Különleges, értékalapú együttműködésre lépett a St. Andrea borászat és a Toyota

Fennállásának közel kilenc évtizede alatt számolatlan rangos szakmai elismerés érte a mára a világ legnagyobb (és nem utolsósorban legzöldebb) autógyártójának számító és legértékesebb autómárkájaként jegyzett Toyotát, a legfontosabb elismerés ugyanakkor talán az autóvásárlók töretlen bizalma. A ma a vállalatalapító Kiichiro Toyota unokája, Akio Toyota által vezetett, és mára Magyarországon is piacvezető Toyota a világ első öntöltő hibrid elektromos autójának negyed évszázaddal ezelőtti bemutatásával megnyitotta utat az iparág zöld forradalma előtt, és azóta az is autóipar elsőszámú innovátorának számít, miközben sokat merít a hagyományokból és gyökereiből. Nincs ez másként a közel 50 hektáron gazdálkodó, mára az Egri Borvidék és a magyar borászat állócsillagának számító St Andrea esetében sem, amely mára minden lehetséges hazai szakmai elismerést megnyert és számos nemzetközi sikerrel is büszkélkedhet, ám legfontosabbnak a mai napig a borfogyasztók visszajelzéseit tartja.

„A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárásai mellett szeretnénk termőhelyeink egyediségét kifejező borokat megtermelni. A borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni. Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket.

Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére. És ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet.” – foglalja össze hitvallását dr. Lőrincz György, a St. Andrea alapító borásza akinek értékteremtő életművét nem csupán szakmai díjakkal, köztük az Év Bortermelője ás a Borászok Borásza címekkel, hanem a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével is elismerték.

Minden tökéletesen egybecseng a hagyományok tiszteletét a folyamatos innovációval ötvöző Toyota ’Beyond Zero’ szellemiségével, amelynek jegyében a Toyota a világ vezető autógyártójából nem csupán a világ vezető mobilitási szolgáltatójává kíván válni, hanem igyekszik hozzájárulni egy élhetőbb, jobb, és fenntartható, zöld világ megteremtéséhez. A társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív, mára a részben vagy teljesen elektromos meghajtások, az önvezető autók, a mesterséges intelligencia, a robotika és a zöld energetika területén egyaránt vezető fejlesztőnek számító Toyota így keresve sem találhatott volna méltóbb partnert a St. Andrea borászatnál.

A világ egyik legjobb borát megalkotó borász az ’Év Pickupját’ vezeti majd
„Nagy öröm számunkra, hogy a saját területén egyaránt kimagaslót alkotó St. Andrea borászat és a Toyota közös értékeken és azonos szellemiségen alapuló együttműködése megvalósulhat, és reményeink szerint ezáltal hozzájárulhatunk a magyar borászat nemzetközi hírnevét tovább öregbítő tételek megszületéséhez.” – fogalmaz László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi országigazgatója.

„A St. Andrea borászatot ért rengeteg szakmai elismerés, és a St. Andrea borok által elhozott számolatlan díj közül is kitűnik a 2021-es Decanter World Wine Awardson 97 pontot kapott Nagy-Eged dűlő Grand Superior 2017-es Egri Bikavérnek ítélt Best in Show díj, amely gyakorlatilag a borászvilág Oscar-díjának felel meg. Méltó tehát, hogy egy ilyen kimagasló tétel megalkotójának munkáját a 2022/2023-as Év Pickupja díjat elnyert Toyota Hilux segítse a mindennapokan.” – teszi hozzá László Richárd, aki azt is elárulja, hogy a logisztikai feladatokat egy Toyota Proace, a dűlők látogatását pedig egy környezetbarát, akár közel 100 km zéró emisszós közlekedést lehetővé tévő plug-in hibrid elektromos Toyota RAV4 is segíti majd, az autók átadásáról és szervizeléséről pedig a Toyota új egri márkakereskedése, a Toyota Hering – Eger gondoskodik majd.

„Hihetetlenül megtisztelő, hogy a világ legnagyobb autógyártója és elsőszámú autóipari innovátora, a Toyota méltónak talált bennünket az együttműködésre. Közös értékeink, a hagyományok tiszteletével kéz a kézben járó folyamatos újító szellem, a legmagasabb teljesítmények elérésére a fenntartható módon a legmagasabb minőségre törekvés és a környezettudatosság, a természet tisztelete és szűkös erőforrásaink megóvásának szándéka biztos alapot teremt arra, hogy közös munkánk valóban értékteremtő legyen.” – véli dr. Lőrincz György.

Ikonok találkozása – avagy a borászat takumi mestere
A Toyota és a St. Andrea a saját területén egyaránt fogalomnak számít, mára a Napbor, az Örökké, az Áldás vagy éppen a Merengő épp olyan ikonikus tételeknek számítanak a borkedvelők körében, mint a világ legmegbízhatóbb, legelnyűhetetlenebb és egyben legkedveltebb pikcupjaként ismert Hilux, vagy éppen a világ legelső és máig legnépszerűbb SUV-ja, a RAV4 az autózás szerelmesei számára.

„Túlzás nélkül állítható, hogy a Toyota és a St. Andrea együttműködése valódi ikonok találkozása, és egy igazi ritkaságszámba menő, tökéletes értékalapú együttműködés. A titok talán abban lehet, hogy családi vállalatként mind a St. Andrea, mind a Toyota hosszútávon gondolkodva, generációkon átívelve törekszik az értékteremtésre, azok megőrzésére, továbbadására, és környezetének jobbá tételére.

A Toyota és prémium márkánk a Lexus különlegesen nagy hangsúlyt helyez a hagyományok tiszteletére és az azokból való építkezésre, a Lexus esetében pedig a hagyományos japán kézműves eljárások ihlette megoldások autónkban is megjelennek. Takumi mestereink a kézműves filozófia őrzői, akik egy fontos emberi értékkel, az avatott emberi kéz munkájával gazdagítják autóink minden tervezési és fejlesztési eredményét. Saját területükön legalább negyed évszázada dolgozó Takumi mestereink különleges tudás és szellemiség birtokában vannak. Rendkívül képzettek, és minden részletre gondosan ügyelnek, mélyen hisznek a kiválóság értékében, és állhatatosan, szenvedélyesen törekszenek a folyamatos fejlődésre.

A tanulásnak szentelt évtizedeknek köszönhetően elképesztően mély tudásra tettek szert – nem is beszélve kifinomult intuícióikról, ám nemcsak folyamatosan fejlesztik, hanem meg is osztják tudásukat. Ha dr. Lőrincz Györgyre és fiára, ifjabb Lőrincz Györgye nézek, egy ilyen, az élethosszig tartó fejlődést és tökéletesedést célul kitűző takumi mestert, és a tudását értékelő és azt még tovább csiszoló tanítványt látok, aki minden szerénysége mellett már maga is előrehaladt a mesterré válás útján.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megépíti legextrémebb örömautóját a Lexus?

Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő szórakoztatására tervezett járművet, mint az ROV koncepció. A legújabb fejlemények arra engednek következtetni, hogy a hidrogénmotoros szöcske akár gyártásba is kerülhet – méghozzá inkább előbb, mint utóbb. A Toyota-csoport évzáró sajtótájékoztatóján Akio Toyoda akkori cégelnök egy prototípusokkal zsúfolt színpad előtt köszönti […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom