Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

Mindkét problémára megoldást kínálhat, hogy a spanyolországi Toledóban működő Országos Végtagbénulási Kórházban elkezdték használni azt a díjnyertes simracing-szimulátort, amit közös munkájával alkotott meg a Ford Spain, a Fundación ONCE, a Team Fordzilla és a Hi-Speed Simulators.

A szimulált autókat ugyanazokkal a technológiákkal lehet irányítani, amelyeket a Ford Adapta is használ (ez egy spanyolországi program a fogyatékkal élő emberek járműveinek átalakítására), így a rendszer nemcsak abban segít, hogy a betegek a virtuális utazásokon keresztül magabiztosabban térjenek vissza az autózáshoz, hanem abban is, megtanulják a módosított kezelőszervek használatát.

Ilyen például a módosított kormánykerék, amivel pedálok nélkül lehet gyorsítani és fékezni. Ez a megoldás igencsak szokatlan a legtöbb vezető számára, de ha a biztonságos virtuális térben megszokják a működését, azzal olyan magabiztosságra tehetnek szert, ami majd a való világban is segít újra a volán mögé ülni.

A szimulátor mostantól az Országos Végtagbénulási Kórház állandó rehabilitációs eszköze lesz, amellyel a gerincsérülést szenvedett emberek fizikailag és mentálisan is felkészülhetnek arra, hogy újra autózzanak.

Mustang Mach-E Ford Adapta

Az év elején a Ford Spain elnök-vezérigazgatója, Jesús Alonso a toledói kórházban mutatta be a Mustang Mach-E Adapta modellt, vagyis a Ford első olyan elektromos autóját, amit kifejezetten a mozgáskorlátozottak számára terveztek. Ugyanezen az eseményen próbálhatták ki a betegek először a Ford Adapta szimulátort is, amelynek használatát a Team Fordzilla egyik sztárja, José Iglesisas mutatta be, bevezetve az érdeklődőket a virtuális autózás és a simracing világába. A szimulátor ugyanolyan kezelőszervekkel használható, mint a módosított Mustang Mach-E, sőt a szimulátor képernyőjén megjelenő műszerfal is megegyezik az autó valódi kijelzőivel, hogy az emberek a lehető legkisebb zökkenővel ülhessenek majd át a virtuális járműből a valódi autóba.

Országos Végtagbénulási Kórház

A Végtagbénulási Kórházat 1974-ben nyitották meg Toledóban, hogy országos referencia-központként működjön a gerincvelő-sérülésekkel kapcsolatos szakellátás, kutatás és továbbképzés területén. A kezelések mellett a kórház számos olyan kezdeményezésen és projekten is dolgozik, amelyek célja, hogy a fogyatékkal élő emberek teljes egészében visszailleszkedjenek a megszokott életükbe – legyen szó akár a sportról, a közösségi életről, a munkahelyről vagy a családról.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom