is ez a helyzet kezd kialakulni Martinnal kapcsolatban: 2023-ban is nagy esély van rá, hogy ne gyári versenyző nyerje az egyéni bajnoki címet. Ha Marc Marquez felül egy Ducatira, nem akarjuk Crutchlowt idézni, de akkor a többieknek lehet annyi.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom