Ezzel a tanulmánnyal emlékezik meg a Porsche a sportautózás elmúlt 75 évéről

Ha Porsche, akkor egyértelműen mindenkinek a kiváló sportkocsik ugranak be. Ráadásul ez nem egy újkeletű sztori, hiszen már 75 éve annak, hogy bemutatkozott a 356 Roadster, melyről a gyártó most egy különleges tanulmánnyal emlékezik meg.

A Porsche már hosszú évtizedekkel ezelőtt megalapozta a nevét a sportkocsik világában. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy az igazi siker nem a 911-es szériákkal kezdődött, hanem bizony jóval korábban. Egészen pontosan 1943-ban, amikor is a németek megalkották a 356-os első példányát.

Azóta eltelt 75 év, így van miről megemlékeznie a gyáriaknak, amit most meg is tettek egy igencsak különös tanulmánnyal. Ez a Vision 357, mely lényegében magába foglalja a neves gyártó múltját, jelenét és jövőjét is.

Múlt? A dizájn több helyen stílusosan utal vissza a legendás 356-ra, például ott vannak mindjárt a legendás domborulatok a kocsi orrán, vagy a rejtett LED-es fényszóró rajzolata és elhelyezkedése, ami szintén az ős-Porschén látható fényforrásra utalás.

Bár a tanulmány nem roadster, azért a nagy üvegfelületek és a feketére fesztett oszlopok játékával mégis ezt próbálják felidézni a dizájnerek, illetve a hátsó traktus mai szemmel igencsak furcsa letisztultsága is a múlt megoldásait idézi fel.

Aztán ott van a jelen, azaz a tanulmány bármennyire is tűnik futurisztikusnak, egy manapság is elérhető alapot kapott. Ez pedig nem más, mint a 718 Cayman GT4 RS, mely nem csak a platformot adta az ünnepi Porsche számára, hanem a motor is onnan származik. Bizony, nem elektromos az autó, hanem a meghajtásáról a már ismert 4 literes hathengeres gondoskodik a maga 500 lóerőnyi teljesítményével.

A Vision 357 egyben egy üzenet is a jövő számára, azaz a Porsche továbbra sem mond le a sportautós irányról, bármilyen szelek is fújnak majd. Persze, van, amihez nekik is alkalmazkodni kell majd, de a gyáriak felemelt fejjel hangoztatják, hogy a jövőben is kiváló vezetési élményt és különleges járműveket kínálnak majd a vásárlóiknak.

Forrás: Autostart

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom