Európa kedvence lehet a most érkező Lexus szabadidőjármű

Június első hétfőjén mérföldkőnek ígérkező világpremierre készül a Lexus. A rendkívül szűkszavú beharangozóból semmi nem derül ki az LBX néven debütáló új modellről. Ugyanakkor a kedvcsináló illusztrációk alapján, ha biztosat nem is állíthatunk, jó eséllyel cáfolható az a nemzetközi autós sajtóban szárnyra kapott hír, hogy az újonc a Lexus első városi crossovere volna.

A prémiummárkák hagyományosan kerülik a B-szegmenst. Jó okuk van erre: egyrészt a kisautók fizikai méretei behatárolják a mérnökök lehetőségeit a rugózási kényelem és a zajkomfort optimalizálása terén. Másrészt a kis lökettérfogatú és hengerszámú erőforrások járási kultúrája és erőkifejtése sem felel meg a prémiumszegmensben támasztott elvárásoknak. Végül, de nem utolsósorban, ebben a méretosztályban nincs akkora mozgástér az árképzésben, hogy a gyártók érvényesíteni tudnák a jobb minőségű anyaghasználatban, a magasabb színvonalú szolgáltatásban rejlő lehetőségeket.

Mindezek az okok az előzetes fotón közölt autórészlet arányaival együtt arra engednek következtetni, hogy az LBX nem a Lexus UX kistestvére, hanem inkább féltestvére lesz. Ugyanarra a kompakt TNGA-C platformra épülhet tehát, ám szögletesebb karosszériájával az elegancia helyett a praktikumot helyezné előtérbe. Ez a törekvés jelenik meg egyébként a szintén előzmények nélkül érkező Lexus TX felső kategóriás szabadidőjárműben, amely várakozásaink szerint az RX praktikusabb, tágasabb alternatívája lehet (mindkét modell a TNGA-K architektúrát alkalmazza.)

Az UX-ből kiindulva az LBX három különböző hajtáslánccal képzelhető el: a 2,0 literes benzinmotor mellett egy szintén kétliteres full hibrid variáns, valamint egy akkumulátoros elektromos kivitel is szóba jöhet. Európában ezek közül a 184 lóerős full hibrid lehet a legnépszerűbb, így nem valószínű, hogy másféle konfigurációban is elérhetővé teszi azt a Lexus.

Minden észérv ellenére a premier pillanatáig nem kizárható, hogy az LBX mégis egy szubkompakt, azaz városi méretű crossover lesz. Ebben az esetben viszont az a kevésbé valószínű, hogy a prémiumcélokra eddig soha nem alkalmazott TNGA-B padlólemezre építik a típust; akkor már jobbak lehetnének az esélyei a globális piacokon egy tisztán elektromos városi szabadidőjárműnek, amely a szerény külső méretekre rácáfolóan tágas belső teret kínálhat, míg az akkumulátorcsomag biztosíthatja a komfortos rugózáshoz szükséges tömeget.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom