Ezzel a tanulmánnyal emlékezik meg a Porsche a sportautózás elmúlt 75 évéről

Ha Porsche, akkor egyértelműen mindenkinek a kiváló sportkocsik ugranak be. Ráadásul ez nem egy újkeletű sztori, hiszen már 75 éve annak, hogy bemutatkozott a 356 Roadster, melyről a gyártó most egy különleges tanulmánnyal emlékezik meg.

A Porsche már hosszú évtizedekkel ezelőtt megalapozta a nevét a sportkocsik világában. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy az igazi siker nem a 911-es szériákkal kezdődött, hanem bizony jóval korábban. Egészen pontosan 1943-ban, amikor is a németek megalkották a 356-os első példányát.

Azóta eltelt 75 év, így van miről megemlékeznie a gyáriaknak, amit most meg is tettek egy igencsak különös tanulmánnyal. Ez a Vision 357, mely lényegében magába foglalja a neves gyártó múltját, jelenét és jövőjét is.

Múlt? A dizájn több helyen stílusosan utal vissza a legendás 356-ra, például ott vannak mindjárt a legendás domborulatok a kocsi orrán, vagy a rejtett LED-es fényszóró rajzolata és elhelyezkedése, ami szintén az ős-Porschén látható fényforrásra utalás.

Bár a tanulmány nem roadster, azért a nagy üvegfelületek és a feketére fesztett oszlopok játékával mégis ezt próbálják felidézni a dizájnerek, illetve a hátsó traktus mai szemmel igencsak furcsa letisztultsága is a múlt megoldásait idézi fel.

Aztán ott van a jelen, azaz a tanulmány bármennyire is tűnik futurisztikusnak, egy manapság is elérhető alapot kapott. Ez pedig nem más, mint a 718 Cayman GT4 RS, mely nem csak a platformot adta az ünnepi Porsche számára, hanem a motor is onnan származik. Bizony, nem elektromos az autó, hanem a meghajtásáról a már ismert 4 literes hathengeres gondoskodik a maga 500 lóerőnyi teljesítményével.

A Vision 357 egyben egy üzenet is a jövő számára, azaz a Porsche továbbra sem mond le a sportautós irányról, bármilyen szelek is fújnak majd. Persze, van, amihez nekik is alkalmazkodni kell majd, de a gyáriak felemelt fejjel hangoztatják, hogy a jövőben is kiváló vezetési élményt és különleges járműveket kínálnak majd a vásárlóiknak.

Forrás: Autostart

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom