Elektromos teherkerékpár a Toyota legújabb dobása

Az elektromos mobilitás és áruszállítás egyre nagyobb szerepet kap a közlekedésben, így szépen lassan a nagyobb autógyártók is ráállnak erre a vonalra. A Toyota például most egy elektromos teherkerékpárral bővítette a palettáját.

A Toyota egyre komolyabban veszi az elektromos átállást, ami természetesen drasztikus változásokat eredményez a márka életében is. Ez a változás az oka annak is, hogy nemrég a márka első embere, Akio Toyoda is lemondott a pozíciójáról.

Valamilyen szinten érthető is, hogy a japán vezér nem tudott azonosulni az új vonallal, melynek az egyik első fecskéje nem egy átlagos villanyos autó, de még csak nem is négykerekű járgány.

Arról van szó, hogy a Toyota a francia képviseletének palettáján egy elektromos teherkerékpárt helyezett el, mely száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával. De ha ez nem lenne elég, a gyári közlemény szerint még egy utánfutó is könnyedén a bringa után köthető.

A nagy súly miatt természetesen komoly mértékben segít a hajtásban az az elektromos rendszer, mely a 250W névleges teljesítményű Yamaha villanymotor és az 500 Wh kapacitású akkumulátor együtteséből áll. Ezzel a kerékpár nagyjából 100 kilométeren keresztül képes minimális emberi erővel mozogni, utána viszont komoly izommunkának számít a csomagok kiszállítása.

A rakodást segítendő a kitámasztót a kerékpár közepén, közvetlenül a teherhordó doboz alatt helyezték el, így álló helyzetben biztos nem billen el semerre a kétkerekű még a legnagyobb terhelés mellett sem.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom