Elektromos teherkerékpár a Toyota legújabb dobása

Az elektromos mobilitás és áruszállítás egyre nagyobb szerepet kap a közlekedésben, így szépen lassan a nagyobb autógyártók is ráállnak erre a vonalra. A Toyota például most egy elektromos teherkerékpárral bővítette a palettáját.

A Toyota egyre komolyabban veszi az elektromos átállást, ami természetesen drasztikus változásokat eredményez a márka életében is. Ez a változás az oka annak is, hogy nemrég a márka első embere, Akio Toyoda is lemondott a pozíciójáról.

Valamilyen szinten érthető is, hogy a japán vezér nem tudott azonosulni az új vonallal, melynek az egyik első fecskéje nem egy átlagos villanyos autó, de még csak nem is négykerekű járgány.

Arról van szó, hogy a Toyota a francia képviseletének palettáján egy elektromos teherkerékpárt helyezett el, mely száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával. De ha ez nem lenne elég, a gyári közlemény szerint még egy utánfutó is könnyedén a bringa után köthető.

A nagy súly miatt természetesen komoly mértékben segít a hajtásban az az elektromos rendszer, mely a 250W névleges teljesítményű Yamaha villanymotor és az 500 Wh kapacitású akkumulátor együtteséből áll. Ezzel a kerékpár nagyjából 100 kilométeren keresztül képes minimális emberi erővel mozogni, utána viszont komoly izommunkának számít a csomagok kiszállítása.

A rakodást segítendő a kitámasztót a kerékpár közepén, közvetlenül a teherhordó doboz alatt helyezték el, így álló helyzetben biztos nem billen el semerre a kétkerekű még a legnagyobb terhelés mellett sem.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom