Hungaroring – Megszépül és korszerűsödik az F1-es pálya!

Még az ősz végén adódott lehetőségünk, hogy bejussunk a Hungaroringre. Kaptunk az alkalmon, és készítettünk néhány fényképet az átépítés alatt lévő Formula-1-es pályáról.
A lehetőség a hazai Mitsubishi képviseletnek köszönhető, ugyanis a Groupama Tanpályán tartották az új Coltnak a premierjét. Ezért jöhetett létre ez a cikk.

A munkálatok már javában folytak a pályán, mert a fejlesztési ütem első részeként, felújították a vízelvezető rendszert. Ez hat kilométernyi vízvezeték lefektetését jelentette… Ezen felül, a pálya áramhálózata is teljesen megújult.

Közvetlenül a tanpálya mellett is folyt a munka.

Ugyanaz az a környezet, csak kicsit más szemszögből.

A második ütem elkezdéséről október végén tettek bejelentést. Húsznál több pályázó érdeklődött az izgalmas projekt iránt, ezekből négy érvényes beadott pályázat született. A közbeszerzés nyertese, a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. párosa.

A célegyenes az órával, a háttérben a gyalogos híd, ami el fog tűnni. A pálya belső részét – a teljes felújítás után – két alagúton át lehet majd gyalogosan megközelíteni.

A pályáról történő kihajtás és a felmenetel, egy ideje nem a megszokott módon történik. Az első kanyar után, balra kell fordulni.

Az ideiglenes út jobb oldalán hatalmas, alkalmi parkoló épült.

A baloldalon: készül egy teljesen új épület.

Az új épület, közelebbről.

A készülő új épület, a pályáról nézve.

Egy kép a jövőből, így fog kinézni a pálya. Amit inkább autós-motoros szabadidő-központnak lehet
majd hívni, mert rengeteg új funkciója lesz.

Fotó: Benedek Attila, Hungaroring

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom