Hungaroring – Megszépül és korszerűsödik az F1-es pálya!

Még az ősz végén adódott lehetőségünk, hogy bejussunk a Hungaroringre. Kaptunk az alkalmon, és készítettünk néhány fényképet az átépítés alatt lévő Formula-1-es pályáról.
A lehetőség a hazai Mitsubishi képviseletnek köszönhető, ugyanis a Groupama Tanpályán tartották az új Coltnak a premierjét. Ezért jöhetett létre ez a cikk.

A munkálatok már javában folytak a pályán, mert a fejlesztési ütem első részeként, felújították a vízelvezető rendszert. Ez hat kilométernyi vízvezeték lefektetését jelentette… Ezen felül, a pálya áramhálózata is teljesen megújult.

Közvetlenül a tanpálya mellett is folyt a munka.

Ugyanaz az a környezet, csak kicsit más szemszögből.

A második ütem elkezdéséről október végén tettek bejelentést. Húsznál több pályázó érdeklődött az izgalmas projekt iránt, ezekből négy érvényes beadott pályázat született. A közbeszerzés nyertese, a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. párosa.

A célegyenes az órával, a háttérben a gyalogos híd, ami el fog tűnni. A pálya belső részét – a teljes felújítás után – két alagúton át lehet majd gyalogosan megközelíteni.

A pályáról történő kihajtás és a felmenetel, egy ideje nem a megszokott módon történik. Az első kanyar után, balra kell fordulni.

Az ideiglenes út jobb oldalán hatalmas, alkalmi parkoló épült.

A baloldalon: készül egy teljesen új épület.

Az új épület, közelebbről.

A készülő új épület, a pályáról nézve.

Egy kép a jövőből, így fog kinézni a pálya. Amit inkább autós-motoros szabadidő-központnak lehet
majd hívni, mert rengeteg új funkciója lesz.

Fotó: Benedek Attila, Hungaroring

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Még mindig a Toyota a villamosítás királya

Miközben az autóipari és gazdasági szaksajtó tavaly év vége felé a Tesla és a BYD versenyét leste, a küzdelemből egy harmadik szereplő: a Toyota jött ki győztesként. Jean de La Fontaine, a példamesék nagyszerű írója is ihletet meríthetett volna abból az ádáz küzdelemből, ami az autóiparban zajlott 2023-ban. Két fiatal, ambiciózus szereplő – a mesében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom