Di Giannantonio első futamát nyerte, Bagnaia 2., Martin 10.

Jorge Martin borzasztóan rosszul rajtolt, Francesco Bagnaia pedig elsőként fordult az első kanyarban. Bagnaiát Luca Marini, Fabio Di Giannantonio, Alex Marquez, Marc Marquez, Brad Binder, Johann Zarco és nyolcadikként Martin követte. Martin a 3-4. körben kezdett magához térni, és elkezdte ledolgozni a hátrányát az élmezőnyhöz képest.

Bagnaia mögött Marini esett hátra, a két Gresini Ducati és Binder is elmentek mellette. Martin hatodikként haladt, de nem nyugodhatott meg, mert a nyomában ott volt Marc Marquez és Maverich Vinales is. Martin és Marini között kialakult egy másfél másodperces különbség, és Martin nem tudott előrébb jönni.

Martinnak nem volt meg a tempója, és féltávnál láthatóan feltartotta a mögötte érkező Vinalest, Marc Marquezt és Zarcót. Martin két pozíciót is veszített, és jött mögötte Fabio Quartararo is. A Yamaha francia versenyzője után Jack Miller is elment Martin mellett, aki teljesen elveszítette a tempót.

Az élen Bagnaia és Di Giannantonio mentek, mögöttük pedig már nagyjából 3 másodpercre volt a harmadik helyért küzdő csoport (Binder, Alex Marquez, Marini és Vinales). Közülük Vinales tűnt a leggyorsabbnak.

Di Giannantonio elment Bagnaia mellett, a célegyenesben pedig Bagnaia hibázott, de motoron tudott maradni. Folytatta a versenyt másodikként és ott is ért be. Marini lett a harmadik, Vinales, Binder, Alex Marquez, Quartararo, Bastianini, Miller és Martin zárta a top 10-et. 21 pont a különbség Bagnaia és Martin között az utolsó futamra.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom