Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

Mindkét problémára megoldást kínálhat, hogy a spanyolországi Toledóban működő Országos Végtagbénulási Kórházban elkezdték használni azt a díjnyertes simracing-szimulátort, amit közös munkájával alkotott meg a Ford Spain, a Fundación ONCE, a Team Fordzilla és a Hi-Speed Simulators.

A szimulált autókat ugyanazokkal a technológiákkal lehet irányítani, amelyeket a Ford Adapta is használ (ez egy spanyolországi program a fogyatékkal élő emberek járműveinek átalakítására), így a rendszer nemcsak abban segít, hogy a betegek a virtuális utazásokon keresztül magabiztosabban térjenek vissza az autózáshoz, hanem abban is, megtanulják a módosított kezelőszervek használatát.

Ilyen például a módosított kormánykerék, amivel pedálok nélkül lehet gyorsítani és fékezni. Ez a megoldás igencsak szokatlan a legtöbb vezető számára, de ha a biztonságos virtuális térben megszokják a működését, azzal olyan magabiztosságra tehetnek szert, ami majd a való világban is segít újra a volán mögé ülni.

A szimulátor mostantól az Országos Végtagbénulási Kórház állandó rehabilitációs eszköze lesz, amellyel a gerincsérülést szenvedett emberek fizikailag és mentálisan is felkészülhetnek arra, hogy újra autózzanak.

Mustang Mach-E Ford Adapta

Az év elején a Ford Spain elnök-vezérigazgatója, Jesús Alonso a toledói kórházban mutatta be a Mustang Mach-E Adapta modellt, vagyis a Ford első olyan elektromos autóját, amit kifejezetten a mozgáskorlátozottak számára terveztek. Ugyanezen az eseményen próbálhatták ki a betegek először a Ford Adapta szimulátort is, amelynek használatát a Team Fordzilla egyik sztárja, José Iglesisas mutatta be, bevezetve az érdeklődőket a virtuális autózás és a simracing világába. A szimulátor ugyanolyan kezelőszervekkel használható, mint a módosított Mustang Mach-E, sőt a szimulátor képernyőjén megjelenő műszerfal is megegyezik az autó valódi kijelzőivel, hogy az emberek a lehető legkisebb zökkenővel ülhessenek majd át a virtuális járműből a valódi autóba.

Országos Végtagbénulási Kórház

A Végtagbénulási Kórházat 1974-ben nyitották meg Toledóban, hogy országos referencia-központként működjön a gerincvelő-sérülésekkel kapcsolatos szakellátás, kutatás és továbbképzés területén. A kezelések mellett a kórház számos olyan kezdeményezésen és projekten is dolgozik, amelyek célja, hogy a fogyatékkal élő emberek teljes egészében visszailleszkedjenek a megszokott életükbe – legyen szó akár a sportról, a közösségi életről, a munkahelyről vagy a családról.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom