Malaguti – 2023-as modellév új motorkerékpárjai

Malaguti, az olasz motorkerékpár gyártó San Lazzaro di Savenna-ból gyönyörű szép hosszú múltra tekint vissza. A Malaguti története 1930-ban kezdődött, amikor Antonio Malaguti kerékpár szaküzletet és bicikli szerelőműhelyt alapított Bologna elővárosában. Antonio Malaguti a szenvedélyes bicikliversenyző, saját cégében egyedi kerékpárokat kezdett gyártani. 1949-től már segédmotoros kerékpárokat is épített, aztán könnyű motorkerékpárokat, és robogókat gyártott.

Más gyártókkal ellentétben a Malaguti nem volt hajlandó egyre nagyobb, erősebb és sportosabb motorkerékpárokat építeni. Véleménye szerint a dinamikus sportosságot nem csak egy szűk exkluzív versenysport világ számára kell fenntartani, hanem az összes MALAGUTI motorkerékpár összekötő eleme kell, hogy maradjon. – ez a megközelítése a fiatalabb motoros közösség iránti elköteleződését is jól mutatja.

MALAGUTI és KSR

Amikor a 90 éves olasz Malagutit 2018-ban átvette az ausztriai KSR-Group, az első dolga volt a márka tradicióinak a visszaállítása. A MALAGUTI márkanevet visszahozták a kétkerekűek világába, és stabil alapokra helyezték. A 2022-es milánói motor Show-n az EICMA alkalmából mutatták be a MALAGUTI 2023-as modellév új motorkerékpárjait. Ez a modellkínálat mutatja be igazán azt, ahogy a KSR elképzeli Bologna szellemét, és így viszi bele a márka újkori történetébe Antonio Malaguti, az ősatya gondolkodásmódját és szellemiségét.

MALAGUTI DRAKON 125 a dinamikus zászlóshajó.

A MALAGUTI DRAKON 125 nemrég jelent meg Európa útjain és máris a MALAGUTI zászlóshajója lett. A folyadékhűtésű nyolcadliteres motor 14 lóerőt (10 kW) teljesít 9.500-as percenkénti fordulatszámon és 11,4 Nm–es forgatónyomatékot teljesít már 7.500-as fordulatnál. A befecskendezésről a BOSCH elektronikája gondoskodik. Szériafelszerelés a blokkolásgátló ABS rendszer, minden világítás LED fényforrásokkal van szerelve, és a vezetőt egy nagyfelbontású folyadékkristályos színes TFT kijelző látja el információkkal. A könnyűfém keréktárcsákon elől 100/80-17, hátul 130/70-17 méretű MAXXIS gumiabroncsok feszülnek.

A csupán 145 kg-os menetkész tömegű MALAGUTI DRAKON a széles kormányával és a fordított (UpSide-Down) első villájával rendkívül agilis lett, és nagyon pontosan irányítható. Az alacsony súly, a sportosság és a dinamika a jövőben élen járó tulajdonságok a MALAGUTI újkori modellpalettáján.
Külső megjelenési formáját tekintve az elegáns ívek és az élesre húzott vonalak megadják az új MALAGUTI dizájn formavilágát. Az ausztriai dizájn-, és fejlesztőmérnök csapat a „megállíthatatlan széria” című négyrészes sorozatban mesélte el megközelítését és ambícióit, hogy 2019 óta zajló hosszú fejlesztő munka eredményeként újraértelmezték a MALAGUTI „Bologna szellemét”. A MALAGUTI DRAKON 125-ös elérhető két színben: Neve White (fehér) és Spirito Grey (szürke).

MALAGUTI MADISON 125, MALAGUTI XSM 125 és MALAGUTI XTM 125 modellfrissítése

A már meglévő MALAGUTI XTM és XSM 125-ös modellek egy jelentős ráncfelvarráson estek át, és a 2023-as szezonkezdetre megérkeznek a MALAGUTI kereskedőkhöz. Az offroad szerelmeseinek tervezett terepes XTM125 és a könnyűsúlyú aszfaltra szánt szupermoto változata az XSM125 teljesen a DRAKON dizájnkoncepció alapján készült. Az enduro és a szupermoto is teljesen új kipufogót, új ülést és ABS-t kapott, ezen felül nappali menetfényt is tartalmazó teljes LED világítást. A MALAGUTI MADISON 125-öst is teljesen újrarajzolták.

A dinamikos robogó az első, ami a tájföldi GPX-el együttműködésben készült. A 2023-as évben három színben érhető el a MALAGUTI kereskedőknél: Neve White (Fehér), Toro Black (Fekete), és Albero Green (Zöld).

A MALAGUTI XAM koncepciómotor tölti ki a rést a biciklik és a motorkerékpárok között
A legnagyobb meglepetést az EICMA 2022-es milánói motor show MALAGUTI standján az új elektromos koncepció-motorkerékpárunk az XAM okozta. Az XAM tanulmánymotor leírásában nem találtunk hengerűrtartalomra utaló adatot, ugyanis az XAM a MALAGUTI történetének első offroad motorkerékpárja. A dinamikus terepes XAM súlya meglepte a látogatókat, mert a kiállított elektromos terepmotor prototípus menetkész tömege nem éri el a 70 kg-ot.

Azt, hogy mikortól lesz kapható ez a fantasztikus szériagyártású motor utcai engedéllyel, és hogy mennyi lesz az ára, azt még nem árulta el a MALAGUTI. Annyit viszont már biztosan tudunk, hogy elérhető lesz L1e-B utcai jóváhagyással rendelkező segédmotoros-, vagy B jogosítvánnyal vezethető változat, és lesz sport célú cross-motor változata is. Az is egyértelműen kiderült, hogy a MALAGUTI elkötelezett a 21. századi technika és a fiatal közönség felé, és izgalmas, magas ár/teljesítmény arányú járművekkel fogja betölteni az új piaci igényeket. Így zárja be a MALAGUTI a piaci rést a biciklik és a motorkerékpárok között az új elektromos XAM motorral.

Így lesz ez az új modell (is) összekötő kapocs a MALAGUTI nagy történelme és az izgalmas jövő között.

KSR Moto Magyarország

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom