Elektromos teherkerékpár a Toyota legújabb dobása

Az elektromos mobilitás és áruszállítás egyre nagyobb szerepet kap a közlekedésben, így szépen lassan a nagyobb autógyártók is ráállnak erre a vonalra. A Toyota például most egy elektromos teherkerékpárral bővítette a palettáját.

A Toyota egyre komolyabban veszi az elektromos átállást, ami természetesen drasztikus változásokat eredményez a márka életében is. Ez a változás az oka annak is, hogy nemrég a márka első embere, Akio Toyoda is lemondott a pozíciójáról.

Valamilyen szinten érthető is, hogy a japán vezér nem tudott azonosulni az új vonallal, melynek az egyik első fecskéje nem egy átlagos villanyos autó, de még csak nem is négykerekű járgány.

Arról van szó, hogy a Toyota a francia képviseletének palettáján egy elektromos teherkerékpárt helyezett el, mely száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával. De ha ez nem lenne elég, a gyári közlemény szerint még egy utánfutó is könnyedén a bringa után köthető.

A nagy súly miatt természetesen komoly mértékben segít a hajtásban az az elektromos rendszer, mely a 250W névleges teljesítményű Yamaha villanymotor és az 500 Wh kapacitású akkumulátor együtteséből áll. Ezzel a kerékpár nagyjából 100 kilométeren keresztül képes minimális emberi erővel mozogni, utána viszont komoly izommunkának számít a csomagok kiszállítása.

A rakodást segítendő a kitámasztót a kerékpár közepén, közvetlenül a teherhordó doboz alatt helyezték el, így álló helyzetben biztos nem billen el semerre a kétkerekű még a legnagyobb terhelés mellett sem.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Honda a Milánói divathéten mutatja be fenntartható, környeztebarát járműtervezési koncepcióját

• A Honda – a SUSTAINA-C Concept és Pocket Concept mellett – a Honda SH125i Vetróval szemlélteti a fenntartható járműgyártás terén elért eredményeit • Az új alapanyag és az egyedi, festékmentes felületkezelés csökkenti az előállítás CO2-kibocsátását, valamint egyedi megjelenéssel ruházza fel a járműveket • A modellek remekül szemléltetik a Honda „Triple Action to Zero” stratégiáját, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom