Ezzel a tanulmánnyal emlékezik meg a Porsche a sportautózás elmúlt 75 évéről

Ha Porsche, akkor egyértelműen mindenkinek a kiváló sportkocsik ugranak be. Ráadásul ez nem egy újkeletű sztori, hiszen már 75 éve annak, hogy bemutatkozott a 356 Roadster, melyről a gyártó most egy különleges tanulmánnyal emlékezik meg.

A Porsche már hosszú évtizedekkel ezelőtt megalapozta a nevét a sportkocsik világában. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy az igazi siker nem a 911-es szériákkal kezdődött, hanem bizony jóval korábban. Egészen pontosan 1943-ban, amikor is a németek megalkották a 356-os első példányát.

Azóta eltelt 75 év, így van miről megemlékeznie a gyáriaknak, amit most meg is tettek egy igencsak különös tanulmánnyal. Ez a Vision 357, mely lényegében magába foglalja a neves gyártó múltját, jelenét és jövőjét is.

Múlt? A dizájn több helyen stílusosan utal vissza a legendás 356-ra, például ott vannak mindjárt a legendás domborulatok a kocsi orrán, vagy a rejtett LED-es fényszóró rajzolata és elhelyezkedése, ami szintén az ős-Porschén látható fényforrásra utalás.

Bár a tanulmány nem roadster, azért a nagy üvegfelületek és a feketére fesztett oszlopok játékával mégis ezt próbálják felidézni a dizájnerek, illetve a hátsó traktus mai szemmel igencsak furcsa letisztultsága is a múlt megoldásait idézi fel.

Aztán ott van a jelen, azaz a tanulmány bármennyire is tűnik futurisztikusnak, egy manapság is elérhető alapot kapott. Ez pedig nem más, mint a 718 Cayman GT4 RS, mely nem csak a platformot adta az ünnepi Porsche számára, hanem a motor is onnan származik. Bizony, nem elektromos az autó, hanem a meghajtásáról a már ismert 4 literes hathengeres gondoskodik a maga 500 lóerőnyi teljesítményével.

A Vision 357 egyben egy üzenet is a jövő számára, azaz a Porsche továbbra sem mond le a sportautós irányról, bármilyen szelek is fújnak majd. Persze, van, amihez nekik is alkalmazkodni kell majd, de a gyáriak felemelt fejjel hangoztatják, hogy a jövőben is kiváló vezetési élményt és különleges járműveket kínálnak majd a vásárlóiknak.

Forrás: Autostart

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom